Μάντσεστερ Σίτι - Παρί: Η πρώτη συνάντηση το 2008 στο UEFA, με... Ελάνο, Ζιουλί και Μακελελέ! (vids)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μάντσεστερ Σίτι - Παρί: Η πρώτη συνάντηση το 2008 στο UEFA, με... Ελάνο, Ζιουλί και Μακελελέ! (vids)

bet365

Η Σίτι του Γκουαρδιόλα συναντά την Παρί του Μέσι, 13 χρόνια μετά την πρώτη τους ευρωπαϊκή συνάντηση: μια ολότελα διαφορετική «μονομαχία» για το Κύπελλο UEFA, με παίκτες όπως από τη μία οι Άιρλαντ, Ελάνο, Τζι κι από την άλλη οι Μακελελέ, Ζιουλί, Κέζμαν

Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα... Ο συνήθης πρόλογος για μια κόντρα βγαλμένη από άλλη εποχή, για δύο ομάδες ή δύο πρόσωπα που εμφανίζονται μετά από καιρό. Μα στην περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι και της Παρί Σεν Ζερμέν, είναι το σλόγκαν που συνοψίζει καλύτερα απ' όλα το πού βρίσκονταν στην πρώτη τους ευρωπαϊκή συνάντηση και πού βρίσκονται τώρα, «βυθισμένες» στα πλούτη των Εμίρηδων από τα ΗΑΕ και το Κατάρ αντίστοιχα.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας και φιναλίστ του περσινού Champions League, κόντρα στη φιναλίστ της σεζόν 2019-20 της μυθικής τριπλέτας των Μέσι-Νεϊμάρ-Μπαπέ, έδωσαν το πρώτο τους ραντεβού τον Δεκέμβριο του 2008. Όχι στα «αστέρια», αλλά στον όμιλο του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 2008-09, τελευταίας πριν τη μετονομασία σε Europa League.

Ήταν λίγους μήνες αφότου η Σίτι πέρασε στα χέρια της City Football Group και ξόδεψε τα πρώτα μαζεμένα χρήματα για μεταγραφές, αλλά και τρία χρόνια πριν η QSI του Κατάρ κάνει ανάλογη κίνηση στην ομάδα του Παρισιού. Όπως καταλαβαίνει και θυμάται κανείς, η σύγκριση των δύο ενδεκάδων σε σχέση με αυτές που θα παραταχθούν στο αποψινό Παρί - Σίτι (28/9, 22:00), είναι χαώδης.

Παρί - Σίτι 2008 (11άδες)

Το ματς έληξε χωρίς σκορ, με τους γηπεδούχους να έχουν βασικούς παίκτες όπως οι Ελάνο, Τζο, Βασέλ, Άιρλαντ, τον νεαρό Στάριτζ, τον Βενσάν Κομπανί σε ρόλο εξαριού (!), αλλά και τον άσημο τότε, Κάσπερ Σμάιχελ στον πάγκο. Στην αντίπερα όχθη, τη φανέλα των Παριζιάνων φορούσε ο βετεράνος, τότε, Κλοντ Μακελελέ, όπως και οι Ματέγια Κέζμαν, Λουντοβίκ Ζιουλί (ως αλλαγή), Ζερόμ Ροτέν, Μικαέλ Λαντρό.

Για την ιστορία, τόσο η Σίτι, όσο και η Παρί αποχαιρέτησαν τον θεσμό στα προημιτελικά, μένοντας εκτός από Αμβούργο και Ντιναμό Κιέβου αντίστοιχα. Το φινάλε της εγχώριας σεζόν βρήκε τους Σίτιζενς 10ους και τους Παριζιάνους 6ους στη Ligue 1, αμφότερους εκτός Ευρώπης για τη σεζόν 2009-2010!

Μάντσεστερ Σίτι (Μαρκ Χιουζ): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Νταν, Μπεν Χαΐμ, Γκαρίδο, Κομπανί, Ελάνο, Άιρλαντ, Στάριτζ, Βασέλ, Τζο

Παρί Σεν Ζερμέν (Πολ Λε Γκεν): Λαντρό, Καμαρά, Τραορέ, Μπουριγιόν, Σακό, Κλεμάν, Μακελελέ, Πανκρατέ, Ροτέν, Λουιντουλά, Κέζμαν

Δείτε τα highlights:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα