Μάντσεστερ Σίτι - Μπριζ 4-1: Μια βραδιά στη δουλειά, μια... ανάσα απ' την πρόκριση (vids)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπριζ 4-1: Μια βραδιά στη δουλειά, μια... ανάσα απ' την πρόκριση (vids)

bet365

Εύκολα, όμορφα, αλά... Μάντσεστερ Σίτι. Οι Πολίτες έκαναν επαγγελματικό «περίπατο» κόντρα στη Μπριζ (4-1), είχαν τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και η πρόκριση από δω και πέρα δεν χάνεται.

Το ματς του Βελγίου είχε δείξει τον δρόμο και είχε προϊδεάσει την Κλαμπ Μπριζ για το τι θα ακολουθούσε στο Μάντσεστερ. Μετά την πεντάρα εκτός έδρας, η Σίτι έβαλε απλά ένα γκολ λιγότερο στο «Etihad», υπογράφοντας άλλη μια άνετη «παράσταση» (4-1) που όχι μόνο την καθιστά με το ενάμιση πόδι στους «16», αλλά την έβαλε και πρώτη στον όμιλο λόγω της απώλειας βαθμών της Παρί από τη Λειψία στο 90+2’.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν από το πρώτο λεπτό κυριαρχική και παραγωγική, απειλώντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 15’, όταν ο Φιλ Φόντεν μπήκε σ’ αυτά… με τη μπάλα από την ιδανική ασίστ του Κανσέλο.

Πριν, όμως, σαλπίσει την αντεπίθεσή της για μια επαγγελματική τεσσάρα, η Σίτι χρειάστηκε να διαχειριστεί την άμεση «ψυχρολουσία». Μέσα σε δύο λεπτά, η Μπριζ έφερε το ματς στα ίσα από το αυτογκόλ του άτυχου του Τζον Στόουνς, με τη μπάλα να χτυπά στο πρόσωπό του έπειτα από κόντρα στον Μπερνάρντο Σίλβα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν η αφετηρία για την επέλαση. Μαχρέζ στο 54’, Στέρλινγκ στο 72’ μετά από υπέροχη τριγωνομετρική ανάπτυξη και μόλις τρία λεπτά αφότου είχε περάσει στο ματς έβαλαν δικλείδα ασφαλείας στο προβάδισμα των Σίτιζενς, για να έρθει στο 90+2’ ο Γκαμπριέλ Ζεσούς και να σφραγίσει το 4-1, με το χατ-τρικ από ασίστ για τον αφανή δημιουργό, Κανσέλο.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (80’ Ζιντσένκο), Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Σίλβα (75’ Ντε Μπρόινε), Μαχρέζ (69’ Στέρλινγκ), Φόντεν (80’ Πάλμερ), Γκρίλις (68’ Ζεσούς)

Μπριζ (Φιλίπ Κλεμάν): Μινιολέ, Μέχελε, Χέντρι, Νσόκι, Σόμπολ (72’ Ρίκα), Μάτα (78’ Φαν Ντερ Μπρεμπτ), Ριτς (78’ Μπάμπα), Βανάκεν, Φόρμερ, Ντε Κετελάρ (87' Σοουά), Λανγκ (78’ Ντοστ)

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 9 (15-7)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (8-5)

3. Μπριζ 4 (5-11)

4. Λειψία 1 (8-13)

Επόμενη αγωνιστική (24/11)

Μπριζ – Λειψία

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα