Κολωνία – Ντόρτμουντ 2-2: Ο Χάαλαντ γλίτωσε το «déjà vu» στο 90' (vid)

Κολωνία – Ντόρτμουντ 2-2: Ο Χάαλαντ γλίτωσε το «déjà vu» στο 90' (vid)

bet365

Η Κολωνία ήταν έτοιμη για το 2/2 στις «ζημιές» απέναντι στη Ντόρτμουντ με το ίδιο σκορ, αλλά ο Χάαλαντ με δύο γκολ και «buzzer-beater» στο 90’ απέτρεψε την ήττα (2-2), όχι όμως και το νέο έδαφος που έχασε από την 4άδα. Πεντάρα και στο +4 η Άιντραχτ, νέο διπλό και σταθερά 3η η Βόλφσμπουργκ.

Απέναντι στη Χέρτα έδειξε πως μπορεί και χωρίς τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο «μπελάς» της τη φετινή σεζόν, που λέγεται Κολωνία, όμως, απέδειξε ότι η Ντόρτμουντ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να νικήσει ακόμη κι όταν ο Νορβηγός παίζει και σκοράρει ανάλογα με τα υψηλά στάνταρ του. Ο «killer» των Βεστφαλών επέστρεψε στα (δύο) γκολ μετά το Klassiker, αλλά η Ντόρτμουντ ίσα που κατάφερε να «κλέψει» τον βαθμό στο 90’, χάνοντας έδαφος έναντι της 4ης Άιντραχτ (-4) και την ευκαιρία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής ενόψει του μεταξύ τους ματς μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Μόλις στο 3’, ο 20χρονος στράικερ πήρε το «όπλο» του, μετά από εκπληκτικό κατέβασμα και εκτέλεση, φτάνοντας τα 20 γκολ στη φετινή Bundesliga. Παρά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα, όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν έχτισαν στο προβάδισμά τους και το πλήρωσαν πριν από την ανάπαυλα, με τον Ντούντα να μετατρέπει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η Κολωνία μέσω on-field review, για χέρι του Μπέλιγχαμ.

Τα (ακόμα) χειρότερα ακολούθησαν στο 65’, όταν ο Γιάκομπς έφυγε στην πλάτη της ξεχασμένης άμυνας και με δυνατό σουτ «κάρφωσε» τον Χιτς για την απόλυτη ανατροπή των Τράγων, οι οποίοι ήταν αγκαλιά με το φετινό 2/2 και με το ίδιο σκορ κόντρα στη Μπορούσια. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε δοκάρι με κεφαλιά στο 80’ και μεγάλη ευκαιρία με πλασέ στο 85’, ο Χάαλαντ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει ακόμη ένα γκολ και να σώσει την ομάδα του από νέο κάζο, με προβολή στο 90’ που κόντραρε και στον Τσίχος.

Κολωνία (Μάρκους Γκίσντολ): Χορν, Εχιζίμπουε (82’ Σμιτς), Μερέ, Τσίχος, Κάτερμπαχ, Βολφ, Χέκτορ (82’ Ρέχμπετσαϊ), Σκιρί, Ντρέξλερ, Γιάκομπς, Ντούντα (90+2’ Οζτσάν)

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς, Μενιέ (80’ Κνάουφ), Τσαν, Χούμελς, Σουλτς, Νταούντ (88’ Ακάντζι), Ρέινα (66’ Ρεϊνιέρ), Μπέλιγχαμ, Μπραντ (46’ Μουκοκό), Αζάρ, Χάαλαντ

«Πάρτι» με πεντάρα για την Άιντραχτ

Το πιο «τρελό» πρώτο ημίχρονο στη φετινή Bundesliga από άποψη σκορ έλαβε χώρα στην «Kommerzbank Arena» και η Άιντραχτ το… διασκέδασε στο έπακρο. Η αναγεννημένη ομάδα του Άντι Χίτερ διέλυσε με 5-2 την Ουνιόν Βερολίνου, με τα 6 από τα 7 γκολ να σημειώνονται στο πρώτο 45λεπτο και το δίδυμο Αντρέ Σίλβα-Κόστιτς να είναι για ακόμη μία φορά καθοριστικός. Ο «καυτός» Πορτογάλος στράικερ έφτασε τα 21 γκολ (όσα και ο Χάαλαντ), σκοράροντας στο 2’ από ασίστ του Σέρβου και στο 41’, ενώ ενδιάμεσα οι Αετοί είχαν βρει άλλα δύο γκολ με τον Κόστιτς από ασίστ του Σίλβα και το απίθανο αυτογκόλ του Άντριχ. Οι Βερολινέζοι είχαν απαντήσεις, χάρη στον Μαξ Κρούζε, ο οποίος πρώτα ισοφάρισε στο 7’ και έπειτα μείωσε σε 4-2 στο 45+3’, όμως, οι γηπεδούχοι παρέμειναν το αφεντικό και στο 90+3’ διαμόρφωσαν το τελικό 5-2 με τον Τσάντλερ, έχοντας πια απόσταση ασφαλείας (+4) από την 5ηΝτόρτμουντ ενόψει του μεταξύ τους ματς που ακολουθεί.

«Αγκαλιάζει» το Champions League η Βόλφσμπουργκ

Η Βόλφσμπουργκ συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία τους τελευταίους μήνες και βλέπει τα «αστέρια» να φωτίζουν ξανά στον ορίζοντα. Μετά την πεντάρα επί της Σάλκε, η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ πέρασε με διπλό και από τη Βρέμη κόντρα στη Βέρντερ (1-2) και ξέφυγε στο +8 εντός τετράδας! Το αυτογκόλ του Σάρτζεντ στο 9’ άνοιξε από νωρίς τον δρόμο για τη νίκη, ενώ ο συνήθης ύποπτος, Βουτ Βέγκχορστ πέτυχε το 17ο γκολ του στη φετινή Bundesliga για το 2-0 στο 42’. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα, με τον Μέβαλντ στο 45’, αλλά δεν αντέδρασαν περαιτέρω κι έτσι οι Λύκοι έφτασαν τους 51 βαθμούς και δείχνουν το απόλυτο φαβορί μετά τις Μπάγερν και Λειψία για ένα από τα εναπομείναντα εισιτήρια του Champions League, 8 αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα