Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μούρα και της Λουντογκόρετς

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μούρα και της Λουντογκόρετς

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μούρα και της Λουντογκόρετς

bet365

Μούρα από Σλοβενία ή Λουντογκόρετς από Βουλγαρία στο δρόμο του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, εφόσον περάσει τη Νέφτσι; Το Gazzetta αναλύει το προφίλ των ομάδων που ίσως αντιμετωπίσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας!

Ποια είναι η ανερχόμενη δύναμη του ποδοσφαίρου της Σλοοβενίας Μούρα και ποια η σταθερή αξία Λουντογκόρετς;

Το Gazzetta σκιαγραφεί τις ομάδες, με εκείνη από τη Βουλγαρία να είναι σαφώς πιο δύσκολο εμπόδιο μιας και έχει στο ρόστερ της παίκτες

Μούρα

Η πρωταθλήτρια Σλοβενίας βρίσκεται στην 1η κατηγορία του τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η περσινή σεζόν την βρήκε να τερματίζει στην πρώτη θέση και να κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της, ενώ στην τροπαιοθήκη της έχει προστεθεί κι ένα Κύπελλο τη σεζόν 2019-2020.

Φέτος, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα με ήττα (0-3), χάνοντας από την Ταμπόρ Σεζάνα στην έδρα της.

Για να φτάσει στο 2ο προκριματικά γύρο του Champions League απέκλεισε την Σκεντίγια από τη Βόρεια Μακεδονία και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ αφού επικράτησε 1-0 εκτός έδρας και 5-0 εντός.

Εδρα: Το Fazanerija των 5.500 θέσεων.

Προπονητής: Ο 49χρονος προπονητής της ομάδας, Άντε Σιμούντζα, είναι στον πάγκο της ομάδας από το 2017 και αρέσκεται να παίζει 3-5-2. Στα 160 ματς που έχει κάτσει στον πάγκο της Μούρα μετράει 79 νίκες, 43 ισοπαλίες και 38 ήττες με 289 γκολ στην επίθεση και 162 στην άμυνα.

Σύστημα: Στο 3-5-2 του συνήθως παίζουν οι: Ομπράντοβιτς στο τέρμα και Γκόρενς, Μαρούσκο, Κάρνιτσνικ στην τριάδα της άμυνας. Στον άξονα δεσπόζει η τριάδα των Κουτέρ, Μπομπίτσανετς και Χόρβατ ενώ δεξιά είναι ο αρχηγός Κους και αριστερά ο Στουρμ. Στην επίθεση παίζουν οι Κλέπατς και Τσίποτ.

Σταρ

  • Ο 28χρονος Κροάτης Λούκα Μπομπίτσανετς είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας, μετράει 140 ματς με 46 γκολ και 17 ασίστ και στηρίζουν πολλά οι Σλοβένοι στα πόδια του.
  • Ο διεθνής Σλοβένος 27χρονος αμυντικός μέσος Νικο Κουτέρ είναι επίσης πολύ σημαντικός. Εχει αγωνιστεί σε 210 ματς με τη Μούρα έχοντας 21 γκολ και 16 ασίστ.
  • Ο 28χρονος διεθνής Σλοβένος Ζίγκα Κους είναι ο τρίτος της παρέας που προσδίδει εμπειρία και ποιότητα στον άξονα της ομάδας με 191 ματς, 9 γκολ και 13 ασίστ.

Μπομπέρ: Ο Κλέπατς σε 3 ματς φέτος έχει 2 γκολ

Λουντογκόρετς

Η Λουντογκόρετς, που στα βουλγάρικα σημαίνει «τρελά βουνά», μετρά 9 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 4 Σούπερ Καπ

Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο Κίριλ Ντομουστσίεφ και πρόκειται για μια ομάδα που μετράει 20 χρόνια ζωής μιας και ιδρύθηκε στις 18/6 του 2001 και η βάση της ομάδας είναι στην πόλη Ραζγκράντ.

Πρόκειται για την πρωταθλήτρια της περσινής σεζόν με 64 βαθμούς ενώ η Πλοβντίβ τερμάτισε πίσω της με 52 βαθμούς.

Εδρα: Huvepharma Arena των 10.500 θέσεων

Προπονητής: Ο 44χρονος Λιθουανός Βάλντας Νταμπράουσκας ανέλαβε την ομάδα το Φεβρουάριο του 2021 και σε 21 ματς με το σύλλογο μετράει 15 νίκες, 2 ισοπαλίας και 4 ήττες με 45 γκολ ενεργητικό και 18 παθητικό.

Σύστημα: Σε 4-2-3-1, η Λοντογκόρετς παρουσιάζεται συνήθως με τους: Καχλίνα στο τέρμα, Νεντλιαλκόφ αριστερά στην άμυνα και Πλάστουν-Βερντόν στα στόπερ ενώ δεξιά είναι ο Οκοκό. Γκονσάλβες και Μπάτζι είναι το δίδυμο στα χαφ κι οι Βάντερσον, Κάουλι και ο Ντεσπότοφ είναι πίσω από τον Πιέρρο Σωτηρίου.

Σταρ:

Άντον Νεντιακόφ: Ο 28χρονος διεθνής Βούλγαρος μετράει ήδη 125 ματς με την Λουντογκόρετς, στο η χρηματηστηριακή του αξία είναι στα 3,2 εκατ. ευρώ (η μεγαλύτερη στο ρόστερ).

Κίριλ Ντεσπότοφ: Ο 24χρονος διεθνής Βούλγαρος δεξιός εξτρέμ, είναι σημαντικός για το επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Είχε απασχολήσει στο παρελθόν τον Ολυμπιακό, με τον παίκτη να είναι στο μπλοκάκι του Μοντέστο. Με τη Λουντογκόρετς μετράει σε 31 ματς 7 γκολ και 17 ασίστ. Mάλιστα, ο παίκτης είχε πάει δανεικός από την Κάλιαρι, αλλά οι Βούλγαροι έκαναν χρήση του buy out και τον έκαναν δικό τους τον Ιούλιο του 2021.

Πιέρος Σωτηρίου: Άλλος ένας παίκτης που το όνομά του είχε «παίξει» για τον Ολυμπιακό. Ο Κύπριος επιθετικός με το σύλλογο από τη Βουλγαρία έχει σε 16 ματς 3 γκολ, αναζητώντας εκεί την «αναγέννησή» του, μετά την περιπέτεια στη Κοπεγχάγη (110 ματς 35 γκολ και 11 ασίστ).

Μπομπέρ: Ο Κλαούντιου Κεσέρου στα 34 του παραμένει μια σημαντική λύση για την επίθεση της ομάδας. Πέρυσι σε 40 ματς είχε 20 γκολ. Πρόκειται για τον διεθνή Ρουμάνο με τα 13 γκολ με το εθνόσημο σε 42ματς. Πρόκειται για μια περίπτωση που πριν μια πενταετίε είχε απασχολήσει τον ΠΑΟΚ και το 2013 τον Ολυμπιακό.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα