Γιουνγκ Μπόις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Ποιος Ρονάλντο; Ιστορική ανατροπή οι Ελβετοί (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Γιουνγκ Μπόις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Ποιος Ρονάλντο; Ιστορική ανατροπή οι Ελβετοί (vid)

bet365

Ο Ρονάλντο σκόραρε για 17η σεζόν στο Champions League, αλλά με αποβολή στο 35’ και τραγικό λάθος στο 90’+5’, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρισε (2-1) στη Γιουνγκ Μπόις το δικαίωμα να γράψει ιστορία.

Το πρώτο δείγμα εκτός συνόρων αποδείχτηκε το χειρότερο δυνατό για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ζημιά έγινε με τη γρήγορη αποβολή του Γουάν-Μπισάκα στο 35’. Αυτό ήταν αρκετό ώστε να αλλάξει όλη τη μορφή της αναμέτρησης στη Βέρνη κόντρα στην απρόσμενα καλή Γιουνγκ Μπόις, η οποία στην τελευταία στιγμή του αγώνα (90’+5’) δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το δώρο που της έγινε και έφτασε σε μία μυθική για την ιστορία της ανατροπή, επικρατώντας 2-1.

Όλα βέβαια είχαν αρχίσει ιδανικά για τους Αγγλους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνέχισε από εκεί που έμεινε στην πρεμιέρα του στην Premier League το περασμένα Σάββατο, όταν και έβαλε δύο γκολ κόντρα στη Νιούκαστλ. Αυτή τη φορά, αφού πρώτα στο ζέσταμα ξάπλωσε στο έδαφος έναν φρουρό, ο οποίος δέχτηκε τη βολίδα του, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον. Στο 13’ άνοιξε το σκορ για τους Κόκκινους Διαβόλους και έβαλε το πρώτο γκολ της χρονιάς στον θεσμό, στον οποίο σκόραρε για 17η διαδοχική σεζόν και ενώ έπιασε στην κορυφή των συμμετοχών (177) τον Ικερ Κασίγιας.

Αποβολή και μοιραίο φινάλε

Ωστόσο, από τη στιγμή που η Γιουνγκ Μπόις απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν άργησε να αναλάβει και τα ηνία του αγώνα. Ενδεικτικό είναι ότι από το 24’ μέχρι το φινάλε, οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο μία προσπάθεια για γκολ. Αντιθέτως, η προβολή του Ν’ Γκαμαλό (66’) έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έδωσε άλλον αέρα στους Ελβετούς που το πίστεψαν και δικαιώθηκαν στο τέλος.

Γι’ αυτό βέβαια φρόντισε το δώρο του Λίνγκαρντ. Ο Αγγλος μεσοεπιθετικός μπήκε στη θέση του Ρονάλντο και έκρινε με λάθος του την αναμέτρηση. Στην ύστατη πάσα του παιχνιδιού, γύρισε απρόσεκτα την μπάλα προς τα πίσω. Το έκανε όμως αδύναμα και στην πορεία της πετάχτηκε η «χρυσή» αλλαγή ο Σιεμπάτσου, για να πλασάρει και να βάλει τα κλάματα από την αδιανόητη ευτυχία που βίωσε.

Μαζί του και χιλιάδες οπαδοί που βρίσκονταν στο «Βάνκντορφ», σε μία από τις κορυφαίες, αν όχι τη σημαντικότερη ευρωπαϊκή νίκη της ομάδας τους στην Ευρώπη. Οσο για τη Γιουνάιτεντ, θα κοιμηθεί στην ουρά του ομίλου και θα ξανασκεφτεί ίσως γιατί επέλεξε να αγωνιστεί με την εμφάνιση που είχε φορέσει 30 χρόνια νωρίτερα, σε ένα μυθικό βράδυ κόντρα στον Αθηναϊκό.

Γιουνγκ Μπόις (Ντέιβιντ Βάγκνερ): Βον Μπάλμος, Γκαρσία, Χέφτι (83’ Σουλϊμάνι), Καμαρά, Ν’Γκαμαλό, Φάσναχτ, Σιέρο (46’ Σιεμπάτσου), Λουπέρ, Αμπισχέρ, Μάρτινς (82’ Ρίντερ), Ελία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Γουάν-Μπισάκα, Φρεντ, Πογκμπά, Μπρούνο Φερνάντες (72’ Μάτιτς), Φαν Ντε Μπέεκ (46’ Βαράν), Σάντσο (37’ Νταλότ), Κριστιάνο Ρονάλντο (72’ Λίνγκαρντ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα