Μπαπέ-Νεϊμάρ: 400 εκατ. με ιστορία, αλλά... (vids)

Μπαπέ-Νεϊμάρ: 400 εκατ. με ιστορία, αλλά... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μπαπέ-Νεϊμάρ: 400 εκατ. με ιστορία, αλλά... (vids)

bet365

Νεϊμάρ και Μπαπέ είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στη φετινή Παρί Σεν Ζερμέν με το ρεκόρ που κατέρριψε η ομάδα του Τούχελ σε επίπεδο πρωταθλήματος και μπορεί τα 400 εκατ.ευρώ να βοηθούν για να γράψει κανείς ιστορία, όμως το Championnat, πλέον, δεν είναι αρκετό...

Το δίδυμο του Γάλλου και του Βραζιλιάνου επιθετικού αρχίζει ν' αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο... θανατηφόρα μπροστά από κάθε αντίπαλη εστία.

Από κοινού, έχουν προσφέρει φέτος 20 γκολ και 8 ασίστ στη Ligue1, έχοντας πιστωθεί μεγάλο μερίδιο σε αυτό το 12x12 που έχει καταγράψει η Παρί Σεν Ζερμέν με το απόλυτο στη φετινή σεζόν και την κατάρριψη του ρεκόρ που κατείχε από τη σεζόν 1960-1961, όταν τότε οι Λονδρέζοι είχαν πάρει νίκες στα πρώτα 11 παιχνίδια του πρωταθλήματος και είχαν κλείσει την αγωνιστική περίοδο με την κατάκτηση του νταμπλ, έχοντας γίνει η πρώτη ομάδα που κατέλαβε τότε την κορυφή της βαθμολογίας αλλά και το FA Cup μετά την Άστον Βίλα της ποδοσφαιρικής χρονιάς 1896-1897!

Επιστροφή χρημάτων* στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και σούπερ αποδόσεις στη Serie A από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Νεϊμάρ έδωσε ασίστ στον Μπαπέ, ο Μπαπέ έδωσε ασίστ στον Νεϊμάρ και οι δυο τους, το βράδυ της Παρασκευής, πέτυχαν τα δυο γκολ που ήταν αρκετά για να έρθει η νίκη επί της Λιλ και να καταγραφεί αυτό το 12 στα 12 σε επίπεδο Championnat για την Παρί.

Ο Γάλλος στράικερ, το πιο hot όνομα στην ηλικία του αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όχι μονάχα στα ευρωπαϊκά ύδατα, έχει προσφέρει 11 τέρματα και 4 ασίστ, με τον Νεϊμάρ να έχει 9 τέρματα και να έχει μοιράσε επίσης 4 γκολ. Από κοινού, έχουν συμμετοχή σε 20 γκολ και στη δημιουργία άλλων 8 τερμάτων, από τα συνολικά 41 που έχει πετύχει το σύνολο του Τόμας Τούχελ στη Ligue1 την τρέχουσα σεζόν.

Τα αφεντικά από το Κατάρ βλέπουν με χαρά το ... δίδυμο των «δολοφόνων» να κάνει αυτό για το οποίο αμείβεται αδρά και για το οποίο κόστισε συνολικά 400 εκατ.ευρώ (180 η μετακίνηση του Μπαπέ από τη Μονακό έπειτα από έναν χρόνο δανεισμού και φυσικά τα 222 εκατομμύρια που κόστισε ο Νεϊμάρ για να φύγει από τη Μπαρτσελόνα και να υπογράψει στους Παριζιάνους), ωστόσο, ξέρουν καλά πως το πρωτάθλημα, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, θα έρθει, όπως ερχόταν και τις προηγούμενες χρονιές, λόγω της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας και επιπέδου.

Το θέμα είναι η υπέρβαση στο Champions League, εκεί όπου και φέτος υπάρχουν δυσκολίες στον όμιλο με τις Νάπολι και Λίβερπουλ, με τους Γάλλους να έχουν τέσσερις βαθμούς έπειτα από την ήττα στο φινάλε της αναμέτρησης στο Άνφιλντ, την εύκολη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα και τον βαθμό που πήρε στο τέλος από το ματς με τους «παρτενοπέι» στο «Παρκ ντε Πρενς».

Όσες φορές κι αν έχει προσπαθήσει η Παρί για το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη σε αυτά τα χρόνια της... μεταμόρφωσης, έχει αποτύχει και το έχουν πληρώσει οι προπονητές που έχουν βρεθεί στον πάγκο της.

Και ο Λοράν Μπλαν κατέκτησε εγχώριους τίτλους αλλά δεν μπόρεσε να κάνει αυτό που ήθελαν οι ιδιοκτήτες εκ του Κατάρ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο Έμερι που τον διαδέχθηκε έκανε το ίδιο δίχως όμως να γευθεί κάποια μεγάλη επιτυχία με το... σεντόνι και πλέον είναι σειρά του Τούχελ να κάνει το κάτι διαφορετικό, ανάλογα την... υπομονή που θα δείξουν οι εργοδότες του, δεδομένου πως πλέον οι Μπαπέ και Νεϊμάρ είναι πλέον ασυγκράτητοι και οφείλουν να βάλουν... τα «χρυσά» πόδια τους στην προσπάθεια διεκδίκησης του θριάμβου.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα