Σέριφ - Σαχτάρ 2-0: Παραμυθένια πρεμιέρα με «Άγιο» Αθανασιάδη (vid)

Σέριφ - Σαχτάρ 2-0: Παραμυθένια πρεμιέρα με «Άγιο» Αθανασιάδη (vid)

Σέριφ - Σαχτάρ 2-0: Παραμυθένια πρεμιέρα με «Άγιο» Αθανασιάδη (vid)

bet365

Το όνειρο της Σέριφ στα «αστέρια» άρχισε με νίκη! Με τους Τραορέ και Γιανσανέ σκόρερ και τον εκπληκτικό Γιώργο Αθανασιάδη να κατεβάζει «ρολά», οι Μολδαβοί επικράτησαν 2-0 της Σαχτάρ στην πρεμιέρα και θα θυμούνται για πάντα την πρώτη τους νίκη! Τραυματίας ο Κολοβός.

Το βράδυ στο Τίρασπολ προμηνυόταν έτσι κι αλλιώς ιστορικό. Ο πρώτος μολδαβικός σύλλογος που δίνει το παρών σε ομίλους του Champions League είχε φροντίσει για τη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στον θεσμό, με μια «τρελή» πορεία στα προημιτελικά. Και η πρεμιέρα δεν διέφερε καθόλου από το παραμυθένιο και... ελληνικό story που έχουν δημιουργήσει ο Κολοβός, ο Αθανασιάδης και η παρέα τους. Η «σταχτοπούτα» Σέριφ των 11 rookies στην αρχική ενδεκάδα, όπως είχε να συμβεί από την ΑΕΚ του 2018/19, έκανε το «θαύμα» της επικρατώντας «καθαρά» της Σαχτάρ Ντόνετσκ στην πρεμιέρα (2-0), με τον Έλληνα κίπερ να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση στο ντεμπούτο του, αποδεικνύοντας ότι δεν θα είναι ο φτωχός συγγενής του 4ου ομίλου!

Οι πρωταθλητές Μολδαβίας είχαν ψυχή και πνεύμα έτοιμο για τη μεγάλη «μάχη», για να υπερασπιστούν την έδρα και το όνομά τους απέναντι στους έμπειρους Ουκρανούς. Και μόλις στο 16', κατέγραψαν και το πρώτο τους γκολ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο «killer» του ματς κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ανταμά Τραορέ (2 γκολ), επιβεβαίωσε τη φόρμα του και με ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ στην κίνηση από τη σέντρα του Κριστιάνο, «τίναξε» τον Πιατόβ και τα δίχτυα της ομάδας του Ντε Τζέρμπι, δίνοντας το σύνθημα για τρελούς πανηγυρισμούς στο γήπεδο της Σέριφ.

Το ελληνικό δίδυμο και πάλι ενεργό. Ο Κολοβός ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην πρόκριση από τα play-offs, ο Αθανασιάδης πήρε τη σκυτάλη για την πρεμιέρα των ομίλων, κατεβάζοντας «ρολά» με αρκετές εκπληκτικές επεμβάσεις. Η πρώτη σοβαρή σημειώθηκε στο 32', με μία φοβερή εκτίναξη στον «κεραυνό» του Λασίνα Τραορέ, αποσοβώντας την ισοφάριση και στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ με τα ακροδάχτυλα. Στο 57' ήταν και πάλι εκεί, για να σταματήσει τον Πεδρίνιο στο επικίνδυνο σουτ του εντός περιοχής και να διατηρήσει τις συνθήκες υπέρ της Σέριφ για το... τελειωτικό χτύπημα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γιανσανέ, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 55' αντικαθιστώντας τον άτυχο Δημήτρη Κολοβό που τραυματίστηκε σε σύγκρουση με συμπαίκτη του, σκόραρε με «καρφωτή» κεφαλιά τον Πιατόβ από δεύτερη σέντρα-ασίστ του Κριστιάνο, σφραγίζοντας τον μεγαλύτερο ευρω-θρίαμβο στην ιστορία της Σέριφ. Μέχρι τον επόμενο!

Σέριφ (Γιούρι Βέρνιντουμπ): Αθανασιάδης, Κοστάνσα, Αρμπολέδα, Ντουλάντο, Κριστιάνο (55' Γιανσανέ), Τιλ, Άντο (86' Ράντελιτς), Τραορέ, Κολοβός, Καστανέδα (86' Νικολόβ), Τζακσιμπάεβ (67' Μπρούνο)

Σαχτάρ (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Πιατόβ, Ντοντό, Μάρλον, Ματβιένκο, Ισμαΐλι, Τετέ (46' Μάρλος), Αντόνιο (65' Πάτρικ), Μαϊκόν, Πεδρίνιο, Τραορέ, Φερνάντο (65' Μούντρικ)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Σέριφ Τίρασπολ 3 (2-0)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 3 (1-0)
3. Ίντερ 0 (0-1)
4. Σαχτάρ Ντόνετσκ 0 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (28/9):

Ρεάλ Μαδρίτης - Σέριφ Τίρασπολ

Σαχτάρ - Ίντερ

Photo Credits: Getty Images

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα