Ντόρτμουντ - Χέρτα 2-0: Μπορεί και χωρίς Χάαλαντ (vid)

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Χέρτα 2-0: Μπορεί και χωρίς Χάαλαντ (vid)

bet365

O Χάαλαντ δεν σκόραρε, αλλά η Ντόρτμουντ νίκησε 2-0 τη Χέρτα με τον Μπραντ να ανοίγει το σκορ από γκάφα του Γιάρσταϊν και τον Μουκοκό στις καθυστερήσεις να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Αψήφησε την ήττα στο Klassiker από την Μπάγερν, την κούραση από τη μεσοβδόμαδη ρεβάνς με τη Σεβίλλη και επέστρεψε στις νίκες η Ντόρτμουντ. Στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Χέρτα για την 25η αγωνιστική της Bundesliga δεν χρειάστηκε ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Γιούλιαν Μπραντ άνοιξε στο 54ο λεπτό το σκορ στο «Signal Iduna Park». Το σουτ του 24χρονου Γερμανού ήταν καλό, αλλά μεγαλύτερη ευθύνη για το γεγονός ότι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα φέρει ο Ρούνε Γιάρσταϊν, ο οποίος εκτίμησε λανθασμένα τη φάση.

Ενώ όλα έδειχαν ότι ήλεγχε την πορεία της μπάλας, αυτή πέρασε πάνω από τα χέρια του. Λίγο αργότερα έβγαλε μία εξαιρετική κεφαλιά του Τζαν, αλλά το κακό είχε γίνει για την ομάδα του Βερολίνου.

Οι «πρωτευουσιάνοι» τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Ντάριντα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 80ό λεπτό για το φάουλ στον Μάρκο Ρόις. Ο Ρέινα στο 89ο λεπτό... κατάφερε να στείλει προ κενής εστίας την μπάλα στο δοκάρι.

Στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου ο Μουκοκό διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-2) όταν με διαδοχικές κοφτές ντρίμπλες μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Γιάρσταϊν είχε κλείσει τη γωνία, αλλά είδε την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του.

Η Ντόρτμουντ ανέβηκε πέμπτη και μείωσε στον ένα βαθμό από την τετράδα και την Άιντραχτ, η οποία δοκιμάζεται στη Λειψία. Η Χέρτα αντίθετα έμεινε στους 21 και τα πράγματα για την αποφυγή του υποβιβασμού δυσκόλεψαν καθώς την έπιασε η Μάιντς, η οποία νωρίτερα νίκησε τη Φράιμπουργκ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς, Χάουμε (71' Μενιέ), Τζαν, Χούμελς (58' λ.τρ Ζαγκαντού), Σουλτς, Νταχούντ, Μπέλινγχαμ, Μπραντ, Ρόις (84' λ.τρ Μουκοκό), Χάαλαντ, Αζάρ (71' Ρέινα).

ΧΕΡΤΑ (Παλ Ντάρνταϊ): Γιάρσταϊν, Ζέεφουικ (59' Λέτσκι), Κλίντερ, Σταρκ, Ντάρνταϊ, Πλάτενχαρτ (59' Λουκεμπακιό), Τουσάρ, Μίτελστατ, Ντάριντα, Πιόντεκ (82' Αλντερέτε), Κόρδοβα (68' Ντίλροσουν).

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα