Champions League: Οι πρώτες προκρίσεις σε παράταση μετά την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ

Champions League: Οι πρώτες προκρίσεις σε παράταση μετά την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ

bet365

Η κατάργηση του εκτός έδρας γκολ, οδήγησε στις δύο πρώτες προκρίσεις σε παράταση στα προκριματικά του Champions League, με τον κανονισμό να προσμετρά το σύνολο των γκολ και όχι το που μπήκαν αυτά.

Ηταν 24 Ιουνίου όταν η UEFA έλαβε την τελική απόφασή της ανατρέψει όσα ξέραμε μέχρι τώρα για τις προκρίσεις στα νοκ άουτ με διπλούς αγώνες. Αφού βιώσαμε ιστορικά τόσα και τόσα τρομερά ποδοσφαιρικά ραντεβού χάρις στο εκτός έδρας γκολ, πλέον δεν θα υπάρχει. Και αυτό συνέβη για πρώτη φορά το διήμερο 13-14/07 στη ρεβάνς του Β' προκριματικού γύρου του Champions League, όπου ο νέος κανονισμός έκρινε σε δύο περιπτώσεις τον νικητή, οδηγώντας τους αγώνες σε παράταση, δίχως να υπολογίζεται ποιος έβαλε πόσα γκολ στην έδρα του αντιπάλου.

Η πρώτη εμφάνιση του κανονισμού έγινε την Τρίτη στη Βοσνία και πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση της Μπόρατς Μπάνια Λούκα με την Κλουζ. Η Κλουζ είχε επικρατήσει 3-1 στη Ρουμανία και στην κανονική διάρκεια της ρεβάνς η Μπόρατς νίκησε 2-0 με σκόρερ στο δεύτερο γκολ τον Ελληνα, Παναγιώτη Μωραΐτη. Οπότε, με τις δύο ομάδες να έχουν συνολικό σκορ 3-3, η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση, όπου οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα και παρά το εις βάρος τους 2-1 στον αγώνα, πέρασαν εκείνοι με συνολικό σκορ 3-4.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και την Τετάρτη στην Αρμενία στην αναμέτρηση της Αλασκέρτ με την Κόναν Κουέι. Στην Ουαλία η Αλασκέρτ είχε βάλει δύο εκτός έδρας γκολ (2-2) και στη ρεβάνς του Γιερεβάν, το ματς δεν είχε γκολ (0-0). Πήγε λοιπόν στην παράταση, όπου οι Αρμένιοι της Αλασκέρτ βρήκαν το 1-0 και με συνολικό σκορ 3-2 προκρίθηκαν εκείνοι. Καλώς ορίσαμε στη νέα εποχή και σιγά σιγά θα το συνηθίσουμε. Αν και μάλλον πάντα θα μας κακοφαίνεται...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα