Ο Ολυμπιακός κέρδισε πρόκριση και παίκτες

Ο Ολυμπιακός κέρδισε πρόκριση και παίκτες

Ο Ολυμπιακός κέρδισε πρόκριση και παίκτες

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του στο Gazzetta για έναν σοβαρό Ολυμπιακό που παρά τις απώλειές του πήρε αυτό που ήθελε στο Μπακού.

Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό στο Μπακού και με το ίδιο σκορ (1-0) με τον πρώτο αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Και μάλιστα με ορισμένους ίδιους πρωταγωνιστές όπως τον Βαλμπουενά που είχε ξανά ασίστ και τον Μασούρα που έβαλε το γκολ του αγώνα. Με έναν Ολυμπιακό σοβαρό, αποφασισμένο και με περισσότερο πάθος, θέληση και αποφασιστικότητα.

Για τον Ολυμπιακό δεν υπήρχε άλλος... δρόμος εκτός από τη νίκη - πρόκριση σε αυτό το ζευγάρι για να συνεχίσει έτσι στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Και αυτό ακριβώς έκανε με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει στο πλάνο του όσο το δυνατόν περισσότερο ενισχυμένα τα μετόπισθέν του για να σταματήσει παίκτες όπως ο Λαουάλ αλλά και ένα πιο σφιχτό κέντρο.

Η λογική ήταν πως ο Ολυμπιακός με την ποιότητα των... μπροστινών του παικτών θα έβρισκε τουλάχιστον ένα γκολ και μετά να έκανε κάτα κάποιον τρόπο συντήρηση. Έτσι και έγινε. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο Μαρτίνς όμως είχε και αρκετούς κερδισμένους παίκτες. Παίκτες που πήραν έξτρα πόντους από αυτό το ματς.

Ο Σισέ

Με κέντρο που... δάγκωνε και έναν φοβερό Σισέ ως αριστερό μπακ

Είχαμε σταθεί σε προηγούμενο blog το πόσο σημαντικό ήταν συγκεκριμένοι παίκτες να το πάρουν πάνω τους. Παίκτες εκτός από τους συνήθεις... υπόπτους. Ο Κούντε λοιπόν βγήκε μπροστά έχοντας μαχητικότητα, καλές τοποθετήσεις και πολύ πιο θετική εικόνα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα.

Ο Λαλά δεν ήταν σούπερ ως δεξιός μπακ, όμως ήταν θετικότατος και σίγουρα πιστώνεται ότι... έσβησε τον Λαουάλ, έναν εκ των πιο επικίνδυνων παικτών της Νέφτσι Μπακού. Ο Σεμέδο ήταν πιο σοβαρός και με λιγοστά λάθη και φυσικά αναφερθήκαμε στην καλή εικόνα του Κούντε.

Από εκεί και πέρα ο Τζολάκης φάνηκε πιο σφιγμένος και πιο αγχωμένος συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα, ο Σουρλής έκανε κατάθεση ψυχής και κέρδισε πολλούς πόντους, Μάρκοβιτς και Μπα έκαναν ότι μπορούσαν (ο Σέρβος δείχνει διαρκώς ανεβασμένος) και ο Βαλμπουενά φυσικά ήταν και πάλι πολύ καλός. Ο Μασούρας ήταν στη φάση του γκολ, όπως και ο Γάλλος και μένουν ο Παπέ Σισέ με τον Χασάν.

Ο Σισέ ήταν φοβερός ως αριστερός μπακ με πολύ καλά ανεβάσματα και βέβαια κομβική συμμετοχή στο 1-0. Πιθανώς η αποκάλυψη του ματς παίζοντας μέχρι και μπακ - χαφ και εξτρέμ. Ο Χασάν ήταν από τους βασικούς ίσως ο μόνος που είναι πιο... μείον - με κάπως πιο αρνητικό ταμείο - κυρίως για τις μεγάλες φάσεις που έχασε (μέχρι και χαμένο τετ α τετ είχε) στην αναμέτρηση καθώς ακόμα και ένα 2-0 θα ήταν διαφορετικό.

Για αυτό αξίζει μπράβο ο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος προπονητής προφανώς δεν είναι... χθεσινός στον Ολυμπιακό. Μπαίνει στον 4ο χρόνο του και τον Αύγουστο θα περάσει και τον Μπάγεβιτς ως ο μακριοβότερος τεχνικός στον πάγκο του. Παρά τα πολλά και γνωστά προβλήματα που είχε και στους δύο αγώνες έστησε τον Ολυμπιακό όσο το δυνατόν καλύτερα γινόταν και αλλάζοντας τους σχηματισμούς του έτσι ώστε να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και ας μην ξεχνάμε πως στην Ευρώπη είναι ο Νο1 σε νίκες προπονητής στον Ολυμπιακό με 19 τον αριθμό ενώ ο 2ος Μπάγεβιτς έχει 14.

Μπακού

Τραγικό γήπεδο και απορίες για την UEFA

Κλείνοντας χρίζει και μίας αναφοράς η κατάσταση στο γήπεδο της Νέφτσι. Όχι πως στην Ελλάδα δεν έχουμε συναντήσει ανάλογες γηπεδικές εγκαταστάσεις αλλά δείχνει και μία ελαφρά διάθεση της UEFA στα προκριματικά. Σε επίπεδο ομίλων Champions League γήπεδο με κομμάτια από την οροφή να ξεκολλάνε και να πηγαίνουν... βόλτα και αγωνιστικό χώρο σε κακή κατάσταση δεν θα περνούσε ποτέ. Δεν θα έπαιρνε ποτέ έγκριση. Πλέον ο Ολυμπιακός εστιάζει την προσοχή του στον επόμενο αντίπαλό του, τη Λουντογκόρετς, που αναμφίβολα θα είναι πιο δύσκολο εμπόδιο από τη Νέφτσι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.