Παρί Σεν Ζερμέν - Λυών 0-0 (0-0 παρ., 6-5 πεν.): Εγχώριο «τρεμπλ» και τώρα... Αταλάντα (vid)

Gazzetta team
Παρί Σεν Ζερμέν - Λυών 0-0 (0-0 παρ., 6-5 πεν.): Εγχώριο «τρεμπλ» και τώρα... Αταλάντα (vid)

bet365

Λίγες ημέρες μετά το Κύπελλο, η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε και το Λιγκ Καπ, επικρατώντας της Λυών στα πέναλτι (0-0 παρ., 6-5), σφράγισε το εγχώριο τρεμπλ και βάζει πλώρη για τους «8» του Champions League κόντρα στην Αταλάντα. Καθοριστικοί Νάβας, Σαράμπια.

Το τελευταίο Λιγκ Καπ της ιστορίας, καθώς αποφασίστηκε η αναστολή του επ’ αόριστον, έμελλε να καταλήξει στα χέρια της πολυνίκη.

Η Παρί Σεν Ζερμέν επιβεβαίωσε το στάτους του φαβορί και μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο προ ημερών κατέκτησε το 9ο τρόπαιο της ιστορίας της και σφράγισε το τρεμπλ απέναντι στη Λυών, μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι (6-5).

Σε ένα ματς χωρίς το θέαμα που θα περίμενε κανείς και με τον Κιλιάν Μπαπέ «παροπλισμένο», οι δύο ομάδες μετέτρεψαν σε δράμα το φινάλε της αναμέτρησης.

Αφού δεν σημειώθηκε γκολ στα 90’, το ματς πήγε στην παράταση, εκεί όπου στο 120’ ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, Ράφαελ, αποβλήθηκε για αμφισβητούμενο τάκλιν στον Ντι Μαρία μόλις έξω από την περιοχή. Το φάουλ, όμως, που εκτελέστηκε δεν βρήκε στόχο κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Μετά από 10 έξοχες εκτελέσεις για τις δύο ομάδες, την ανισορροπία προκάλεσε ο σπεσιαλίστας της «ρώσικης ρουλέτας» για τερμαφοφύλακα, Κέιλορ Νάβας. Ο Κοσταρικανός έπεσε σωστά και αποσόβησε το πολύ καλό χτύπημα του Μπερνάρ Τραορέ, για να έρθει ο Πάμπλο Σαράμπια και να... στέψει τους Παριζιάνους, που μαζί με το Σούπερ Καπ το περασμένο καλοκαίρι έκαναν το 4/4 στους τίτλους της φετινής σεζόν.

Πλέον, οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στο Champions League, με τη Λυών να κοντράρεται απέναντι στη Γιουβέντους για τη ρεβάνς των «16» και την Παρί να περιμένει τον προημιτελικό κόντρα στην Αταλάντα.

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κουρζαβά (70’ Κέρερ), Σίλβα (91’ Παρέδες), Κιμπεμπέ, Μπάκερ, Μαρκίνιος (114’ Ντιαλό), Γκεγιέ (58’ Ερέρα), Βεράτι, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Ικάρντι (58’ Σαράμπια)

Λυών (Ρούντι Γκαρσιά): Λόπες, Μαρσάλ, Μαρσέλο (81’ Άντερσεν), Ντεναγιέρ, Μπρούνο (65΄ Μέντες), Κορνέ, Αουάρ, Κακρέ, Ντουμπουά (86’ Ράφαελ), Ντεπάι (80’ Εκάμπι), Ντεμπελέ (80’ Τραορέ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα