Ρεν – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1: Ξεγλιστρά ο τίτλος, στο -3 από τη Λιλ (vid)

Ρεν – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1: Ξεγλιστρά ο τίτλος, στο -3 από τη Λιλ (vid)

bet365

Ο στόχος του πρωταθλήματος εξελίσσεται σε mission impossible για την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έχασε βαθμούς στην έδρα της Ρεν (1-1) και βλέπει τη Λιλ να προπορεύεται με +3, δύο στροφές πριν το φινάλε. Σε τροχιά Champions League η Μονακό, γκέλα για Μαρσέιγ.

Λίγες μέρες μετά το τέλος του ευρωπαϊκού ταξιδιού στο Μάντσεστερ, πιθανώς να γράφτηκε ο επίλογος στο κεφάλαιο «πρωτάθλημα» για την Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτή τη φορά στη Βρετάνη, εκεί που η Ρεν στέρησε δύο βαθμούς από την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (1-1) και κατέστησε ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο του Championnat την ασταμάτητη Λιλ.

Χωρίς τον τιμωρημένο Κιλιάν Μπαπέ, οι Παριζιάνοι ήταν «άχρωμοι», συνάντησαν για μια ακόμη φορά εντός συνόρων προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι και χρειάστηκαν ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο φινάλε των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, για να ανοίξουν το σκορ. Ο Νεϊμάρ ανέλαβε την εκτέλεση κι ευστόχησε, όμως, το γκολ δεν ελευθέρωσε τους Παριζιάνους στο β’ ημίχρονο. Το αντίθετο, τους περιόρισε σε παθητικό ρόλο και μόλις σε μία τελική εντός στόχου, την ώρα που οι Βρετόννοι είχαν 7! Κάπως έτσι, ήταν φυσικό κι επόμενο ότι το γκολ θα έρθει για την ομάδα του Μπρούνο Ζενεσιό, με τον Γκιρασί να ισοφαρίζει στο 70’ και να δίνει σημαντικό βαθμό στην ομάδα του με στόχο την έξοδο στο Conference League.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι, όμως, είναι οι πρωτοπόροι Λιλουά, οι οποίοι θα χρειαστούν τέσσερις βαθμούς στα εναπομείναντα δύο ματς με Σεντ-Ετιέν και Ανζέ για να σφραγίσουν το πρωτάθλημα και να στερήσουν ακόμη έναν τίτλο στη φετινή σεζόν από την Παρί. Ποτέ καμία ομάδα δεν ανέτρεψε διαφορά τριών βαθμών στα τελευταία δύο παιχνίδια της Ligue 1. Θα το κάνει η ομάδα της πρωτεύουσας;

Ρεν (Μπρούνο Ζενεσιό): Γκομί, Τραορέ (90+3’ Σοπί), Ντα Σίλβα, Αγκέρ, Μαουασά (79’ Νταλμπέρτ), Μπουριζό, Ουγκοτσούκου (61’ Γκρενιέ), Ταΐτ, Ντοκού, Τεριέ (79’ Ντιούφ), Γκιρασί (90+2’ Ντελ Καστίγιο)

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Νταγκμπά (80’ Φλορέντσι), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κουρζαβά (55’ Ντιαλό), Ερέρα (69’ Γκέιγ), Ντανίλο, Ντράξλερ (80’ Ικάρντι), Ντι Μαρία (69’ Ραφίνια), Κεν, Νεϊμάρ

ΣΤΑΘΕΡΑ 3Η Η ΜΟΝΑΚΟ, ΓΚΕΛΑ ΓΙΑ ΜΑΡΣΕΙΓ

Η Λυών μπορεί να την καταδιώκει ασφυκτικά μετά και τη νίκη της στο μεταξύ τους ντέρμπι πριν από δύο αγωνιστικές, αλλά η Μονακό δείχνει ανθεκτική στην «πίεση» και συνεχίζει νικηφόρα, με στόχο την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Οι Μονεγάσκοι απέδρασαν από την έδρα της Ρεμς με το διπλό (0-1), χάρη στο παρθενικό γκολ του 19χρονου Βέλγου, Έλιοτ Ματαζό κι έτσι διατηρήθηκαν στο +1 από τους Λιονέ, με δύο αγωνιστικές να απομένουν, δύο απαιτητικές «αποστολές» για την ακρίβεια (εκτός με Ρεν, εντός με Λανς) για να πετύχουν τον στόχο τους.

Νωρίτερα, η Μαρσέιγ γνώρισε την ήττα στο πάλαι ποτέ ντέρμπι κόντρα στη Σεντ-Ετιέν του Παπέ Σισέ (1-0) κι έχασε έτσι μεγάλη ευκαιρία να πάρει διαφορά από τους διώκτες της στην 5η θέση που οδηγεί στο UEFA Conference League. Προς το παρόν, η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι είναι ισόβαθμη με τη Λανς και υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων, ενώ ακολουθεί η Ρεν στο -1 και η «μάχη» του τελευταίου ευρωπαϊκού εισιτηρίου αναμένεται επίσης με έντονο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (9/5):

  • Σεντ-Ετιέν – Μαρσέιγ 1-0
  • Νις – Μπρεστ 3-2
  • Στρασβούργο – Μονπελιέ 2-3
  • Ανζέ – Ντιζόν 3-0
  • Μετς – Νιμ 0-3
  • Ρεμς – Μονακό 0-1
  • Ρεν – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα