Μονπελιέ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-3: «100άρα» Μπαπέ κι επιστροφή στις νίκες (vid)

Gazzetta team
Μονπελιέ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-3: «100άρα» Μπαπέ κι επιστροφή στις νίκες (vid)

bet365

Δυσκολεύτηκε, αλλά «καθάρισε» στο φινάλε η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Μονπελιέ (1-3), επιστρέφοντας στις νίκες με σημαδιακό Κιλιάν Μπαπέ, που έφτασε τα 100 γκολ στον σύλλογο.

Το έψαξε κόντρα στη Μονακό, αλλά το VAR του ακύρωσε το χατ-τρικ. Το έψαξε κόντρα στη Μπορντό, κόντρα στη Λειψία και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ήταν σπάταλος. Το γκολ υπ’ αριθμόν 100 με την Παρί Σεν Ζερμέν, όμως, είναι γεγονός για τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος το βρήκε απέναντι στη Μονπελιέ, για να σφραγίσει τη νίκη στο φινάλε με 3-1, στην επιστροφή των Παριζιάνων στα θετικά αποτελέσματα εντός συνόρων μετά από δύο σερί απώλειες.

Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο μέρος, όπου ο Νταγκμπά άνοιξε το σκορ κι ο Μαβιντίντι ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, το σύνολο του Τόμας Τούχελ χρειάστηκε χρόνο για να απαντήσει. Το πέτυχε, όμως, στο 78’, με τον Κεν να βρίσκει δίχτυα από την ασίστ του Ραφίνια και να ανοίγει ξανά τον δρόμο της νίκης. Για να έρθει στις καθυστερήσεις η αλλαγή του Ιταλού, ο μόλις 21χρονος Κιλιάν Μπαπέ, να πετύχει το 100οτου γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την Παρί, ολοστρόγγυλος αριθμός που τον φέρνει μαζί με τον Ντομινίκ Ροσετό στην 4η θέση των all-time σκόρερ του συλλόγου. Παουλέτα, είσαι ο επόμενος (109).

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Νταγκμπά, Πεμπελέ, Ντιαλό, Κουρζαβά, Μπάκερ, Ραφίνια, Γκέιγ (78’ Ρουίζ-Ατίλ), Ερέρα (64’ Παρέδες), Κεν (78’ Μπαπέ), Ντι Μαρία

Νέο κάζο για Ρεν

Η κάτω βόλτα για τη Ρεν σε Γαλλία κι Ευρώπη συνεχίστηκε εντός έδρας απέναντι στη Λανς, η οποία έφυγε με καθαρό διπλό (0-2) και την προσπέρασε στη βαθμολογία. Η ομάδα του Ζιλιέν Στεφάν, μετά την ήττα στον «τελικό» με την Κράσνονταρ για την 3η θέση του ομίλου στο Champions League, έμεινε για 4ο σερί ματς χωρίς νίκη στη Ligue 1, με τους φιλοξενούμενους να αποδρούν χάρη στα γκολ των Καλιμουέντο (28’) και Γκαναγκό (78’). Έτσι, οι Βρετόνοι παρά το καλό τους ξεκίνημα, έχουν μείνει 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή και προς το παρόν βρίσκονται στην 8η θέση, με 19 βαθμούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα