Μαρσέιγ - Μπορντό 3-1: Επιτέλους νίκη και τώρα... Ολυμπιακός (vid)

Gazzetta team
Μαρσέιγ - Μπορντό 3-1: Επιτέλους νίκη και τώρα... Ολυμπιακός (vid)

bet365

Η Μαρσέιγ «έσβησε» το αρνητικό σερί των τεσσάρων αγώνων και με κυριαρχική εμφάνιση επιβλήθηκε με 3-1 της Μπορντό, αποκτώντας τη χαμένη αυτοπεποίθηση ενόψει της πρεμιέρας του Champions League κόντρα στον Ολυμπιακό (21/10).

Ήττα από τη Σεντ-Ετιέν, τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες με 1-1 και τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια στο «Βελοντρόμ». Ο τελευταίος μήνας ήταν πέρα για πέρα αρνητικός για τη Μαρσέιγ, η οποία, όμως, βρήκε κόντρα στη Μπορντό το κουμπί του «restart» και το πάτησε εμφατικά πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα του Champions League.

Η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας ήταν κυριαρχική κόντρα στους Γιρονδίνους κι έδιωξε από νωρίς το όποιο άγχος, με τον Φλοριάν Τοβέν να μετατρέπει σε ασίστ την πάσα του Σακάι για το 1-0 στο 5'. Μάλιστα, ο Γάλλος εξτρέμ θα μπορούσε να έχει διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά στο 14' ο Κοστίλ τον νίκησε από τα έντεκα βήματα.

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος οι Μασσαλοί δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης της νίκης. Στο 54' χάρη στον Αμάβι και στο 64' με το αυτογκόλ του Πάμπλο, έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Μαγιά απλά να μειώνει στο 83ο λεπτό στο τελικό 3-1.

Έτσι, η Μαρσέιγ σκαρφάλωσε στους 12 βαθμούς, έπιασε την πρώτη πεντάδα και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για τον Πειραιά και το «Γ. Καραϊσκάκης».

Μαρσέιγ (4-1-4-1, Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Γκονθάλεθ, Καλέτα-Καρ (87' Ζερμέν), Αμάβι, Καμαρά, Τοβέν (74' Άκε), Ρονγκιέ (86' Στρόοτμαν), Σανσόν, Κουζάνς (74' Γκέιγ), Μπενεντέτο (86' Τόμας)

Ζόρια για τη Ρεμς, αποβλήθηκε ο Δώνης

Στο ψάξιμο για την πρώτη της νίκη στο φετινό Championnat παραμένει η Ρεμς του Τάσου Δώνη, η οποία αν και έβαλε τις βάσεις με προβάδισμα στο 15ο λεπτό από γκολάρα του Κασαμά (15'), υπέστη ανατροπή εντός έδρας από τη νεοφώτιστη Λοριάν. Το κρεσέντο των φιλοξενούμενων μέσα σε ένα οκτάλεπτο στο 2ο μέρος, με ένα ακυρωθέν τέρμα στο 57' κι ακολούθως δύο γκολ από Αμέλ (61') και πέναλτι του Βισά (65') έφερε τα πάνω κάτω στο ματς, με τον σκόρερ των γηπεδούχων να αφήνει μάλιστα την ομάδα του με 10 παίκτες στο 70'. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μοφί πέτυχε και τρίτο γκολ και το κερασάκι στην... πικρή τούρτα της Ρεμς το έβαλε ο Δώνης στο 90', ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μόλις εννιά λεπτά αφότου πέρασε στο ματς ως αλλαγή. Έτσι, η Ρεμς έμεινε στους 2 βαθμούς, ενώ η Λοριάν έφτασε τους 7.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα