Γιουβέντους – Τσέλσι 1-0: Το «χτύπημα» του Κιέζα (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Γιουβέντους – Τσέλσι 1-0: Το «χτύπημα» του Κιέζα (vid)

bet365

Ο Αλέγκρι τον εμπιστεύθηκε αντί του Κεν και ο Φεντερίκο Κιέζα τον δικαίωσε σκοράροντας απέναντι στην Τσέλσι για το 1-0 της Γιουβέντους και το 2x2 στους ομίλους του Champions League.

Ήταν παιχνίδι που ήθελε υπομονή και φαντασία. Η Τσέλσι είχε την κατοχή, με ποσοστά που ξεπερνούσαν το 70%, όμως, δεν είχε τον τρόπο για να διασπάσει τον τρόπο με τον οποίο είχε παραταχθεί η Γιουβέντους.

Όσο κι αν οι Ζορζίνιο και Καντέ από τα χαφ έψαχναν χώρους, όσο κι αν ο Ζίγιεχ στην ευκαιρία που πήρε στο αρχικό σχήμα ήθελε να συνεισφέρει επιθετικά, στο πρώτο μέρος μονάχα μια τελική προς την εστία από τον Λουκάκου ήταν αυτό που κατάφεραν οι «μπλε».

Μάλιστα, η Γιουβέντους λίγο έλειψε από το πουθενά, από ένα κλέψιμο στο χώρο της μεσαίας γραμμής να βρει γκολ, με τον Κιέζα – που προτιμήθηκε αντί του Κεν – να φεύγει μόνος, αλλά να πλασάρει άουτ από πλάγια θέση. Οι «μπιανκονέρι» έπρεπε να πάρουν περισσότερο τη μπάλα για να σταματήσουν ν' αμύνονται σε τόσο μεγάλα διαστήματα, αλλά δεν έβγαιναν με συχνότητα από τα καρέ τους.

Η Γιουβέντους κατάφερε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με την έναρξη του δευτέρου μέρους και άνοιξε το σκορ μόλις 10 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα! Από βαθιά μπαλιά προς αριστερά και με τον Μάρκος Αλόνσο να χάνει την κεφαλιά, ο Μπερναντέσκι «τρύπησε» την άμυνα των «μπλε» για τον Κιέζα που πλάσαρε αμέσως για το 1-0.

Ο Τόμας Τούχελ δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του σε αυτό το κομμάτι του ματς κι έτσι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τους Λόφτους – Τσικ, Χάντσον – Οντόι και Τσάλομπα αντί των Ζίγιεχ, Ζορζίνιο και Αθπιλικουέτα.

Ό,σο κι αν προσπάθησε ο Λουκάκου που ήταν ο κύριος εκφραστής των καλών ευκαιριών για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, όσο κι αν ανησύχησε τη Γιουβέντους στο φινάλε η κεφαλιά του Χάβερτς, οι «μπλε» έφυγαν ηττημένοι από το Τορίνο και η «Γηραιά Κυρία» έκανε το απόλυτο στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων.

Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Ζενίτ έφτασε άνετα στο 4-0 κόντρα στη Μάλμε, αλλά είναι 3η αφού είχε ηττηθεί από την Τσέλσι στο Λονδίνο.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1.Γιουβέντους 6

2.Τσέλσι 3 (-)

3.Ζενίτ 3 (+3)

4.Μάλμε 0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Σάντρο, Μπεντακούρ (83' Κιελίνι), Λοκατέλι, Ραμπιό (77' ΜακΚένι), Κουαδράδο, Μπερναντέσκι (66' Κουλουσέφσκι), Κιέζα (77' Κεν)

Τσέλσι: Μεντί, Κρίστενσεν (75' Μπάρκλεϊ), Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα (62' Λόφτους – Τσικ), Ζορζίνιο (62' Τσάλομπα), Κόβασιτς, Αλόνσο (46' Τσίλγουελ), Χάβερτς, Ζίγιεχ (62' Χάντσον – Οντόι), Λουκάκου

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα