Από τη... βουβαμάρα με Γουλβς στον 12ο παίκτη με τη Νέφτσι Μπακού

Από τη... βουβαμάρα με Γουλβς στον 12ο παίκτη με τη Νέφτσι Μπακού

bet365

Επιτέλους... κόσμος στο γήπεδο αλλά βέβαια με συνθήκες εμβολιασμού και τριπλού ελέγχου. Ο Ολυμπιακός θα γίνει η πρώτη χρονικά ομάδα που θα παίξει με κόσμο στην Ελλάδα το 2021.

Ο κορονοϊός εδώ και αρκετούς μήνες αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας και εκτός των άλλων... χτύπησε για τα καλά και το ποδόσφαιρο. Το Ολυμπιακός - Γουλβς της 12ης Μαρτίου του 2020 ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στο πιο ιδιαίτερο και παράξενο ματς στο Φάληρο τα τελευταία χρόνια. Ματς χωρίς κόσμο στις εξέδρες και με μία... σιγή που ήταν δύσκολο να συνηθίσει κανείς.

Από τότε πέρασαν τόσοι μήνες και έχουμε φτάσει στο 2021. Στον Ιούλιο του τρέχοντος έτους για να δούμε για πρώτη φορά ματς με κόσμο στις εξέδρες. Ακόμα και εάν για το Ολυμπιακός - Νέφτσι Μπακού δεν φτάσει το ποσοστό που είχε οριστεί και αυτό λόγω της απόφασης των Ερυθρόλευκων να διευκολύνουν τον κόσμο και αναλογιζόμενοι τις υπάρχουσες δυσκολίες. Επιτέλους ξανά κόσμος λοιπόν στο γήπεδο. Ακόμα και με διπλούς και τριπλούς ελέγχους.

Για τον Ολυμπιακό το πλέον κομβικό είναι το να έχει τον κόσμο του στο πλευρό του σε αυτό το πρώτο του χρονικά φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι. Τον 12ο παίκτη του για πρώτη φορά μετά από έναν και πλέον χρόνο απουσίας του από τα γήπεδα την εποχή του covid-19. Και όπως είχε κάνει την... αρχή με το δύσκολο παιχνίδι τότε με τη Γουλβς χωρίς κόσμο την κάνει και τώρα με τους φιλάθλους του με τη Νέτφσκι Μπακού το βράδυ της Τετάρτης (22.00, NS1 και MEGA).

Ολυμπιακός

Τα προαπαιτούμενα και οι έλεγχοι

Τόσο από το ίντερνετ, όσο και από τα εκδοτήρια, οι φίλαθλοι μπορούν να αγοράζουν έως τέσσερα εισιτήρια για το Ολυμπιακός - Νέφτσι. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά εμβολιασμού covid-19 ή πιστοποιητικά νόσησης covid-19.

Την ημέρα του αγώνα τα εκδοτήρια θα κλείσουν στις 18.00 ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά την είσοδο των φιλάθλων στις εξέδρες, οι Θύρες θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 19.00.

Επιπλέον η προτροπή προς τους θεατές είναι να έχουν προσέλθει στο γήπεδο το αργότερο έως στις 21:15, καθώς η διαδικασία ελέγχου στις Θύρες θα είναι χρονοβόρα. Οι κάτοχοι εισιτηρίων ή καρτών διαρκείας οφείλουν να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο ή την άδεια παραμονής), καθώς και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου.

Το προσωπικό ασφαλείας του γηπέδου (security) θα κάνει χρήση της εφαρμογής covid free για τον έλεγχο των πιστοποιητικών, εξετάζοντας παράλληλα τα απαραίτητα έγγραφα και τα εισιτήρια / κάρτες διαρκείας πριν από την είσοδο των Θυρών.

Οι ανήλικοι που συνοδεύονται, άνω των δώδεκα (12) και έως δεκαπέντε (15) ετών, προσκομίζουν PCR Test εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή Rapid Test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα. Οι ανήλικοι που συνοδεύονται, έως και δώδεκα (12) ετών, επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό Self Test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Το γεγονός πως στις 16/7 άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ηλικιών από 15 έως 17 ετών σε συνδυασμό με την απουσία σχετικής διευκρίνησης για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα στην τελευταία ΚΥΑ, καθιστά αδύνατη την παρουσία τους στον αγώνα της Τετάρτης. Ακόμα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας που θα καλύπτει στόμα και μύτη τόσο κατά την άφιξή στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στις εξέδρες, όπως και κατά την αποχώρηση. Επίσης υπάρχει προτροπή ώστε να χρησιμοποιούνται ανέπαφες κάρτες για τις χρηματικές συναλλαγές.

Μετά το τέλος του αγώνα, η αποχώρηση από το γήπεδο θα γίνεται σταδιακά. Η ουσία είναι πως για πρώτη φορά μετά από καιρό ο φίλαθλος κόσμος θα ξαναβρεθεί στο γήπεδο και ο Μαρτίνς και οι συμπαίκτες του θα αντιληφθούν εκ νέου ατμόσφαιρα εξέδρας. Και από τη... βουβαμάρα με τη Γουλβς θα οδηγηθούμε στη φωνή και τον παλμό της Τετάρτης.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα