Λιλ – Ρεν 1-1: Χωρίς νικήτρια «το ντέρμπι του Champions League» (vid)

Gazzetta team
Λιλ – Ρεν 1-1: Χωρίς νικήτρια «το ντέρμπι του Champions League» (vid)

bet365

Λιλ και Ρεν έμειναν στο 1-1, στη μονομαχία των δύο ομάδων που πέρυσι πάλεψαν μέχρι τέλους για το τρίτο εισιτήριο για το Champions League – Πρεμιέρα με εντός έδρας ήττα στην δεύτερη κατηγορία για την Τουλούζ του Ευθύμη Κουλούρη.

Μέχρι να διακοπεί οριστικά το περυσινό γαλλικό πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού, Ρεν και Λιλ μονομαχούσαν στα ίσα για την τρίτη θέση και το εισιτήριο για το Champions League, με την πρώτη να το παίρνει στα χαρτιά και στις λεπτομέρειες (για έναν βαθμό).

Τα τερτίπια της μοίρας θέλησαν οι δύο ομάδες να τεθούν αντιμέτωπες στο πρώτο παιχνίδι τους για τη νέα Ligue 1, στο οποίο επιβεβαιώθηκε αυτή η μεταξύ τους ισορροπία. Λιλ και Ρεν έμειναν στο 1-1 (40' Μπαμπά – 74' Ντα Σίλβα), σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν, να ισοφαρίζουν και να έχουν δοκάρι με τον Μαρτίν Τεριέ για να φτάσουν στην ανατροπή. Σκληρό παιχνίδι, με τη Ρεν να παίζει με δέκα από το 35' λόγω αποβολής του Σάσα Μποΐ και τη Λιλ να... ακολουθεί με τον Ρεϊνίλντο (43').

Στο έτερο παιχνίδι της ημέρας, η Ανζέ μπήκε με το δεξί στην Ligue 1 και, με το πρώτο γκολ της φετινής κούρσας (αφού Μπορντό και Ναντ είχαν μείνει στο 0-0, στο ματς της Παρασκευής), επικράτησε εκτός έδρας της γεμάτης απουσίες Ντιζόν με 1-0 (22' Ισμαέλ Τραορέ).

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ (ΝΕΑ) ΗΤΤΑ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

Πρεμιέρα στην πρώτη κατηγορία, πρεμιέρα και στην δεύτερη, με την Τουλούζ του Ευθύμη Κουλούρη να μην σηκώνει κεφάλι ούτε στην Ligue 2. Με τον Έλληνα επιθετικό να μπαίνει ως αλλαγή στο 65', αλλά να μην μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα, η Τουλούζ ηττήθηκε στην έδρα της με 1-0 από την Δουνκέρκη.

Αν συνυπολογίσουμε και τα ματς της Ligue 1 (προ καραντίνας), από την οποία υποβιβάστηκε, η ομάδα του Κουλούρη συμπλήρωσε είκοσι διαδοχικά επίσημα παιχνίδια χωρίς νίκη (19 ήττες – μια ισοπαλία). Ακόμα και στα φιλικά που έδωσε πριν από την έναρξη δεν κατάφερε να νικήσει, μετρώντας τρεις ισοπαλίες και μια ήττα!

Τελευταία νίκη της Τουλούζ σε... οποιοδήποτε παιχνίδι; Στις 30... Οκτωβρίου του 2019, με 2-1 επί της Νιόρ στο Λιγκ Καπ!

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα