Champions League: Η εκδίκηση του Κλοπ και τα αμύθητα πλούτη στο Παρίσι

Νίκος Κικίδης
Champions League: Η εκδίκηση του Κλοπ και τα αμύθητα πλούτη στο Παρίσι

bet365

Από τη σύγκρουση... φιλοσοφίας στη Μαδρίτη μέχρι τη νέα εποχή που ξημερώνει στο Παρίσι, το Champions League επιστρέφει με τρομερές μάχες και το Gazzetta παρουσιάζει τις κορυφαίες της τρίτης «στροφής».

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης κινείται εκ νέου σε ρυθμούς Champions League και η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επιστρέφει στο προσκήνιο, υποσχόμενη ομηρικές μάχες που καθηλώνουν το ενδιαφέρον.

Σε πρώτο πλάνο η τιτανομαχία Λίβερπουλ - Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά και η προσωπική κόντρα Σιμεόνε εναντίον Κλοπ, με τον Γερμανό τεχνικό των Reds να ζητά εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό που άφησε την ομάδα τους εκτός συνέχειας.

Την ίδια ώρα οι προβολείς ανάβουν στο Παρίσι για το μεγάλο ραντεβού με άρωμα... νέας εποχής ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Λειψία, ενώ ο χρόνος κυλά αντίστροφα για Μίλαν και Μπαρτσελόνα που παλεύουν να παραμείνουν... ζωντανές.

Photo Credits: Getty Images

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λίβερπουλ: Σύγκρουση... φιλοσοφίας

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λίβερπουλ: Σύγκρουση... φιλοσοφίας

Πόρτο - Μίλαν: Ευκαιρία για «Ροσονέρο» αντεπίθεση

Πόρτο - Μίλαν: Ευκαιρία για «Ροσονέρο» αντεπίθεση

Μπαρτσελόνα - Ντιναμό Κιέβου: Αναζητώντας τον χαμένο της εαυτό

Μπαρτσελόνα - Ντιναμό Κιέβου: Αναζητώντας τον χαμένο της εαυτό

Παρί Σεν Ζερμέν - Λειψία: Προφήτες της νέας εποχής

Παρί Σεν Ζερμέν - Λειψία: Προφήτες της νέας εποχής

Άγιαξ - Ντόρτμουντ: Ολλανδική αρμάδα εναντίον... μηχανής

Άγιαξ - Ντόρτμουντ: Ολλανδική αρμάδα εναντίον... μηχανής

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρεάλ Μαδρίτης: «Deja vu» στην Ουκρανία

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρεάλ Μαδρίτης: «Deja vu» στην Ουκρανία

Μπριζ - Μάντσεστερ Σίτι: Ο δρόμος της πρόκρισης περνάει από το Βέλγιο

Μπριζ - Μάντσεστερ Σίτι: Ο δρόμος της πρόκρισης περνάει από το Βέλγιο

Μπενφίκα -Μπάγερν Μονάχου: Μάχη κορυφής υπό το... βλέμμα της Μπάρτσα

Μπενφίκα -Μπάγερν Μονάχου: Μάχη κορυφής υπό το... βλέμμα της Μπάρτσα

«Σέβομαι το στυλ του Σιμεόνε, αλλά προτιμώ ένα άλλο είδος ποδοσφαίρου» είχε... μουρμουρίσει, σαφώς ενοχλημένος, ο Γιούργκεν Κλοπ μετά τον περσινό αποκλεισμό της Λίβερπουλ από την Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο «Άνφιλντ». Μερικούς μήνες αργότερα οι δυο προπονητές διασταυρώνουν ξανά βλέμματα από την άκρη των πάγκων και ο Γερμανός έχει την ευκαιρία να οδηγήσει την ομάδα του στην εκδίκηση απέναντι στην Ατλέτικο. Βέβαια το σύνολο του Σιμεόνε διατηρεί τη χημεία της περσινής σεζόν και είθισται να προκαλεί ισχυρό πονοκέφαλο σε συλλόγους που προτιμούν ένα πιο... μέταλ στυλ ποδοσφαίρου.

Η επιστροφή της στα σαλόνια του Champions League ύστερα από επτά χρόνια δεν έχει συνδυαστεί και με τα καλύτερα αποτελέσματα. Η Μίλαν παραμένει ακόμα χωρίς βαθμό στις δυο πρώτες αγωνιστικές, όμως το ταξίδι στην Πορτογαλία για την επικείμενη μονομαχία απέναντι στην Πόρτο συνιστά την τέλεια ευκαιρία για... comeback στον όμιλο. Εξάλλου οι «Δράκοι» δείχνουν πως φέτος δεν έχουν σταθερότητα, αν και η ποιότητα που διαθέτουν ειδικά στην επιθετική γραμμή τους καθιστά επικίνδυνους σε κάθε σενάριο.

Οι δυο πρώτες αγωνιστικές ξεγύμνωσαν πλήρως όλες τις παθογένειες. Ισάριθμες ήττες απέναντι σε Μπάγερν και Μπενφίκα, έξι γκολ παθητικό, κανέναν σουτ στον στόχο μέσα 180 λεπτά και γενικότερα μια Μπαρτσελόνα που δεν στέκεται σε καμία περίπτωση αντάξια του ονόματός της. Η αναμέτρηση όμως στη Βαρκελώνη απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου του Μιρτσέα Λουτσέσκου αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Η νίκη επί της Βαλένθια και το... φαινόμενο Φατί έχουν χαρίσει προσωρινά χαμόγελα στην Καταλονία και οι Μπλαουγκράνα πλέον καλούνται να μεταφέρουν το μομέντουμ και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Παρί Ζεν Ζερμέν εναντίον Λειψίας, μια σύγκρουση χωρίς ευρωπαϊκό παρελθόν. Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν αμφότερες αποτελούν προφήτες για το δικό τους δόγμα, για τη νέα εποχή που κυριαρχεί πλέον στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Τα αμύθητα πλούτη εξ Ανατολής απέναντι στους Ταύρους της Ρεντ Μπουλ ή μιλώντας πιο ποδοσφαιρικά, οι σούπερσταρς του Παρισιού απέναντι στο νεανικό σύνολο του Τζέσι Μαρς. Μετά την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί ψάχνει να φτιάξει σερί στον όμιλο, όμως οι Γερμανοί δεν πρόκειται να πέσουν αμαχητί.

Τα νούμερα για τον φετινό Άγιαξ μιλούν από μόνα τους. Πρεμιέρα με πεντάρα στη Λισαβόνα και μια... ταπεινή νίκη με δυο γκολ απέναντι στην Μπεσίκτας. Συνολικός απολογισμός 7-1 στην διαφορά τερμάτων με τον Αίαντα να δείχνει από νωρίς τα δόντια του στη φετινή διοργάνωση και να προειδοποιεί πως οι βλέψεις του δεν μένουν απλά σε μια τυπική παρουσία στους ομίλους. Αυτή τη φορά όμως οι Ολλανδοί καλούνται να αντιμετωπίσουν την Ντόρτμουντ του Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος επέστρεψε δυναμικά μετά τον τραυματισμό και στο πρώτο του παιχνίδι απέναντι στην Μάιντζ σκόραρε δις, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως στην πραγματικότητα πρόκειται για... μηχανή. Σε κάθε περίπτωση πάντως το διακύβευμα παραμένει μεγάλο καθώς αμφότερες οι ομάδες μετρούν το 2Χ2 και δεν βλέπουν την ώρα να παραμείνουν μόνες στην κορυφή.

Ένας όμιλος... καθρέπτης της περσινής σεζόν. Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Σαχτάρ Ντόνετσκ διασταυρώνουν ξανά τα ξίφη τους στον 4ο όμιλο όπως ακριβώς συνέβη και την προηγούμενη περίοδο, με τους Ισπανούς να τερματίζουν πρώτοι στον όμιλο ενώ αντίθετα οι Ουκρανοί συνέχισαν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο Europa League. Σαχτάρ και Ρεάλ Μαδρίτης δίνουν εκ νέου ραντεβού στο Ντόνετσκ μερικούς μήνες αργότερα, με τους γηπεδούχους να στοχεύουν να επαναλάβουν ακόμη μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Βασίλισσα, αντίστοιχη με εκείνη της περσινής σεζόν. Από την πλευρά τους οι Μερένγκες δεν θέλουν ούτε να φανταστούν δεύτερο σερί κάζο μετά την ασύλληπτη επικράτηση της Σέριφ μέσα στο «Μπερναμπέου», καθώς ένα τέτοιο σενάριο ενδέχεται να διογκώσει την εσωστρέφεια που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Μαδρίτη.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε πολύτιμο έδαφος στην κούρσα του ομίλου μετά την ήττα στο Παρίσι την προηγούμενη αγωνιστική και πλέον σκοπεύει να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών απέναντι στην Μπριζ. Οι Βέλγοι φιγουράρουν στη δεύτερη θέση με τέσσερις βαθμούς και έχουν αποδείξει πως αποτελούν σκληρό καρύδι, όμως το σύνολο του Γκουαρδιόλα έχει το μομέντουμ και το... know how για να «καθαρίζει» παιχνίδια ειδικών συνθηκών.

Οι δυο πρωτοπόροι του πέμπτου ομίλου κονταροχτυπιούνται στη Λισαβόνα την ώρα που η Μπαρτσελόνα περιμένει... γκέλα της Μπενφίκα για να ανακτήσει αυτοπεποίθηση και ελπίδες για την πρόκριση. Άλλωστε οι Πορτογάλοι έχουν δύσκολο έργο απέναντι στην υπερηχητική Μπάγερν του Νάγκελσμαν που πριν από μερικές μέρες έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Λεβερκούζεν στην Bundesliga, ισοπεδώνοντάς την με το εμφατικό 5-1. Παρόμοιο σκηνικό και στους ομίλους του Champions League με τους Βαυαρούς να μετρούν δυο άνετες νίκες απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Ντιναμό Κιέβου και πλέον σκοπεύουν να αποδείξουν πως είναι... βασιλιάδες του ομίλου και στη Λισαβόνα.