Άγιαξ - Μπεσίκτας 2-0: Ο Αλέ δείχνει τον δρόμο της πρόκρισης (vid)

Νίκος Κικίδης
Άγιαξ - Μπεσίκτας 2-0: Ο Αλέ δείχνει τον δρόμο της πρόκρισης (vid)

bet365

Μπορεί να μην ήταν τόσο εκκωφαντικός όσο στη Λισαβόνα, όμως με τον Αλέ να τον οδηγεί και πάλι ο Άγιαξ υπερκέρασε το εμπόδιο της Μπεσίκτας (2-0) και έκανε το 2Χ2.

Δυο νίκες, επτά γκολ και έξι βαθμοί σε μόλις δυο αγώνες. Ο εκκωφαντικός Άγιαξ της πρεμιέρας έδωσε τη θέση του σε έναν επιθετικό μα όχι τόσο αποτελεσματικό Αίαντα απέναντι στην Μπεσίκτας, η οποία από το πρώτο λεπτό βρέθηκε στα σχοινιά.

Η κοινή συνισταμένη με το ματς στη Λισαβόνα όμως για τους Ολλανδούς παρέμεινε απαρέγκλιτη, αφού ο Αλέ με ακόμα ένα γκολ και φοβερή εμφάνιση οδήγησε την ομάδα του στη νίκη απέναντι στους Τούρκους (2-0) και παράλληλα έκανε ρεκόρ παραγωγικότητας μέσα στις πρώτες δυο αγωνιστικές.

Καταιγισμός ευκαιριών και δυο γκολ για τον Αίαντα

Παρόλα αυτά, η πρώτη σοβαρή απειλή άνηκε στους φιλοξενούμενους. Στο 10΄ο Μίτσι Μπατσουαγί βρέθηκε σε θέση βολής για τους Τούρκους όμως το σουτ που επιχείρησε τράνταξε το κάθετο δοκάρι. Η απάντηση των Ολλανδών δεν άργησε και πέντε λεπτά μετά ο Άντονι σημάδεψε με τη σειρά του την κάθετη δοκό, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπέργχαους αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Δευτερόλεπτα αργότερα όμως η κατάληξη ήταν διαφορετική, με τον 29χρονο εξτρεμ να ανοίγει το σκορ στο 17' έπειτα από εντυπωσιακή κούρσα του Τάντιτς. Μετά το γκολ πάντως ο Άγιαξ δεν πάτησε... φρένο. Αντίθετα φαίνεται πως το προβάδισμα άνοιξε την όρεξη στους παίκτες του Τεν Χααγκ και για περισσότερα γκολ και μέσα σε μερικά λεπτά ακολούθησε σωρεία ευκαιριών.

Στο 38΄ο Ντεστάνογλου έδειξε εκπληκτικά αντανακλαστικά στην κεφαλιά του Αλέ και δευτερόλεπτα αργότερα ο Γάλλος σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Τάντις που όμως αστόχησε προ κενής εστίας. Οι προσπάθειες των γηπεδούχων τελικά απέφεραν καρπούς στο 42΄με τον Αλέ να παίρνει τη σκυτάλη από τον Μπέργκχαους για να γράψει το 2-0 και να γίνεται πλέον ο πρώτος στην ιστορία που σκοράρει πέντε γκολ στους δυο πρώτους αγώνες του στο Champions League.

Η δουλειά έγινε, η ταχύτητα έπεσε...

Το ασφαλές προβάδισμα των δυο γκολ απέβαλε το άγχος από τα πόδια των παικτών του Τεν Χααγκ, ο οποίος αποφάσισε να ρίξει ταχύτητα και να κάνει κάνει διαχείριση δυνάμεων. Η Μπεσίκτας διάβασε το σκεπτικό των Ολλανδών, κατάφερε να ισορροπήσει και να πάρει για πρώτη φορά ανάσα έπειτα από τον καταιγισμό του πρώτου μέρος, όμως μπροστά παρέμενε ακίνδυνη.

Οι Ολλανδοί είχαν καταφέρει να αποκόψουν πλήρως την αιχμή του δόρατος των Τούρκων από τους μέσους, καθιστώντας τις γραμμές ασύνδετες και μη λειτουργικές. Το πλάνο του Αίαντα έδειχνε να τελεσφορεί μέχρι κεραίας με τη διαφαινόμενη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων για επιστροφή στο ματς να παραμένει στη σφαίρα της... θεωρίας. Μάλιστα αν κάποιος βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ στα υπόλοιπα 45 λεπτά ήταν ο Άγιαξ, όμως στο 70΄ ο Αλέ αστόχησε μόνος του απέναντι από τον αντίπαλο κίπερ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Ολλανδούς να πανηγυρίζουν ακόμα μια εύκολα νίκη μετά το ματς απέναντι στην Σπόρτινγκ, με τη διαφορά τερμάτων πλέον να βρίσκεται στο 7-1!

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χάαγκ): Μπάσβεερ, Μαζραουΐ, Τίμπερ, Μαρτίνεζ, Μπλιντ, Άλβαρεζ, Μπέργκχαουζ (72΄Κλάασεν), Γκράβενμπεργκ, Άντονι (71΄Νέρες), Τάντιτς, Αλέ

Μπεσίκτας (Σεργκέν Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Μέρας (73΄Βαρντάρ), Ενσάκαλα, Σάατσι, Ροζιέρ, Τζόσεφ, Μποτζοντογκάν, Ουτζάν (Οζγιακούπ), Καραμάν, Γιλμάζ (46΄Τορέ), Μπατσουαγί

3ος Όμιλος
Άγιαξ - Μπεσίκτας 2-0
Ντόρτμουντ - Σπόρτινγκ 0-0

Βαθμολογία
1. Άγιαξ 2 (7-1) 6
2. Ντόρτμουντ 1 (2-1) 3
3. Μπεσίκτας 2 (1-4) 0
4. Σπόρτινγκ 1 (1-5) 0

Επόμενη αγωνιστική 19/10
Μπεσίκτας - Σπόρτινγκ
Άγιαξ - Σπόρτινγκ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα