Λίβερπουλ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Πρώτη και καλύτερη με Τσιμίκα βασικό! (vid)

Λίβερπουλ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Πρώτη και καλύτερη με Τσιμίκα βασικό! (vid)

bet365

Με τον Τσιμίκα βασικό και τον Άρνολντ να… σερβίρει, η Λίβερπουλ πέρασε το εμπόδιο της Ατλέτικο στο Ανφιλντ, επικράτησε 2-0 και βρέθηκε εύκολα στους «16». 

Στον πιο δύσκολο όμιλο του φετινού Champions League, η Λίβερπουλ έκανε… περίπατο και στην 4ης στροφή εξασφάλισε την πρόκριση στους «16», αλλά και την πρωτιά. Το ντέρμπι με την Ατλέτικο μετατράπηκε σε παράσταση του Αρνολντ, ο οποίος με δυο ασίστ σε οκτώ λεπτά έκρινε την αναμέτρηση. Ζότα και Μανέ βρήκαν δίχτυα, με τον Τσιμίκα να παίρνει την ευκαιρία από τον Κλοπ και να τον δικαιώνει για την επιλογή του. Πολλά παράπονα από την Ατλέτικο για τις αποφάσεις του Μάκελι.

Χαλαρά οι Reds, φωνάζουν οι Μαδριλένοι!

Eνα 45λεπτο σκέτος εφιάλτης για την Ατλέτικο, η οποία είδε τη Λίβερπουλ να πετυχαίνει δυο γκολ, να δημιουργεί φάσεις, αλλά και τον Μάκελι να αποβάλει τον Φελίπε επειδή έκοψε τον αντίπαλο σε αντεπίθεση. Ναι, μπορεί να έχει πολλά παράπονα από τον διαιτητή, αλλά η άμυνά της φρόντισε να κάνει... δώρα στους Reds, οι οποίοι δεν τα άφησαν ανεκμετάλλευτα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Αρνολντ, ο οποίος σέρβιρε και τα δυο τέρματα. Εξαιρετικός στο α' μέρος και ο Τσιμίκας, με πολλά τρεξίματα, αλλά και ατομικές ενέργειες. H Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο, πίεσε και στο 13’ ήρθε το γκολ! Ο Αρνολντ έκανε τη σέντρα, Χιμένες και Τρίπιερ άφησαν μόνο τον Ζότα, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.


Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο γκολ, ο Αρνολντ έκανε την 47η ασίστ στην καριέρα του και ο Μανέ με προβολή πέτυχε το 2-0. Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και ο δρόμος για τους «16» έγινε πιο εύκολος, όταν στο 36’ ο Φελίπε αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο Βραζιλιάνος έκοψε με φάουλ την αντεπίθεση που έβγαζε ο Μανέ και ο Μάκελι τον απέβαλε προκαλώντας την οργή των Μαδριλένων.

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, μπήκε πολύ δυνατά, αλλά στο 48’ το γκολ του Ζότα ακυρώθηκε, ενώ στο 52’ Σαλάχ και Μάτι (από κόρνερ του Τσιμίκα) έχασαν μοναδικές ευκαιρίες. Η Ατλέτικο απάντησε με δυο φάσεις, στο 57’ ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Σουάρες ως οφσάιντ, ενώ στο 72’ από λάθος του Μάτιπ ο Ερέρα δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Οι Reds κατέβασαν ρυθμό, σημείωσαν τέρμα με τον Μιναμίνο, αλλά κι αυτό ακυρώθηκε σωστά…

Λίβερπουλ: Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ (90' Φίλιπς), Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Τσιμίκας, Τσάμπερλεν (78' Μιναμίνο), Χέντερσον, Φαμπίνιο (60' Τιάγκο), Σαλάχ, Ζότα, Μανέ (46' Φιρμίνο)

Ατλέτικο Μ.: Ομπλακ, Φελίπε, Χιμένες, Ερμόσο, Τρίπιερ, Ντε Πολ, Κόκε (69' Κούνια), Κορέα (75' Σεράνο), Καράσκο (69' Βρσάλικο), Ζοάο Φέλιξ (59' Λόντι), Λ. Σουάρες (59' Ερέρα)

2ος Ομιλος
Μίλαν - Πόρτο 1-1
Λίβερπουλ - Ατλέτικο 2-0

Η βαθμολογία σε 4 ματς

1. Λίβερπουλ 12 (13-5)
2. Πόρτο 5 (3-6)
3. Ατλέτικο Μαδρίτης 4 (4-6)
4. Μίλαν 1 (4-7)

Επόμενη αγωνιστική 24/11
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μίλαν
Λίβερπουλ - Πόρτο

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα