Λιλ - Μονπελιέ 1-1: Γκέλα και «φωτιά» στη μάχη τίτλου (vids)

Gazzetta team
Λιλ - Μονπελιέ 1-1: Γκέλα και «φωτιά» στη μάχη τίτλου (vids)

bet365

Η Λιλ έσωσε το βαθμό (1-1), δεν απέφυγε όμως την γκέλα κόντρα στην Μονπελιέ και μπορεί να παραμένει πρώτη, αλλά η μάχη τίτλου στη Γαλλία παίρνει φωτιά.

Η αυλαία της 33ης αγωνιστικής της Ligue 1 άνοιξε στο «Πιέρ Μορουά» με τη Λιλ να πέφτει το βράδυ της Παρασκευής (16/4) θύμα έκπληξης, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) εντός έδρας με τη Μονπελιέ.

Οι «ντογκ» φλέρταραν με την ήττα, αλλά έσωσαν το βαθμό (1-1). Δεν κατάφεραν, σε κάθε περίπτωση, να αποφύγουν την γκέλα. Η μάχη τίτλου στη Γαλλία αναζωπυρώνεται για τα καλά, αν και η Λιλ θα παραμείνει πρώτη ό,τι και να γίνει στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής. Σε περίπτωση νίκης η Παρί (εντός με Σεντ-Ετιέν) θα πλησιάσει στο βαθμό, η Μονακό (εκτός με Μπορντό) στους δύο και η Λιόν (εκτός με Ναντ) στους τρεις! Χαμός! Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 21ο λεπτό με τον Ντελόρ με κεφαλιά ψαράκι ύστερα από ασίστ από δεξιά του Λαμπόρντ.

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ πέρασε στο 68ο τον Σέκα και τον Ντέιβιντ, στο 77ο τον Γιαζιτζί και τον Λουίζ Αραούζο. Ο τελευταίος ήταν που «έσωσε» το βαθμό. Στο 85' με εξαιρετικό κοντρόλ και τελείωμα νίκησε τον Ομλέν και έκανε το 1-1. H Λιλ έχει πάρει 10 βαθμούς με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο των αναμετρήσεών της. Περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα και πιθανός οιωνός τίτλου.

Όσο και να πίεσαν οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις το νικητήριο γκολ δεν ήρθε. Το διαγώνιο σουτ του Μπουράκ Γιλμάζ έβγαλε σε κόρνερ ο Ελβετός γκολκίπερ της Μονπελιέ.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα