Το παν για τον Ολυμπιακό είναι να γίνει η δουλειά

Το παν για τον Ολυμπιακό είναι να γίνει η δουλειά

Το παν για τον Ολυμπιακό είναι να γίνει η δουλειά

bet365

Ο Ολυμπιακός ξεκινά ένα ακόμα απαιητικό ευρωπαϊκό καλοκαίρι όπου έχει σημασία να δείξει χαρακτήρα και να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Έφτασε λοιπόν η μεγάλη ευρωπαϊκή ώρα για τον Ολυμπιακό. Στις 22.00 (βράδυ Τετάρτης) στο Καραϊσκάκη έχοντας στο πλευρό του τον κόσμο του για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο και εν μέσω πανδημίας.

Απέναντι στη Νέφτσι Μπακού, μία ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, που τη θέλει την προσοχή της και τη σωστή νοοτροπία και προσέγγισή της. Μην ξεχνάμε ότι τα προκριματικά της Ευρώπης δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση για τις ομάδες μας.

Ακόμα και για τον Ολυμπιακό που έχει... σφυρηλατηθεί περισσότερο σε αυτά τα τελευταία χρόνια και έχει μάθει να ανταποκρίνεται και να παίρνει προκρίσεις ακόμα και αν δεν παίζει καλά. Που σε αυτή τη φάση και προερχόμενος από περίοδο προετοιμασίας ξέρει πως δεν θα είναι ακόμα στο 100% και το πιο σπουδαίο είναι απλά να γίνει η δουλειά και ας μην είναι τόσο ελκυστικός στο γήπεδο.

Σε αυτή τη φάση αυτό που μετράει λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι το αποτέλεσμα, δηλαδή να γίνει η δουλειά. Ας είναι κυνικός και αποτελεσματικός και ας μην είναι τόσο φαντεζί. Η κατάργηση του εκτός έδρας γκολ προφανώς και θα παίξει τον ρόλο του και θα επηρεάσει όλες τις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός ως Οργανισμός μας έχει δείξει πως τα προκριματικά τα παίρνει σοβαρά τα τελευταία χρόνια. Και σε αυτήν την περίπτωση οι προσδοκίες είναι στο ίδιο επίπεδο και οι Πειραιώτες στοχεύουν (και φέτος) στην πρόκριση στη φάση των ομίλων του Champions League σε ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι.

Οι Ερυθρόλευκοι λοιπόν έχοντας την ώθηση του κόσμου τους καλούνται να δείξουν ξανά χαρακτήρα. Να περάσουν το εμπόδιο της Μπακού και μετά να κοιτάξουν το επόμενο ζευγάρι. Ένα βήμα τη φορά...

Το βάρος σε κέντρο και άκρα

Η 11άδα σε σχέση με τον αγώνα με τη Νέφτσι Μπακού έδειχνε πάνω κάτω δεδομένη τις προηγούμενες ημέρες. Τα τελευταία δύο 24ωρα πάντως υπάρχει πληροφόρηση για ορισμένες πιθανές εκπλήξεις (όπως Χασάν βασικός αντί Ελ Αραμπί).

Ξέχωρα από την αμυντική γραμμή που θα χρειαστεί ειδικά εφόσον επιβεβαιωθεί η παρουσία του Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια που χρειάζεται έξτρα ώθηση λόγω της απειρίας του κομβικό ρόλο θα παίξουν και τα άκρα με το κέντρο των Πειραιωτών.

Τα άκρα σε άμυνα και επίθεση και φυσικά ο άξονας με Εμβιλά - Καμαρά - Μπουχαλάκη ή και Κούντε εάν επιλεγεί ο Καμερουνέζος για το κέντρο. Στεκόμαστε στα άκρα διότι για παράδειγμα στο φιλικό τεστ με τον Άρη μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι η αδράνεια των ακραίων μπακ του Ολυμπιακού στο α' μέρος έδωσε αρκετές επιθέσεις στον αντίπαλο και δεν βοήθησε και επαρκώς στη δημιουργία φάσεων στην άλλη πλευρά.

Και βέβαια το κέντρο που είναι γραμμή - κλειδί για τον Ολυμπιακό. Όποτε πάει καλά το κέντρο του όλα βαίνουν καλώς. Όταν δεν είναι στο ανάλογο επίπεδο τότε υπάρχουν θέματα. Όλα αυτά βέβαια θα τα δούμε στο γήπεδο την Τετάρτη και προφανώς ο στόχος για τον Ολυμπιακό είναι μία όσο πιο ευρεία νίκη στο γήπεδό του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.