Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 6-3: Γιόρτασαν με... γκολ οι Πολίτες

Newsroom
Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 6-3: Γιόρτασαν με... γκολ οι Πολίτες

bet365

«Βροχή» από γκολ στο Έτιχαντ με τον Ενκουνκού να ντύνεται... Μέσι για να χαλάσει την επέτειο Γκουαρδιόλα, όμως η Σίτι αποδείχθηκε εξάσφαιρη και έστησε πάρτι πρεμιέρας με προσκεκλημένη τη Λειψία (6-3).

Η επέτειος του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι δεν γινόταν να χαλάσει. Ο Καταλανός συμπλήρωνε 300 παιχνίδια ως προπονητής των Πολιτών και οι παίκτες του οργάνωσαν μια ιδανική ποδοσφαιρική γιορτή με προσκεκλημένη τη Λειψία.

Παρά το γεγονός πως ο Ενκουνκού έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χαλάσει το πάρτι, η επιθετική μηχανή των Άγγλων κράτησε πάντα το σκορ σε απόσταση ασφαλείας, με το τελικό... 6-3 να χαρίζει τη νίκη στο σύνολο του Πεπ και μαζί μια ιδανική πρεμιέρα.

Από την αρχή με... φούρια

Η φιναλίστ της περσινής περιόδου μπήκε με μοναδικό στόχο να πάρει από νωρίς τα ηνία του ματς, κάτι που κατάφερε με τον Άκε στο 16'. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα στο 28' όταν ο Ντε Μπρόινε χόρεψε την αντίπαλη άμυνα, έβγαλε την παράλληλη σέντρα με τον Μουκελέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Λειψία πάντως δεν παρέδωσε τα όπλα και μείωσε με τον Ενκουνκού στο 42'. Οι γηπεδούχοι όμως πήραν και πάλι αέρα δυο τερμάτων πριν το ημίχρονο με τον Μάχρεζ να κάνει το 3-1 στην εκπνοή και να πετυχαίνει το πέμπτο του γκολ στις πέντε τελευταίες συμμετοχές στο Champions League.

Με το πόδι στο γκάζι

Η Λειψία δεν έδειχνε ικανή να ανταπεξέλθει στην επιθετική μηχανή των πολιτών, όμως ο Ενκουνκού είχε αντίθετη γνώμη. Ο άσος των Ταύρων «χτύπησε» για δεύτερη φορά στο 51' μειώνοντας τη διαφορά στο ένα γκολ, πριν ακολουθήσει το τέταρτο για τη Σίτι με τον Γρίλις, Στην παρθενική του συμμετοχή στο Champions League ο Άγγλος άνοιξε λογαριασμό στη διοργάνωση και έδωσε ξανά δυο τερμάτων στο σύνολο του Πεπ.

Ο... δαιμονισμένος Ενκουνκού όμως δεν το είχε βάλει ακόμα κάτω και με προσωπικό χατ ρικ (73') συνέχισε να ασκεί πίεση στην Σίτι. Μάλιστα έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που πετυχαίνει τρία γκολ σ ευρωπαϊκή διοργάνωση απέναντι στους πολίτες, μετά τον Λιονέλ Μέσι πίσω στο 2016.

Η Λειψία πάλεψε, αλλά δεν άντεξε...

Στο Μάντσεστερ όμως ήταν αποφασισμένοι να γιορτάσουν προς τιμήν του Γκουαρδιόλα και με δυο ακόμα γκολ έβαλαν οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες της Λειψίας για κάτι παραπάνω και ξεκίνησαν με το δεξί τις φετινές τους υποχρεώσεις.

Δυο λεπτά μετά το γκολ του Ενκουνκού, ο Κανσέλο έπιασε σουτάρα εκτός περιοχής για να γράψει το 5-3, ενώ λίγο ο Γκάμπριελ Ζεσούς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (83'). Ενδιάμεσα ο Ανχελίνο είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας με 10 τους συμπαίκτες του, οι οποίοι αν και προσπάθησαν όμως δεν κατάφεραν ποτέ να χαλάσουν την πρεμιέρα των Άγγλων.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Άκε, Ρούμπεν Ντίαζ, Ζιντσένκο, Ρόδρι (59' Φερναντίνιο), Ντε Μπρόινε, Μπ. Σίλβα (59' Γουντογκάν), Γκρίλις, Μάχρεζ, Φεράν Τόρες

Λειψία (Τζέσι Μαρς): Γκιουλάσι, Κλόστερμαν, Μουκιελέ, Ορμπάν, Ανχελίνο, Λάιμερ, Άνταμς, Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ, Όλμο, Σίλβα

1oς Ομιλος

Βαθμολογία
1. Μαν. Σίτι 1 (6-3) 3
2. Παρί Σεν Ζερμέν 1 (1-1) 1
3. Μπριζ 1 (1-1) 1
4. Λειψία 1 (3-6) 0

Επόμενη αγωνιστική 28/9
Λειψία - Μπριζ
Παρί Σεν Ζερμέν - Μαν. Σίτι

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα