Αυτοί που γύρισαν από την «κόλαση» του 0-2

Αυτοί που γύρισαν από την «κόλαση» του 0-2

Αυτοί που γύρισαν από την «κόλαση» του 0-2

bet365

Με αφορμή το comeback της Γιουνάιτεντ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλα τα παιχνίδια στο Champions League, που μία ομάδα έχανε με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη έφτασε στην ολική ανατροπή.

Ντιναμό Κιέβου – Σπαρτάκ Μόσχας 3-2 (1994-95)

Στην πρεμιέρα των ομίλων εκείνης της σεζόν, τα δύο αουτσάιντερ του ομίλου (Παρί και Μπάγερν οι άλλες δύο) χάρισαν μοναδικές συγκινήσεις στο Κίεβο. Στα δύο γκολ της Σπαρτάκ Μόσχας στο πρώτο ημίχρονο, η Ντιναμό είχε τη δική της απάντηση στην επανάληψη. Πέτυχε τρία τέρματα, με το τελευταίο να έρχεται από τον 20χρονο – τότε – Ρεμπρόφ και να φτάνει στη νίκη με 3-2. Αυτοί οι βαθμοί ήταν και οι μοναδικοί για την Ντιναμό Κιέβου στη διοργάνωση.

Ρόζενμποργκ – Σπαρτάκ Μόσχας 2-4 (1995-96)

Με το απόλυτο 6 στα 6 προκρίθηκε στα νοκ άουτ η ρωσική ομάδα εκείνη τη σεζόν. Το παιχνίδι που δυσκολεύθηκε περισσότερο από όλα ήταν στη Νορβηγία, απέναντι στη Ρόζενμποργκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη, η Σπαρτάκ ήταν καταιγιστική. Πέτυχε τέσσερα τέρματα μέσα σε διάστημα 25 λεπτών, φεύγοντας νικήτρια από το Λέρκενταλ με 2-4.

Μόλντε – Ολυμπιακός 3-2 (1999-2000)

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Champions League αναζητούσε τότε ο Ολυμπιακός και όλα έδειχναν πως θα την έπαιρνε στη Νορβηγία, απέναντι στην πρωτάρα Μόλντε. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, χάρις στα τέρματα του Μαυρογενίδη και του Ζάχοβιτς. Ωστόσο, στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» υπέστησαν ολικό μπλακ άουτ, κάτι που εκμεταλλεύθηκαν οι γηπεδούχοι. Με δύο γκολ από τον Λουντ και ένα από τον Χέσταντ, η Μόλντε έφτασε στο τελικό 3-2, με την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να μη σπάει ούτε τότε την εκτός έδρας «κατάρα».

Γαλατασαράι – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (2000-01)

Εύκολο έργο φάνηκε πως θα είχε η «βασίλισσα» στα προημιτελικά εκείνης της σεζόν, όμως η τουρκική ομάδα αποδείχθηκε... σκληρό καρύδι. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, στην Κωνσταντινούπολη, η Ρεάλ προηγήθηκε με 0-2 στο ημίχρονο, χάρις στα τέρματα του Ελγκέρα και του Μακελελέ. Ωστόσο, στην επανάληψη, το Αλί Σαμί Γεν πήρε φωτιά. Ουμίτ, Χασάν Σας και Ζαρντέλ σκόραραν για τη Γαλατασαράι, που έφτασε στο τελικό 3-2 απέναντι στην εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στον επαναληπτικό, όμως, η Ρεάλ κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

Ρόμα – Μπάγερν 3-2 (2010-11)

Το απόλυτο 4 στα 4 είχαν κάνει οι Βαυαροί στον όμιλο και ουσιαστικά είχαν καθαρίσει την πρωτιά, πριν ταξιδέψουν στη Ρώμη. Μάλιστα, η γερμανική ομάδα φάνηκε πως θα έπαιρνε ένα ακόμη τρίποντο, αφού προηγήθηκε με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, χάρις στα δύο τέρματα του Μάριο Γκόμεζ. Στην επανάληψη, η Ρόμα αφυπνίστηκε και μετά την είσοδο του Φραντσέσκο Τότι στον αγωνιστικό χώρο έφτασε στη μεγάλη ανατροπή. Μάλιστα, ο capitano πέτυχε το τρίτο τέρμα των «τζιαλορόσι», οδηγώντας τους στο νικηφόρο 3-2.

Άγιαξ – Τότεναμ 2-3 (2018-19)

Μία από τις μεγαλύτερες «αυτοκτονίες» που έχουν συμβεί στην ιστορία του Champions League. Ο Άγιαξ βρισκόταν με το ενάμιση πόδι στον τελικό, όμως... κατάφερε να μην προκριθεί. Γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, αφού ο «Αίαντας» είχε νικήσει στο πρώτο ματς στο Λονδίνο με 1-0 και στον επαναληπτικό του Άμστερνταμ προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο. Κάπου εκεί η ολλανδική ομάδα χαλάρωσε και το πλήρωσε. Με τον Λούκας Μόουρα να κάνει το ματς της ζωής του, η Τότεναμ έφτασε στην ολική ανατροπή. Ο Βραζιλιάνος σημείωσε τρία τέρματα (το τελευταίο στο 96’) και έδωσε στους «πετεινούς» το εισιτήριο για τον τελικό.

Ντόρτμουντ – Ίντερ 3-2 (2019-20)

Ήταν το παιχνίδι, που κρινόταν η δεύτερη θέση του ομίλου, πίσω από την Μπαρτσελόνα. Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες (από 4 πόντους) και η νικήτρια θα έπαιρνε προβάδισμα πρόκρισης. Η Ίντερ κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο και με τους Λαουτάρο Μαρτίνες και Βεσίνο, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Το Βεστφάλεν, όμως, κατηφόρισε στην επανάληψη και η Ντόρτμουντ έκανε ένα τρομερό comeback. Ο Χακίμι πέτυχε δύο τέρματα (μετέπειτα παίκτης της Ίντερ), ο Μπραντ άλλο ένα και η γερμανική ομάδα έφτασε στο τελικό 3-2.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα