Ο Μέσι προκαλεί εφιάλτες στον Γκουαρδιόλα

Ο Μέσι προκαλεί εφιάλτες στον Γκουαρδιόλα

Ο Μέσι προκαλεί εφιάλτες στον Γκουαρδιόλα

bet365

Ο «μαθητής» θα αναμετρηθεί με το «δάσκαλο» στο ντέρμπι της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μάντσεστερ Σίτι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τι έχει γίνει, όσες φορές ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει αντιμετωπίσει τον πρώην προπονητή του στην Μπαρτσελόνα.

Μαζί έχουν γράψει τις πιο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Μπορεί να έχουν περάσει εννέα χρόνια από την τελευταία τους συνύπαρξη στο Καμπ Νου, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα όσα έκανε η εκπληκτική ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, με πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι. Champions League, πρωταθλήματα, κύπελλα, διηπειρωτικά, super cup, μα κυρίως ένα ποδόσφαιρο από... άλλον πλανήτη. Ένα δίδυμο που τα σάρωσε όλα, ένα δίδυμο που η σχέση του ξεπέρασε τα όρια παίκτη-προπονητή.

Ο Ισπανός τεχνικός αποχώρησε το 2012 από το Καμπ Νου και από τότε έχει τεθεί αντιμέτωπος τέσσερις φορές με τον Λιονέλ Μέσι. Όλες, απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Κι αφού φέτος το καλοκαίρι οι δρόμοι τους δεν έσμιξαν στο Μάντσεστερ, η κληρωτίδα τους έφερε ξανά αντιμέτωπους στους ομίλους του Champions League. Παρί εναντίον Σίτι ή αλλιώς Μέσι εναντίον Γκουαρδιόλα.

Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν σχεδόν... τραυματική για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Στα ημιτελικά της σεζόν 2014-15, η Μπαρτσελόνα τέθηκε αντιμέτωπη με την Μπάγερν, με τον ίδιο να επιστρέφει για πρώτη φορά στο Καμπ Νου, ως αντίπαλος. Μόνο που ο Μέσι δεν αποδείχθηκε καλός οικοδεσπότης για τον πρώην προπονητή του. Με δύο γκολ και μία ασίστ (όλα στο τελευταίο 15λεπτο) έδωσε τη νίκη στους «μπλαουγκράνα» με 3-0. Στο δεύτερο τέρμα του, μάλιστα, σχεδόν... έσπασε τη μέση του Μπόατενγκ. Ο Γερμανός αμυντικός έχασε την ισορροπία του μετά την ντρίμπλα του Αργεντινού, ο οποίος στη συνέχεια πλάσαρε ιδανικά τον Νόιερ.

Ο επαναληπτικός του Μονάχου ήταν σχεδόν τυπική διαδικασία. Με «προίκα» το προβάδισμα των τριών τερμάτων, η Μπαρτσελόνα δε δυσκολεύθηκε να πάρει την πρόκριση. Γνώρισε μια «γλυκιά» ήττα με σκορ 3-2, όμως όλη η δουλειά είχε γίνει μια εβδομάδα νωρίτερα από τον Μέσι. Ο Αργεντινός είχε πάρει από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε με ασφάλεια στον τελικό. Και μετέπειτα στην κατάκτηση του Champions League, του τελευταίου μέχρι σήμερα για το «σούπερ-Λίο».

Το 2016, ο Πεπ Γκουαρδιόλα άφησε την Μπάγερν και μετακόμισε στο Μάντσεστερ, για λογαριασμό της Σίτι. Στο νέο του ξεκίνημα, το πεπρωμένο του ήταν ξανά ο Λιονέλ Μέσι. Η κληρωτίδα είχε κέφια και στη φάση των ομίλων του Champions League, ο πρώτος του προορισμός μακριά από το Νησί ήταν η Βαρκελώνη. Στο Καμπ Νου τον περίμενε – και πάλι – με άγριες διαθέσεις το αγαπημένο «παιδί». Ο Αργεντινός αυτή τη φορά έκανε χατ-τρικ απέναντι στον παλιό του προπονητή, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα στο ευρύ 4-0.

Μετά από μία ακόμη «τραυματική» εμπειρία στο Καμπ Νου, ο Γκουαρδιόλα πήρε μια νίκη γοήτρου στο δικό του σπίτι. Στο ματς του δεύτερου γύρου, ο Μέσι σκόραρε στο Ετιχάντ, όμως αυτή τη φορά η Σίτι επικράτησε με 3-1. Μία ήττα που δεν πλήγωσε την Μπαρτσελόνα, αφού καθάρισε εύκολα την πρωτιά του ομίλου. Ο συνολικός απολογισμός Μέσι-Γκουαρδιόλα στις νίκες μπορεί να είναι 2-2, όμως η πλάστιγγα γέρνει ξεκάθαρα υπέρ του Αργεντινού σούπερ σταρ. Απόψε, είναι το πέμπτο παιχνίδι που θα τεθούν αντιμέτωποι οι δυο τους. Για πρώτη φορά, όμως, θα λείπει ο κοινός παρανομαστής της Μπαρτσελόνα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα