Παρί Σεν Ζερμέν: Έγινε Dream Team, είναι όμως έτοιμη για την κούπα; (vids & poll)

Παρί Σεν Ζερμέν: Έγινε Dream Team, είναι όμως έτοιμη για την κούπα; (vids & poll)

Κώστας Ζάλιαρης
Παρί Σεν Ζερμέν: Έγινε Dream Team, είναι όμως έτοιμη για την κούπα; (vids & poll)

bet365

Βλέπεις το ρόστερ της και πραγματικά απορείς. Πώς γίνεται να μην τα καταφέρει; Η Παρί του Ποτσετίνο έγινε ομάδα – όνειρο, όμως, είναι έτοιμη να πιεί επιτέλους το γάργαρο νερό της πηγής του Champions League;

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν μπορεί άλλες μισοτελειωμένες δουλειές. Αυτή τη φορά θέλει να φτάσει μέχρι τέλους και να είναι εκείνη που θα πάρει το μετάλλιο του θριαμβευτή.

Έπειτα από έναν χαμένο τελικό, τον πρώτο της ιστορίας της, αλλά και την ευκαιρία που δεν εκμεταλλεύτηκε πριν από μερικούς μήνες στα ημιτελικά απέναντι στη Σίτι, το ευρωπαϊκό τρόπαιο έχει μείνει ένα τεράστιο απωθημένο.

Και αυτή τη φορά φαντάζει – στη θεωρία τουλάχιστον – κάτι απόλυτα εφικτό και ρεαλιστικό. Αυτό το ρόστερ λάμπει από την θέση στα γκολπόστ μέχρι και την αιχμή του δόρατος. Είναι, όμως, έτοιμη η ομάδα να κάνει το μεγάλο βήμα προς την κορυφή της Ευρώπης;

  • Η μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Η λέξη «κλοπή» δίπλα στο όνομα του Νασέρ Αλ Κελαΐφι δεν μπορεί να συνδυαστεί ποτέ. Κι όμως, αυτό που έκανε το φετινό καλοκαίρι η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον έτσι. Ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία στα χρονικά του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί να έχει υπάρξει κάτι ανάλογο. Τόσοι παίκτες, τέτοιων επιτυχιών και εμπειριών να έχουν μετακομίσει όλοι ως ελεύθεροι σε μια ομάδα για να την δυναμώσουν.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης με την Ιταλία, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα έφυγε από την Μίλαν έχοντας ολοκληρώσει τη συνεργασία του και βρήκε «στέγη» στο Παρίσι. Ο Σέρχιο Ράμος που τελικά αποχώρησε από τη Ρεάλ κλείνοντας το τεράστιο κεφάλαιο της καριέρας του, από... παρεξήγηση αφού δεν είχε καταλάβει πότε έληγε η προσφορά ανανέωσης, πήγε να προσφέρει ασύγκριτη ποιότητα στα μετόπισθεν. Ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ έμεινε ελεύθερος από τη Λίβερπουλ και η Παρί απέκτησε ένα από τα πιο σύγχρονα χαφ που κάνει τρομερή δουλειά στο γήπεδο και βρίσκεται σε όλους τους χώρους.

Η μια εκ των δύο μεταγραφών (μαζί με τον δανεισμό του Νούνο Μέντες από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας) για τις οποίες διατέθηκαν χρήματα ήταν εκείνη του Ασράφ Χακίμι. Ο Μαροκινός φουλ μπακ μετά τα εκπληκτικά πράγματα που έκανε στην Ντόρτμουντ ως δανεικός από τη Ρεάλ, μετακινήθηκε στην Ίντερ, πήρε πρωτάθλημα και τελικά η Παρί έδωσε 60 εκατομμύρια – νικώντας την Τσέλσι που επίσης τον διεκδίκησε – και τον έκανε κάτοικο της πόλης του φωτός. Και κάπου εδώ έρχεται και το μεγάλο αστέρι...

Ο Λιονέλ Μέσι είναι πλέον Παριζιάνος. Αυτή η μεταγραφή συντάραξε το ποδόσφαιρο μέχρι να αποφασίσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο να επιστρέψει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να γίνει εκείνη η πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή στα χρονικά των social media.

Ο Μέσι δεν περίμενε ποτέ ότι θ' αποχωρούσε από την Μπαρτσελόνα κι αυτό έγινε αναγκαστικά, αφού η LaLiga δεν δέχθηκε να κάνει ούτε μια εξαίρεση για να προστατεύσει και το προϊόν της, με αποτέλεσμα η οικονομική κατάσταση των «μπλαουγκράνα» και τα νέα οικονομικά δεδομένα της Λίγκας ν' απομακρύνουν τον Αργεντινό. Μαζί του, η Παρί κάνει όνειρα. Μεγάλα, όπως μεγάλο είναι και το τρόπαιο του Champions League...

  • Το στόρι του Μπαπέ και η τιμιότητά του

Απέρριψε κάθε πρόταση που του έγινε για την ανανέωση του συμβολαίου του. Όσο κι αν η Παρί ήθελε να του προσφέρει... χρυσό για να τον κρατήσει και τα επόμενα χρόνια στο ρόστερ, ή ν' ανανεώσει απλά για να πάρει χρήματα η ομάδα όταν εν τέλει ο παίκτης πωληθεί, ο Γάλλος επιθετικός αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε απόπειρα από τον Κελαΐφι και τη διοίκηση για ένα νέο συμβόλαιο.

Το μεγάλο αφεντικό της Παρί Σεν Ζερμέν στην παρουσίαση του Λιονέλ Μέσι το φετινό καλοκαίρι, όταν ρωτήθηκε για τον Κιλιάν Μπαπέ, έδειξε μεν πως είναι ενοχλημένος από τη στάση του ποδοσφαιριστή, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «εδώ έχει τα πάντα...». Κι όμως αυτό είναι η αλήθεια. Το γεγονός πως δεν καλύπτονται οι φιλοδοξίες του Γάλλου από ένα σημείο και μετά είναι παντελώς φυσιολογικό.

Ακόμα κι έτσι ο Κιλιάν Μπαπέ μένει απόλυτα πιστός στο πρότζεκτ της Παρί Σεν Ζερμέν και θέλει να βοηθήσει τον σύλλογο που τον εκτόξευσε.

Ήταν παρών στον χαμένο τελικό του 2020, ήταν παρών στην προσπάθεια του ημιτελικού του 2021 απέναντι στη Σίτι και τώρα θέλει να είναι παρών σε κάτι τεράστιο μαζί με τους Μέσι και Νεϊμάρ στην επίθεση. Έχει ήδη ξεκινήσει σκοράροντας ακατάπαυστα στο πρωτάθλημα, χαμογελάει, δουλεύει σκληρά, δεν έχει μείνει να κάνει... μούτρα που δεν τον άφησαν να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Από τη δική του τελευταία χρονιά στο κλαμπ, η Παρί μπορεί να πάρει πολλά πράγματα. Όπως ήδη έχει χαρεί τόσα πράγματα χάρη σ' εκείνον όλα τα προηγούμενα χρόνια.

  • Με Ράμος και Μέσι αλλάζει και νοοτροπία

Αυτό που αντίκρισε ο κόσμος στα ημιτελικά της περασμένης σεζόν στις αναμετρήσεις με την Σίτι και ειδικά στην ρεβάνς του Μάντσεστερ, είναι μια ομάδα... κακομαθημένων παιδιών. Για να φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία, πρέπει πρώτα να καταλάβεις τους λόγους της αποτυχίας που μπορεί να σου προκύψει στη διαδρομή προς την επίτευξη του μεγάλου σου στόχου.

Η Παρί Σεν Ζερμέν μετά τον τελικό του 2020 όπου έπεσε πάνω στην υπερηχητική Μπάγερν Μονάχου, η οποία τρομοκρατούσε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη μετά και τα 8 γκολ στην Μπαρτσελόνα, έφτασε μια ανάσα από την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης του 2021.

Ακόμα κι αν προηγήθηκε απέναντι στους «πολίτες» στο πρώτο ματς στο Παρίσι, δέχθηκε την ανατροπή και στον επαναληπτικό η ομάδα του Ποτσετίνο έδειξε πως ήταν «λίγη». Και τα παράπονα προς τον διαιτητή, με την ψυχραιμία των παικτών να πηγαίνει περίπατο και να παρουσιάζουν συμπεριφορά κακομαθημένου παιδιού όταν δεν του κάνουν το χατίρι, ήταν στοιχείο προς άμεση διόρθωση.

Φέτος τα πράγματα οφείλουν να είναι διαφορετικά σε αυτό το κομμάτι για την Παρί και έχει πλέον εμπειρία και παίκτες που μπορούν να συμβάλλουν και στο πνευματικό κομμάτι της προετοιμασίας για τόσο μεγάλες περιστάσεις στο Champions League.

Οι Σέρχιο Ράμος και Λιονέλ Μέσι γνωρίζουν πολύ καλά από τέτοια δύσβατα και γεμάτα παγίδες, μονοπάτια, όμως, γνωρίζουν πολύ καλά πόσο μεγάλη σημασία έχει η σωστή πνευματική προσέγγιση για αναμετρήσεις που μπορούν να οδηγήσουν στο «Ιερό Δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου...

  • Το παζλ που καλείται να κολλήσει ο Ποτσετίνο

Η λογική και η επιθυμία του κόσμου λέει ΜΝΜ. Μπαπέ, Νεϊμάρ, Μέσι. Τί γίνεται, όμως, με τους υπόλοιπους; Υπάρχει και ο Ικάρντι στην εξίσωση, υπάρχει και ο Άνχελ Ντι Μαρία που μπορεί να παίξει σε κάποια από τις τρεις θέσεις της επίθεσης, αν και μπορεί να... βολευτεί και λιγάκι πιο πίσω ο Αργεντινός.

Αν πάει πιο πίσω, εκεί υπάρχουν οι Βεράτι, Παρέδες, Ραφίνια, Βαϊνάλντουμ, Ντράξλερ, Ερέρα και Γκουεγιέ. Ποιος θα πρωτοπάρει θέση στα αρχικά πλάνα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο;

Ναι μεν είναι ευλογία για κάθε προπονητή αυτό το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Αργεντινός τεχνικός. Όπως ανέφερε και ο Ζοσέ Μουρίνιο πριν από καιρό σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το υλικό που έχει στα χέρια του στη Ρόμα, «ο μοναδικός προπονητής που είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τις μεταγραφές του και το υπάρχον ρόστερ δίχως να θέλει κάτι παραπάνω, πρέπει να είναι ο Ποτσετίνο».

Σύμφωνοι. Όμως, έχει κι εκείνος την ίδια άποψη; Το θεωρεί τόσο πολύ ευλογημένο όλο αυτό που ζει στην Παρί ή μήπως οι ώμοι του έχουν αρχίσει να νιώθουν την τεράστια πίεση για να καταφέρει αυτό το πλούσιο ρόστερ, με τους παίκτες που έχουν χρήματα για τρεις ζωές, να οδηγήσει το κλαμπ σε τίτλους και φυσικά στην κορυφή της Ευρώπης;

Είναι ένα σύνολο που απλά μπαίνει και παίζει μόνο του ή χρειάζεται την απόλυτη πειθαρχία και το πλάνο από την άκρη του πάγκου; Πως θα παραμείνουν όλοι ικανοποιημένοι; Και μπορεί προς το παρόν άπαντες να είναι καλά μεταξύ τους και να φωτογραφίζονται αγκαλιά στις προπονήσεις, όμως, θα συνυπάρξουν αρμονικά όλα αυτά τα μεγάλα «εγώ» της Παρί Σεν Ζερμέν;

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο οφείλει να κρατήσει χαλινάρια. Έχει κι αυτός τη δική του πρόκληση...

Loading...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα