Ολυμπιακός: Η πρώτη «αίσθηση» ενδεκάδας ενόψει της ρεβάνς, με Τζολάκη και τρεις αλλαγές…

Ολυμπιακός: Η πρώτη «αίσθηση» ενδεκάδας ενόψει της ρεβάνς, με Τζολάκη και τρεις αλλαγές…

Ολυμπιακός: Η πρώτη «αίσθηση» ενδεκάδας ενόψει της ρεβάνς, με Τζολάκη και τρεις αλλαγές…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το blog του από το Gazzetta την πρώτη εικόνα για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στη ρεβάνς της Βουλγαρίας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να μην ανοίξει χθες τα χαρτιά του για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού ενόψει της ρεβάνς με τη Λούντογκορετς.

Ποια, όμως, είναι η πρώτη «αίσθηση» που επικρατεί στο Ρέντη, και δη στις τάξεις των παικτών του Ολυμπιακού, για τα σχέδια του Πορτογάλου προπονητή: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά.

Εάν επιβεβαιωθεί μέσα κι από τις δύο τελευταίες προπονήσεις αυτή η αίσθηση, καταγράφονται τα εξής συμπεράσματα…

Πρώτο, στήριξη του Τζολάκη εκ μέρους του προπονητή, παρότι έχει τη δυνατότητα της χρησιμοποίησης του Βατσλίκ. Με τον Τζολάκη να γλιτώνει στο 91ο λεπτό του πρώτου ματς όχι απλά την παραβίαση της εστίας του στην τρομερή ευκαιρία του Ντεσπόντοφ, αλλά και μία δική του αποβολή 9στο τάκλιν πάνω στο Βούλγαρο), που θα του στερούσε τη δυνατότητα συμμετοχής στο μεθαυριανό παιχνίδι…

Δεύτερο, τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με εκείνο του πρώτου αγώνα: Ανδρούτσος αντί Λαλά, Μπουχαλάκης αντί Σισέ και Ελ Αραμπί αντί Χασάν.

Τρίτο, αλλαγή στο σχηματισμό με 4-2-3-1 (4-3-3) αντί 3-4-3. Ο Πέδρο προτίμησε στο ματς της περασμένης Τρίτης να αλλάξει ελάχιστα τον σχηματισμό, αλλά και την ενδεκάδα της νικηφόρας ρεβάνς με τη Νέφτσι στο Μακού, κάνοντας μόνο δύο αλλαγές ((Ρέαμπτσιουκ αντί Μάρκοβιτς και Μαντί Καμαρά αντί Σουρλή), αλλά δεν του βγήκε.

Τέταρτο, ενδεκάδα χωρίς καμία μεταγραφή του καλοκαιριού (Κουντέ, Βατσλίκ, Ονιεκούρου και φυσικά Τικίνιο-τιμωρημένος), αλλά και καμία μεταγραφή Γενάρη (Λαλά, Παπασταθόπουλος)-ο Ρέαμπτσιουκ είχε έρθει από το Δεκέμβρη του 2020 στο Ρέντη.

Πέμπτο, εμπιστοσύνη στη χημεία που είχε η ομάδα της προηγούμενης διετίας, με την γνωστή τριάδα στα χαφ, την γνωστή τριάδα στην επίθεση και το γνωστό κέντρο άμυνας.

Έκτο, ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου με τέσσερις παίκτες (Τζολάκη, Ανδρούτσο, Μπουχαλάκη, Μασούρα), ενώ στο πρώτο ματς έπαιζαν μόνο δύο.

Ολυμπιακός

Από εκεί και πέρα, ασφαλώς και είναι πολλά ανοικτά ενδεχόμενα. Κι ούτε θα είναι έκπληξη να παίξουν ο Βατσλίκ αντί του Τζολάκη, ο Λαλά αντί του Ανδρούτσου, ο Παπασταθόπουλος αντί του Μπα, ο Κουντέ αντί του Μπουχαλάκη κι ο Χασάν αντί του Αραμπί. Ο δε Ονιεκούρου προφανώς προορίζεται για αλλαγή στο β΄ ημίχρονο, όπως πιθανότατα κι ο Αγκιμπού Καμαρά.

Απλά, ας λάβουμε υπόψιν μας ότι ο Βατσλίκ δεν έχει παίξει ακόμη ούτε λεπτό κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού (όπως κι ο Ονιεκούρου δεν έχει φορέσει ούτε λεπτό την «ερυθρόλευκη») κι ότι ο Σωκράτης δεν έχει παίξει ούτε λεπτό σε φετινό επίσημο παιχνίδι. Για την ακρίβεια έχει να παίξει έστω σε φιλικό ματς από τις 14 Ιουλίου, άρα σχεδόν ένα μήνα πριν το επαναληπτικό παιχνίδι της Βουλγαρίας (10 Αυγούστου)...

Δική μου εκτίμηση; Ο Μαρτίνς έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την ενδεκάδα που ΤΕΛΕΙΩΣΕ το πρώτο ματς με τη Λούντογκορετς. Δηλαδή Τζολάκη, Ανδρούτσο, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρα, Ελ Αραμπί, Χασάν, Αγκιμπού. Αν βάλουμε τον Μπουχαλάκη, που επιστρέφει, αντί του Χασάν, ίσως βρούμε την ενδεκάδα, με τον Βαλμπουενά φαβορί έναντι του Αγκιμπού.

Άσχετο: ο Ολυμπιακός «έκαψε» χθες την περίπτωση του Εσκουδέρο και αμέσως κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια περί οικονομικού θέματος, ενώ και πιο πριν είχε ακουστεί ότι ο Ισπανός δεν το έχει πάρει απόφαση να έρθει Ελλάδα κλπ, κλπ. Η πραγματικότητα είναι απλή και την έχω καταγράψει από την πρώτη στιγμή που βγήκε το όνομα του έμπειρου μπακ. Έγραφα την περασμένη Δευτέρα:

«Είναι αλήθεια ότι προτάθηκε στον Ολυμπιακό ο Σέρτζιο Εσκουδέρο, 32χρονος αριστερός μπακ που έμεινε ελεύθερος από τη Σεβίλλη, καθώς την τελευταία διετία έχασε τη θέση του από τη βασική ενδεκάδα (στο ισπανικό πρωτάθλημα είχε 8 ματς βασικός πρόπερσι και εφτά πέρυσι). Κατά τις δικές μας πληροφορίες, ο Μαρτίνς δεν έχει ανάψει πράσινο φως για την απόκτηση του έμπειρου κι αξιόλογου Ισπανού επιθετικογενή μπακ, ως εκ τούτου η περίπτωση του προς το παρόν είναι μία από αυτές που έχουν τεθεί υπόψιν του συλλόγου και υπάρχει αναμονή ως προς την απόφαση του προπονητή για το αν του κάνει η, όχι. Έχω την αίσθηση, για να μην πω βεβαιότητα, πάντως, ότι ο Πέδρο «ιδανικά» δεν θα προτιμούσε να πάρει αριστερό μπακ πάνω από 26-27 ετών…».

Πέρασαν έκτοτε έξι ημέρες κι είναι σαφές ότι ο Μαρτίνς δεν έχει εγκρίνει την περίπτωση. Είτε λόγω ηλικίας, είτε επειδή ο Εσκουδέρο δεν είναι ακριβώς το στιλ του μπακ που θέλει (με σπρινταρίσματα μπροστά κλπ), είτε γιατί ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς (π.χ. δύο φορές έβγαλε τον ώμο του μέσα στην τριετία κι έμεινε έξω 2,5 μήνες κάθε φορά), είτε γιατί απλά ψάχνει κάτι που να τι θεωρεί καλύτερο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.