Λειψία – Μπάγερν 0-1: Απόδραση... Σαλατιέρας και χωρίς Λέβα (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Λειψία – Μπάγερν 0-1: Απόδραση... Σαλατιέρας και χωρίς Λέβα (vid)

bet365

Η Μπάγερν νίκησε την απουσία του Λεβαντόφσκι, νίκησε (0-1) και στην έδρα της μοναδικής ανταγωνίστριάς της, Λειψίας και στο +7 οδεύει προς τον ένατο διαδοχικό τίτλο.

Ο τραυματισμός του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι άφησε την Μπάγερν χωρίς τα μισά γκολ της στη Bundesliga. Πρώτο και δυσκολότερο task που είχαν μπροστά τους οι Βαυαροί, ήταν η επίσκεψη στη Λειψία. Στη μοναδική που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ηγεμονία τους. Αυτό όμως δεν συνέβη. Η Μπάγερν εμφανίστηκε πιο ομαδική από κάθε άλλη φορά, βρήκε το γκολ, αμύνθηκε έντονα, στάθηκε και τυχερή, για να αποδράσει με το 0-1 και πλέον στο +7 να οδεύει προς την ένατη διαδοχική Σαλατιέρα.

Η 15η ασίστ του Μίλερ έστρωσε την μπάλα στον Γκορέτσκα, ο οποίος με σουτ στην κίνηση (38') δεν άφησε περιθώρια στον Γκουλάσι. Από εκεί και μετά οι Ταύροι πίεσαν λυσασμένα για την απάντηση. Σούταρα ασταμάτητα, αλλά ήταν άστοχοι και δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους. Κάπως έτσι λοιπόν η Βαυαροί που σκοράρουν σε 63 σερί επίσημα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, φαίνεται ότι θα κρατήσουν δικά τους τα ηνία στη Γερμανία, έχοντας τώρα το μυαλό τους στην Παρί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελζμαν): Γκουλάσι, Ουμαπεμανό, Ορμπάν, Κλόστερμαν, Ανταμς (82' Χουάνγκ), Ζάμπιτσερ, Ντάνι Ολμο (73' Πόουλσεν, 88' Κονατέ), Μουκιελέ, Χαϊντάρα (74' Σόρλοθ), Φόρσμπεργκ (46' Κλάιφερτ), Ν'Κουνκού

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Ζίλε, Αλάμπα, Παβάρ, Ερναντές, Κίμιχ, Γκορέτσκα (72' Μουσιάλα), Κομάν (72' Γκνάμπρι), Σανέ (81' Χάβι Μαρτίνεθ), Μίλερ, Τσούπο-Μότινγκ.

Η Γκλάντμπαχ υποδέχτηκε τη Φράιμπουργκ και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και τη νίκη! Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, αλλά οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ.

Το κατάφεραν στο 10ο λεπτό σε μία εξαιρετική αντεπίθεση με τον Σάλαϊ. Θα μπορούσε η Φράιμπουργκ να είχε φτάσει και δεύτερο γκολ, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Ζόμερ στο πρώτο μέρος.

Ο Τουράμ στο 53' με τον Τουράμ και αρκετή δόση τύχης έφτασε στην ισοφάριση. Ο Γάλλος με το δεύτερο γκολ του στο 60' οδήγησε τα πουλάρια στην ανατροπή και τη νίκη. Η Γκλάντμπαχ παραμένει ζωντανή για την έξοδο στην Ευρώπη!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα