Λουντογκόρετς - Ολυμπιακός: Ρεβάνς για τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ

Λουντογκόρετς - Ολυμπιακός: Ρεβάνς για τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ

Δημήτρης Σαμόλης
Λουντογκόρετς - Ολυμπιακός: Ρεβάνς για τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ

bet365

Αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει τη Λουντογκόρετς το βράδυ της Τρίτης (10/8, 21.00), τότε θα έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ 5 εκατ. ευρώ. Το Gazzetta αναλύει.

Το βράδυ της Τρίτης (10/8, 21.00) στην Huvepharma Arena ο Ολυμπιακός καλείται να νικήσει τη Λουντογκόρετς για να περάσει στα play off του Champions League. Το εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει πια, επομένως οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να πάνε στο Ράζγκραντ και να φύγουν με τη νίκη για να εκασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Να φτάσουν δηλαδή ένα βήμα πριν από τους ομίλους.

Τις δύο περασμένες σεζόν ο Ολυμπιακός κατάφερε να παίξει στο Champions League κι αυτός είναι ο μεγάλος του στόχος κι εφέτος. Δύσκολος, όπως κάθε φορά, αλλά αυτό θέλουν να κατορθώσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Εκτός από το πρεστίζ που δίνει η παρουσία στους «χρυσοφόρους» ομίλους, δίνει χρήματα στην ΠΑΕ, αλλά και βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που τόσο τους έχει ανάγκη αυτήν την εποχή.

Αν ο Ολυμπιακός φύγει νικηφόρα από τη Βουλγαρία, γνωρίζει ότι θα έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ 5+ εκατομμύρια ευρώ. Όπως έχει ανακοινώσει η UEFA, οι χαμένοι στους αγώνες των play off θα εξασφαλίσουν αυτό το ποσό από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Ακόμη κι αν δηλαδή ηττηθεί στην επόμενη φάση η ομάδα του Πειραιά (από Μάλμε ή Ρέιντζερς, ανάλογα με το ποιος εκ των δύο περάσει), θα βάλει στο ταμείο της 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο νικητής δεν θα πάρει τίποτα, αφού θα εξασφαλίσει πολλά περισσότερα με την παρουσία του στους ομίλους (15,64 εκατ. ευρώ).

Έχει λοιπόν κι αυτό τη σημασία του για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη εξασφαλίσει παρουσία στους ομίλους του Europa Conference League (2.940.000 ευρώ έσοδα), ανεξάρτητα από την τύχη της ρεβάνς με τη Λουντογκόρετς. Αν τώρα οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν τη Λουντογκόρετς και αποκλειστούν στα play off, θα έχουν εξασφαλίσει παρουσία στους ομίλους του Europa League, όπου τα έσοδα θα είναι περισσότερα από το Europa Conference League. Όχι πολλά περισσότερα, αλλά δεδομένα περισσότερα.

Για να καταλάβετε, η παρουσία στους ομίλους του Europa League χαρίζει 3.63 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον χρήματα δίνει το ranking του κλαμπ ανάλογα με τη δεκαετή του παρουσία στην Ευρώπη. Η ομάδα με το χαμηλότερο ranking παίρνει μία "μετοχή" αξίας 132.000 ευρώ. Η προτελευταία παίρνει 2 μετοχές, άλλα 264.000 ευρώ. Και ούτω καθεξής. Η ομάδα με το υψηλότερο ράνκινγκ παίρνει 32 μετοχές (όσες οι ομάδες των ομίλων), άρα 4,224 εκατομμύρια. Και φυσικά χρήματα από το market pool, που αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα