Ανατροπές με τη δύναμη του Ολντ Τράφορντ

Ανατροπές με τη δύναμη του Ολντ Τράφορντ

Ανατροπές με τη δύναμη του Ολντ Τράφορντ

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα κορυφαία comeback που έχουν κάνει οι «κόκκινοι διάβολοι» στην έδρα τους, στο Champions League.

Μάντσεστερ Γιουν. – Μαρσέιγ 2-1 (1999-2000)

Στο πρώτο ματς στην έδρα της είχε χάσει βαθμούς από την Κροάσια Ζάγκρεμπ, με την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης να φλερτάρει με μία ακόμη γκέλα στο Ολντ Τράφορντ. Η Μαρσέιγ προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπακαγιόκο και κρατούσε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα. Μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (78’, 82’) η ομάδα του Φέργκιουσον έκανε την ολική ανατροπή, χάρις στα τέρματα των Κόουλ και Σκόουλς, επικρατώντας με σκορ 2-1.

Μάντσεστερ Γιουν. – Μίλαν 3-2 (2006-07)

Ένα βήμα πριν τον τελικό της Αθήνας ήταν οι δύο ομάδες, που τέθηκαν αντιμέτωπες στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Ολντ Τράφορντ, με τον Ρονάλντο να ανοίγει νωρίς το σκορ για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, δύο γκολ του Κακά έφεραν γρήγορα τα πάνω-κάτω, με τους «ροσονέρι» να πηγαίνουν με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη μίλησε ο «νόμος» του Ολντ Τράφορντ, με την ανατροπή για τους «μπέμπηδες» να φέρει την υπογραφή του Γουέιν Ρούνεϊ. Δύο γκολ του Άγγλου επιθετικού (το δεύτερο στο 91’) έγραψαν το τελικό 3-2, όμως δεν αρκούσαν στον επαναληπτικό για να πάρει την πρόκριση η Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Γιουν. – Σπόρτινγκ Λισ. 2-1 (2007-08)

Την πρώτη χρονιά που ο Ρονάλντο αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα, την «πλήγωσε» δύο φορές. Την πρώτη στη Λισαβόνα και τη δεύτερη στο Ολντ Τράφορντ. Στο παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής, στο Μάντσεστερ, η Σπόρτινγκ προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη το πήρε πάνω του ο CR7. Μία ασίστ στον Τέβεζ και ένα δικό του γκολ στις καθυστερήσεις έδωσε στη Γιουνάιτεντ τη νίκη με 2-1 και ταυτόχρονα την πρωτιά στον όμιλο.

Μάντσεστερ Γιουν. – Βόλφσμπουργκ 2-1 (2009-10)

Εκείνη την εποχή ο Έντιν Τζέκο «έβγαζε μάτια» με τη Βόλφσμπουργκ και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους «λύκους» στο Ολντ Τράφορντ, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων. Η απάντηση της Γιουνάιτεντ ήταν άμεση, ισοφαρίζοντας μέσα σε τρία λεπτά με τον Γκιγκς. Η ανατροπή για τους «μπέμπηδες» ολοκληρώθηκε στο 78’, με τον Κάρικ να διαμορφώνει το τελικό 2-1 και να δίνει στην ομάδα του Φέργκιουσον μία ακόμη νίκη.

Μάντσεστερ Γιουν. – Μπράγκα 3-2 (2012-13)

Είναι η μοναδική ανατροπή που έχει κάνει η Γιουνάιτεντ, στο Ολντ Τράφορντ, ενώ ήταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων, η Μπράγκα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μείωσαν γρήγορα με τον Τσιτσαρίτο, όμως η ανατροπή ήρθε στην επανάληψη. Ο Έβανς και ο Τσιτσαρίτο, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ολοκλήρωσαν το μεγάλο comeback για τους γηπεδούχους, που έκαναν το 3 στα 3 στον όμιλο.

Μάντσεστερ Γιουν. – Βόλφσμπουργκ 2-1 (2015-16)

Η γερμανική ομάδα αποτελεί την αγαπημένη των «μπέμπηδων» στις εντός έδρας ανατροπές στο Champions League. Έξι χρόνια μετά την πρώτη φορά, ξανά στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, η Γιουνάιτεντ έκανε το comeback απέναντι στους «λύκους». Μόνο που αυτή τη φορά, η αγγλική ομάδα προερχόταν από ήττα και ήθελε πάση θυσία τις νίκες. Ο Καλιτζούρι έβαλε πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ισοφαρίζει πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, με τον Μάτα. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στην επανάληψη, με σκόρερ τον Σμόλινγκ.

Μάντσεστερ Γιουν. – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1 (2017-18)

Η τελευταία ανατροπή που έκανε στο Ολντ Τράφορντ η Γιουνάιτεντ, πριν από τη χθεσινή απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, η ισοπαλία αρκούσε στους «μπέμπηδες», προκειμένου να τσεκάρουν την πρωτιά στον όμιλο. Ωστόσο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τους έβαλε δύσκολα, καθώς προηγήθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Ένα δίλεπτο ξέσπασμα, όμως, στην επανάληψη ήταν αρκετό για να... αποκατασταθεί η τάξη. Ο Λουκάκου στο 64’ και ο Ράσφορντ στο 66’ έφεραν «τούμπα» το ματς, για το τελικό 2-1.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα