Ο Μέσι των ανατροπών

Ο Μέσι των ανατροπών

Ο Μέσι των ανατροπών

bet365

Η ανατροπή της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Λειψίας είχε την υπογραφή του Αργεντινού σούπερ σταρ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα παιχνίδια που έχει φέρει «τούμπα» ο Λιονέλ Μέσι στο Champions League.

Σέλτικ – Μπαρτσελόνα 2-3 (20/2/2008)

Δύσκολα έβαλαν οι Σκωτσέζοι στους «μπλαουγκράνα» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «16» και χρειάστηκε η συνδρομή του Λιονέλ Μέσι για να αποκατασταθεί η τάξη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς, όμως ένα γκολ του Αργεντινού έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Η Σέλτικ αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και προηγήθηκε ξανά με 2-1, με την Μπαρτσελόνα να κάνει την ανατροπή στην επανάληψη. Ο Τιερί Ανρί ισοφάρισε εκ νέου για τους φιλοξενούμενους, με τον Μέσι να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ και να αποτελειώνει τους «Κέλτες». Έγραψε το τελικό 2-3 και ουσιαστικά έστειλε την Μπαρτσελόνα στην επόμενη φάση.

Σαχτάρ – Μπαρτσελόνα 1-2 (1/10/2008)

Ούτε καν βασικός δεν ξεκίνησε ο Λιονέλ Μέσι στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ωστόσο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, βλέποντας τη γκέλα να έρχεται, έριξε τον Αργεντινό στο ματς για να σώσει την κατάσταση. Όπερ και εγένετο, καθώς ο Μέσι μπήκε στο 60’ στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το τέλος είχε ανατρέψει το 1-0 υπέρ της Σαχτάρ. Με δύο γκολ κυριολεκτικά στο φινάλε (87’, 92’) έδωσε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα με 1-2, για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Μπαρτσελόνα – Άρσεναλ 4-1 (6/4/2010)

Από άποψη σκοραρίσματος, ήταν το πρώτο «μεγάλο» παιχνίδι του Λιονέλ Μέσι στο Champions League... μέχρι τα – πολλά - επόμενα. Το 2-2 στο πρώτο ματς στο Λονδίνο είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Και μάλιστα, στον επαναληπτικό, η Άρσεναλ «πάγωσε» το Καμπ Νου, παίρνοντας νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Κάπου εκεί, ανέλαβε δράση ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έκανε «όργια» στην άμυνα των «κανονιέρηδων» και με τέσσερα δικά του τέρματα, η Μπαρτσελόνα έφτασε σε μία εντυπωσιακή ανατροπή, που την έστειλε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 5-1 (14/9/2010)

Στην πρεμιέρα των ομίλων της διοργάνωσης, το «τριφύλλι» κατάφερε να «παγώσει» το Καμπ Νου, καθώς προηγήθηκε νωρίς με ένα τέρμα του Γκοβού. Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί της ελληνικής ομάδας κράτησαν μόλις δύο λεπτά, αφού ο Λιονέλ Μέσι έφερε γρήγορα το παιχνίδι στα ίσια και στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα ήταν καταιγιστική. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ σημείωσε και το τρίτο τέρμα των Καταλανών, που έφτασαν τελικά σε ένα άνετο 5-1. Μάλιστα, ο ίδιος έχασε την ευκαιρία και για χατ-τρικ, καθώς δεν ευστόχησε σε πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο.

Μπαρτσελόνα – Σπαρτάκ Μόσχας 3-2 (19/9/2012)

Στο πρώτο παιχνίδι της μετα-Γκουαρδιόλα εποχής στο Champions League, οι «μπλαουγκράνα» τα βρήκαν σκούρα και μάλιστα απέναντι σε ένα θεωρητικά αδύναμο αντίπαλο. Στο γρήγορο γκολ του Τέγιο, η Σπαρτάκ Μόσχας απάντησε εις διπλούν στο Καμπ Νου, παίρνοντας προβάδισμα με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Με το χρόνο να πιέζει και την Μπαρτσελόνα να «φλερτάρει» με μία τεράστια γκέλα, ο Λιονέλ Μέσι φώναξε «παρών». Με δύο δικά του γκολ, στο τελευταίο διάστημα του αγώνα, οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 3-2 και μπήκαν με το δεξί στη διοργάνωση.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα