Αταλάντα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Buzzer Beater Κριστιάνο και παραμονή στην κορυφή (vid)

Νίκος Κικίδης
Αταλάντα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Buzzer Beater Κριστιάνο και παραμονή στην κορυφή (vid)

bet365

Ποιος άλλος; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε ξανά από το... χεράκι την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με buzzer beater λίγο πριν την λήξη της χάρισε τον βαθμό (2-2) στην έδρα της μαχητικής Αταλάντα.

One man show... Όχι μόνο απόψε, αλλά σε όλη την πορεία της στο φετινό Champions League. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν σταματάει να σκοράρει για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει μετατραπεί στο φωτεινό της αστέρι που την οδηγεί απρόσκοπτα προς την πρόκριση. Τείνει μάλιστα τώρα τελευταία να αναγάγει σε... φετίχ τα buzzer beater και την απόλυτη λύτρωση σε νεκρό χρόνο. Αρχικά ήταν η Βιγιαρεάλ που γεύτηκε πρώτη την πίκρα και πλέον την σκυτάλη έχει πάρει δις η Αταλάντα. Στο Μπέργκαμο ο Κριστιάνο επανέλαβε ξανά το έργο και με δυο γκολ (το ένα και πάλι στις καθυστερήσεις) έσωσε τους Κόκκινους Διάβολους που τα είχαν βρει σκούρα στην Ιταλία για να τους χαρίσει τον βαθμό (2-2).

Εκείνος πάντως που θα μπορούσε να είχε κλέψει λίγη από την δόξα του CR7 ήταν ο ΜακΤόμινεϊ, ο οποίος μόλις στο 5΄είχε την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, όμως το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στο δοκάρι. Κι αφού σε εκείνο το σημείο δεν έγινε το 0-1, η Αταλάντα αναθάρρησε και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα.

Στο 12΄ο Ίλισιτς επιχείρησε ένα αναιμικό σουτ το οποίο κατέληξε στα δίχτυα με την... ευγενική χορηγία του Ντε Χέα, με τους Μπεργκαμάσκι να πληγώνουν την Γιουνάιτεντ και να παίρνουν από νωρίς το προβάδισμα. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, εμφανίστηκε πάλι από το πουθενά ο CR7. Στο 45+1΄ο Πορτογάλος αστέρας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και εκτέλεσε τον Μούσο για να φέρει την απόλυτη ισορροπία.

Το γκολ της ισοφάρισης πάντως δεν φάνηκε να απογοητεύει την Αταλάντα. Αντίθετα την πείσμωσε με τον Ζαπάτα στο δεύτερο μέρος (56΄) να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στους Ιταλούς για να γίνει μόλις ο πρώτος στην ιστορία του συλλόγου που έχει συμμετοχή σε 10 γκολ στο Champions League (5 γκολ, 5 ασίστ). Το νερό προς στιγμήν φάνηκε να έχει μπει στο αυλάκι, με την Αταλάντα να ελέγχει το τέμπο, να περιορίζει τις επιθετικές... αναλαμπές των φιλοξενούμενων και να ωθεί με την πάροδο του χρόνου τον Σόλσκιερ όλο και πιο κοντά στην έξοδο.

Η συνέχεια όμως απέδειξε πως δεν πήρε το μάθημά της από τον πρώτο αγώνα. Στο 90+1΄κι ενώ όλα έδειχναν πως είχαν πάρει οριστικά τον δρόμο τους, ο Κριστιάνο πήρε και πάλι το όπλο για να σκοράρει με απίθανο βολέ και να λυτρώσει εκ νέου τους Κόκκινους Διάβολους. Κάπως έτσι έγινε ο πρώτος που σκοράρει σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια της ομάδας στο Champions League μετά τον Φαν Νίστλεροϊ και χάρισε ακόμα ένα χρυσό buzzer beater στην Γιουνάιτεντ, διατηρώντας την σε τροχιά κορυφής.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρ Γκασπερίνι): Μούσο, Ντε Ρουν, Ντεμιράλ, Παλομίνο, Τζαπακόστα, Φρόιλερ, Κούμαινερς, Μέλε, Ίλισιτς (71΄Μουριέλ), Πάσαλιτς (46΄Ντζιμιστί), Ζαπάτα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Μπισάκα, Μπαΐγί, Μαγκουάιρ, Βαράν, Σο, ΜακΤόμινεϊ (87΄Σάντσο), Πογκμπά (69΄Μάτιτς), Μπρούνο Φερνάντες (87΄Φαν Ντε Μπεκ), Ράσφορντ (69΄Καβάνι), Ρονάλντο

Αποτελέσματα

Αταλάντα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2
Βιγιαρεάλ - Γιουνγκ Μπόις 2-0

Βαθμολογία σε τέσσερα ματς

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7 (8-7)
2. Βιγιαρεάλ 7 (9-5)
3.Αταλάντα 6 (7-7)
4.Γιουνγκ Μπόις 3 (3-8)

Επόμενη αγωνιστική (23/11)

Βιγιαρεάλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γιουνγκ Μπόις - Αταλάντα

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα