Μπάγερν – Λεβαντόφσκι: Τι λέει η γλώσσα των αριθμών για την απουσία του

Gazzetta team
Μπάγερν – Λεβαντόφσκι: Τι λέει η γλώσσα των αριθμών για την απουσία του

bet365

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα μείνει εκτός έναν μήνα και η Μπάγερν που έχει μπροστά της τα πιο ζόρικα ραντεβού της σεζόν, θα πρέπει να επιβιώσει χωρίς το 1/3 των συνολικών γκολ της.

«Είναι φυσιολογικό. Εχει συμβεί σε τόσους και τόσους ποδοσφαιριστές. Η αλήθεια είναι όμως πως ορισμένες περιπτώσεις είναι απλά αναντικατάστατες. Και αυτό ισχύει για τον Λεβαντόφσκι». Η ανάρτηση του Τόμας Μίλερ στο Instagram λίγο μετά το σοκ που υπέστη ολόκληρη η Μπάγερν, από τον τραυματισμό του σούπερ σταρ της στο ματς της Πολωνίας με την Ανδόρα, είναι ενδεικτική του άγχους που υπάρχει πλέον στους Βαυαρούς για το πώς θα καλυφτεί το κενό του κορυφαίου σκόρερ αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Κάτι δηλαδή ανέφικτο, όπως αντιλαμβάνεται ο αρχηγός της ομάδας. Οπως αντιλαμβανόμαστε όλοι μας. Αλλωστε και με την ψυχρή λογική των αριθμών να το δούμε, δεν βγαίνουν τα κουκιά...

Αυτή τη σεζόν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει ήδη σκοράρει 42 φορές σε 36 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα μετράει 35 σε 25 αγωνιστικές και έχει προβάδισμα 12 γκολ από τους 2ους Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, οι οποίοι με τη σειρά τους θα έχουν την ευκαιρία τους να τον πλησιάσουν. Δυστυχώς όμως για τον Λέβα, ίσως αυτή η εκτιμώμενη μηνιαία απουσία του, να του στερήσει ένα ιστορικό επίτευγμα. Ο Λέβα βρίσκεται στο -5 από το απόλυτο ρεκόρ του γερμανικού ποδοσφαίρου, τα 40 γκολ του Γκερντ Μίλερ από το 1971-'72. O θρυλικός "Der Bomber" (365 γκολ) άλλωστε είναι και ο μοναδικός που έχει πλέον μπροστά του γενικά στο all time ranking των σκόρερ της Bunbdesliga, καθώς πρόσφατα ξεπέρασε τον Κλάους Φίσερ (268).

Μέσα στο 2021 ο Πολωνός φορ ήταν τρομερά καυτός, βρίσκοντας δίχτυα 22 φορές σε 18 αγώνες και σκοράροντας και στα οκτώ τελευταία ματς. Για να γίνει μάλιστα ακόμα περισσότερο αντιληπτό το μέγεθος της επικείμενης απουσίας του, από το 2014 που μετακόμισε από τη Ντόρτμουντ, έχει πιστωθεί το 31,2 των συνολικών γκολ της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις (σ.σ.: έχει 288 σε 325 αγώνες). Το εν λόγω ποσοστό ανέβηκε κιόλας φέτος, φτάνοντας στο 36,5%, καθώς έχει μέσο όρο 1,6 ανά ματς συνολικά, ενώ στο πρωτάθλημα δικά του είναι σχεδόν τα μισά γκολ των Βαυαρών (35 από τα 78) .

Μόνο που τώρα η ομάδα του θα τον στερηθεί, κυρίως στα μεγάλα ραντεβού με την Παρί στα προημιτελικά του Champions League. Το περσινό ζευγάρι του τελικού δεν θα έχει στις δύο αναμετρήσεις τον Λέβα, ο οποίος θα δώσει μάχη με τον χρόνο ώστε να προλάβει τα ημιτελικά, εφόσον βέβαια ο Χάνζι Φλικ οδηγήσει εκεί την ομάδα του. Στην Ευρώπη ο Λέβα έχει από το 2014 το 28,1% όλων των γκολ της Μπάγερν, που τώρα καλείται να βρει λύση για ένα κενό που δεν γίνεται να καλυφθεί με τίποτα.

Θα επιλεγεί ο διόλου ανταγωνιστικός Τσούπο-Μότινγκ ή θα πάει σε ρόλο false-9 ο Γκνάμπρι; Εάν καταφέρει να ξεπεράσει και αυτόν τον σκόπελο ο Φλικ του τρελού 6x6 στους τίτλους για το 2020, τότε θα μιλάμε πραγματικά για έναν τεράστιο προπονητή. Χωρίς τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι όμως, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Και η αρχή γίνεται στην πάρα πολύ δύσκολη έξοδο του Σαββάτου (19:30) στη διεκδικήτρια του τίτλου, Λειψία, η οποία τώρα σίγουρα θα έχει μυρίσει αίμα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Ο «terminator» Λέβα διαλύει τα ρεκόρ και την ποδοσφαιρική λογική

 

Τελευταία Νέα