Μίλαν – Πόρτο 1-1: Ένας βαθμός δεν φέρνει την πρόκριση (vids)

Μίλαν – Πόρτο 1-1: Ένας βαθμός δεν φέρνει την πρόκριση (vids)

bet365

Η Μίλαν ξεκόλλησε από το μηδέν στον όμιλο του «θανάτου» μένοντας στο 1-1 κόντρα στην Πόρτο, αλλά με έναν βαθμό σε τέσσερις αγωνιστικές για πρώτη φορά στην ιστορία της κινδυνεύει να μείνει πρόωρα εκτός Ευρώπης.

Με μηδέν στα τρία το έργο ήταν σχεδόν αδύνατον. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που βρίσκεται στον όμιλο του «θανάτου». Μπορεί εντός συνόρων να καλπάζει προς το Scudetto, όμως, στο Champions League η Μίλαν είχε εξανεμίσει ήδη πολλές ελπίδες για πρόκριση ή έστω για την 3η θέση και η ρεβάνς κόντρα στην Πόρτο έφερε την ταμπέλα του «πρέπει» για τη νίκη. Ούτε, όμως, στο «Σαν Σίρο» βρήκε το γιατρικό της η ομάδα του Στέφανο Πιόλι, η οποία περιορίστηκε απλά στον βαθμό που συνέφερε τους Δράκους (1-1) και περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα, φλερτάροντας επικίνδυνα με την 4η θέση και με την πρόκριση στους «16» πλέον να μοιάζει με «mission impossible».

Η άμυνα των Μιλανέζων έπασχε από την αρχή του ματς και η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν άργησε να το εκμεταλλευτεί. Μόλις στο 6’, ο Λουίς Ντίας βρέθηκε ολομόναχος στα αριστερά της περιοχής και μετέτρεψε την πάσα του Γκρούγιτς σε ασίστ, σκοράροντας το ταχύτερο τέρμα που δέχεται η Μίλαν στο «Σαν Σίρο» στο Champions League από το 1994. Οι Ροσονέρι κινδύνεψαν και με δεύτερο τέρμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ο Ταταρουσάνου ανταποκρίθηκε σε κάθε περίπτωση. Το ίδιο έκανε, όμως, και ο Ντιόγκο Κόστα στη μοναδική πραγματικά αξιόλογη επίσκεψη στα καρέ του, αποκρούοντας εκπληκτικά το πολύ καλό σουτ του Ολιβιέ Ζιρού.

Η Μίλαν προσπάθησε περισσότερο, πίεσε, ανέβασε τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος κι αν και συνέχισε να δυσκολεύεται να φτιάξει φάσεις, κατάφερε να σκοράρει. Με αυτογκόλ, στο 61’, από το γύρισμα του Καλουλού που ανάγκασε τον Μπεμπά να κάνει την προβολή, δίχως να αποτρέψει να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Το πρόβλημα στη δημιουργία κράτησε μέχρι το φινάλε, το γκολ που πέτυχε ο Ζλάταν στο 83’ ακυρώθηκε αμέσως λόγω καθαρού οφσάιντ του Ερναντέζ κι έτσι το 1-1 δεν άλλαξε, σηματοδοτώντας το χειρότερο ξεκίνημα της Μίλαν σε όμιλο του Champions League καθώς ποτέ πριν δεν είχε μείνει χωρίς νίκη μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια (46’ Καλουλού), Τομόρι, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Τονάλι (68’ Κεσί), Μπενασέρ, Σαλεμάκερς, Ντίαθ (68’ Κρούνιτς), Λεάο (85' Μαλντίνι), Ζιρού (76’ Ιμπραΐμοβιτς)

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε, Μπεμπά, Σανουσί, Οτάβιο (86’ Μαρτίνεθ), Γκρούγιτς, Ολιβέιρα, Ντίας (79’ Μπρούνο Κόστα), Εβανίλσον (79’ Κονσεϊσάο), Ταρεμί (85’ Πέπε)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. Λίβερπουλ 9 (11-5)*
2. Πόρτο 5 (3-6)
3. Ατλέτικο Μαδρίτης 4 (4-4)*
4. Μίλαν 1 (4-7)

*Ματς λιγότερο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα