Μαν.Γιουνάιτεντ – Βιγιαρεάλ 2-1: Λυτρωτής στο 95' και κορυφαίος όλων των εποχών ο Κριστιάνο

Κώστας Ζάλιαρης
Μαν.Γιουνάιτεντ – Βιγιαρεάλ 2-1: Λυτρωτής στο 95' και κορυφαίος όλων των εποχών ο Κριστιάνο

bet365

Στη βραδιά που έγινε ο κορυφαίος σε συμμετοχές στην ιστορία του Champions League, ο Κριστιάνο Ρονάλντο με γκολ στο 95' έκανε την ανατροπή για τη Γιουνάιτεντ και της χάρισε τη νίκη με το τελικό 2-1 απέναντι στη Βιγιαρεάλ στο «Ολντ Τράφορντ»!

Είναι τελικά γραμμένο στ' άστρα. Είναι η μοίρα του. Είναι αυτό το ποδοσφαιρικό ανεξήγητο που παίρνει από το χέρι ορισμένους αστέρες και τους οδηγεί σε τεράστιες νύχτες.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, στη βραδιά που έφτασε στις 178 συμμετοχές στο Champions League για να γίνει ο απόλυτος record-man στο κομμάτι των εμφανίσεων στα χρονικά του θεσμού, σκόραρε στο 95' για την ανατροπή και το 2-1 επί της Βιγιαρεάλ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε παντελώς ανέτοιμη ν' αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι. Το «κίτρινο υποβρύχιο» ήταν πιο απειλητικό, πιο συμπαγές, πιο ενωμένο στον αγωνιστικό χώρο και οι «κόκκινοι διάβολοι» έμοιαζαν να περιμένουν απλά τις ατομικές ενέργειες κυρίως από τον Πολ Πογκμπά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μήπως και βρισκόταν μια λύση για να δημιουργηθεί ευκαιρία για γκολ.

Η Βιγιαρεάλ ήταν εκείνη που έκανε το «Ολντ Τράφορντ» να παραμείνει σιωπηλό, με τον Νταβίντ Ντε Χέα να παίζει σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση του μηδέν στο πρώτο μέρος. Ο Ντανζούμα από αριστερά ταλαιπώρησε τον Ντάλοτ, είδε όμως τον Ισπανό γκολκίπερ να του αρνείται το γκολ, ενώ, ο Πάκο Αλκάθερ έβρισκε κενά και αδυναμίες στα μετόπισθεν της Γιουνάιτεντ, δίχως όμως να καταφέρει να την τιμωρήσει. Και ο Πίνο πριν την ανάπαυλα είχε την ίδια τύχη, αφού ο Ντε Χέα ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα στο χαμηλό σουτ.

Οι Ισπανοί πήραν αυτό που άξιζαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους και βγάζοντας περισσότερους παίκτες σε αντεπίθεση που εκδηλώθηκε με 4 εναντίον 3, ήρθε το γκολ. Ο Ντανζούμα από αριστερά κατάφερε με το εξωτερικό να κάνει το γύρισμα μπροστά από τον Ντάλοτ για τον Πάκο Αλκάθερ και ο τελευταίος με προβολή έκανε το 1-0 για το «κίτρινο υποβρύχιο».

Η Γιουνάιτεντ ανέβασε τον ρυθμό της αναμέτρησης και κατάφερε από μια φάση απόλυτα σχεδιασμένη από τις προπονήσεις, να βρει απάντηση. Στο 60' ο Μπρούνο εκτέλεσε φάουλ με ψηλή μπαλιά εκτός περιοχής ενώ όλοι περίμεναν εντός και ο Τέλες έκανε το φαλτσαριστό σουτ για να περάσει η μπάλα ανάμεσα από έξι κορμιά και να φτάσει στα δίχτυα για το 1-1.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν θα άφηναν το υπόλοιπο κομμάτι της αναμέτρησης να περάσει ανεκμετάλλευτο. Προσπάθησαν πολύ και τελικά οι πρωταγωνιστές έγιναν δύο. Αρχικά στα τελευταία λεπτά ο Τέλες μετά το γκολ που είχε πετύχει κατάφερε να μπλοκάρει ένα σουτ πάνω στη γραμμή όντας πεσμένος και κάπου εκεί έφτασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο να προκαλέσει «σεισμό» στο «Ολντ Τράφορντ».

Στο 95' από γέμισμα που έγινε από αριστερά και με τον Λίνγκαρντ να προσπαθεί να συνεργαστεί με τον CR7, ο Πορτογάλος από πολύ πλάγια θέση πλάσαρε για το 2-1 και πανηγύρισε σαν τρελός πετώντας τη μπλούζα και φανερώνοντας τους κοιλιακούς του.

Η Αταλάντα νωρίτερα επικράτησε 1-0 της Γιάνγκ Μπόις στο Μπέργκαμο.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1.Αταλάντα 4

2.Γιάνγκ Μπόις 3 (-)

3.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 (-)

4.Βιγιαρεάλ 1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελοφ, Βαράν, Τέλες (89' Φρεντ), Πογκμπά (75' Καβάνι), ΜακΤόμινεϊ, Γκρίνγουντ (89' Λίνγκαρντ), Μπρούνο, Σάντσο (75' Μάτιτς), Κριστιάνο

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ (73' Μαντί), Τόρες, Μορένο (73' Πένια), Παρέχο, Καπού, Τριγκέιρος (61' Εστουπινιάν), Πίνο (73' Μπαρδονάδο), Αλκάθερ (58' Ντία), Ντανζούμα

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα