Αθηναϊκός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι Κόκκινοι Διάβολοι με την ίδια φανέλα 30 χρόνια μετά (pics)

Newsroom
Αθηναϊκός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι Κόκκινοι Διάβολοι με την ίδια φανέλα 30 χρόνια μετά (pics)

bet365

Πέρασαν 30 σεζόν από την ιστορική συνάντηση του Αθηναϊκού κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την χαρακτηριστική μπλε φανέλα να εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο, από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του.

Το ημερολόγιο δείχνει 18 Σεπτεμβρίου του 1991. Ο Αθηναϊκός γιορτάζει την δεύτερη σεζόν του στην Α' Εθνική με την παρθενική του συμμετοχή στην Ευρώπη και συγκεκριμένα, στο Κύπελλο Κυπελλούχων (σ.σ οι «Λόρδοι» συμμετείχαν ως φιναλίστ καθώς εκείνη την σεζόν ο Παναθηναϊκός πήρε το νταμπλ). Η κληρωτίδα δεν του έκανε τη... χάρη να πιστέψει στο όνειρο, αφού τον έφερε αντιμέτωπο στον 1ο γύρο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος τότε βάδιζε στην 5η σεζόν της θητείας του.

Με τους Πέτερ Σμάιχελ, Στιβ Μπρους (αρχηγός, νυν coach της Νιούκαστλ), Πολ Ινς, Ντένις Άιρβιν στη σύνθεσή τους και την ιδιαίτερη γαλάζια ριγωτή εμφάνιση, οι Κόκκινοι Διάβολοι βρήκαν... τοίχο στον Βύρωνα! Οι γηπεδούχοι με τον Νίκο Σαργκάνη τούς κράτησαν στο μηδέν, παίρνοντας ηρωικό βαθμό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ενόψει της ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ», στην οποία τελικά οι Βυρωνιώτες έπεσαν ηρωικά, με τον «Φάντομ» να οδηγεί το ματς στην παράταση (0-0), αλλά να «λυγίζει» από τα γκολ των ΜακΚλερ και Χιουζ.

Μετά από 30 χρόνια, αυτή η ρετρό φανέλα σήμα-κατατεθέν της Γιουνάιτεντ των '90s φοριέται ξανά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τα υπόλοιπα αστέρια του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Αθηναϊκός (Γκέραρντ Πρόκοπ): Σαργκάνης, Χατζηαγγελής, Σπηλιώτης, Καπουράνης, Θεοδωράκος, Τζαλακώστας, Χατζηράπτης, Κόλεφ, Σπίτσα, Μπονγκ, Μπούτζουκας.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Σμάιχελ, Μπρους, Πάλιστερ, Έργουιν, Φίλαν, Ινς, Μπίρντσμορ (75΄Γουάλας), Γουέμπ, Μακλέρ, Χιουζ, Ρόμπινς.

Σαργκάνης

Αθηναϊκός - Γιουνάιτεντ

Μπρους - Σαργκάνης

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα