Βέρντερ - Μπάγερν 1-3: Βόλτα πρωταθλήτριας στη Βρέμη (vid)

Βέρντερ - Μπάγερν 1-3: Βόλτα πρωταθλήτριας στη Βρέμη (vid)

bet365

Με ακόμη δύο ασίστ του Μίλερ κόντρα στη Βέρντερ και τον μυθικό Λεβαντόφσκι να γίνεται από κοινού 2ος all-time σκόρερ της Bundesliga, η κεφάτη Μπάγερν επέστρεψε στις άνετες νίκες (1-3) και προελαύνει στην κορυφή. «Συντριβή» της Σάλκε από τη Βόλφσμπουργκ, ανατροπή η Ουνιόν, ανάσα για Μάιντς.

Οι ζόρικες νίκες, οι νίκες που χρειάστηκε να επιστρέψει από την «κόλαση», έγιναν συνήθεια για τη φετινή Μπάγερν. Μετά το τελευταίο δείγμα «refuse to lose» και τη σούπερ ανατροπή στο Klassiker κόντρα στη Ντόρτμουντ, οι παίκτες του Χάνσι Φλικ δεν είχαν όρεξη να το δραματοποιήσουν για ακόμη μία αγωνιστική, λίγες μέρες πριν από τη ρεβάνς με τη Λάτσιο για το Champions League. Έτσι, από το πρώτο ημίχρονο οι Βαυαροί κυριάρχησαν της Βέρντερ, «έκρυψαν» τη μπάλα, και με δύο γκολ από ασίστ του Τόμας Μίλερ άνοιξαν τον δρόμο για την τελική επικράτηση (1-3).

Ο «στρατηγός» της Μπάγερν έδωσε συνέχεια στην παράδοση που έχει χτίσει κόντρα στους Πράσινους της Βρέμης κι από τα δικά του πόδια, πρώτα ο Γκορέτσκα στο 22' και στη συνέχεια ο Γκνάμπρι μετά από αριστουργηματική ομαδική ανάπτυξη, «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη. Ο ίδιος ο Μίλερ, παράλληλα, έφτασε και τις 17 ασίστ συνολικά κόντρα στη Βέρντερ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για παίκτη κόντρα σε έναν σύλλογο στη Bundesliga.

ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ, Ο 2ος ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA!

Το απόλυτο ρεκόρ του ματς, όμως, ανήκει στον μίστερ «Γκολ» της σύγχρονης Bundesliga. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν σταματά να σκοράρει και με φόρα από το χατ-τρικ στο Klassiker, πέτυχε ακόμη ένα γκολ για το 0-3 στο 67', βάζοντας το όνομά του δίπλα σε αυτό του θρυλικού σκόρερ της Σάλκε, Κλάους Φίσερ, ο οποίος και βρίσκεται 2ος στη λίστα των all-time σκόρερ της κατηγορίας (263 γκολ) με νέο συγκάτοικο τον Πολωνό «killer». Φυσικά, η στιγμή που θα τον αφήσει πίσω του και θα κυνηγά πια μόνο τον άπιαστο Γκερντ Μίλερ (365 γκολ), δεν αργεί.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Φούλκρουγκ στο 86.

Βέρντερ Βρέμης (Φλόριαν Κόχφελντ): Παβλένκα, Γκρος, Τόπρακ, Μοισάντερ, Γκεμπρε-Σελασιέ (63' Άγκου), Έγκεσταϊν (63' Μπιτενκούρτ), Μέβαλντ (76' Βελίκοβιτς), Αουγκούστινσον (89' Ντίνκτσι), Σμιντ (63' Φούλκρουγκ), Ράσιτσα, Σάρτζεντ

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Ερναντές, Ντέιβις (84' Σαρ), Κίμιχ (79' Ρόκα), Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (79' Μουσιάλα), Μίλερ, Κομάν (79' Σανέ), Λεβαντόφσκι (79' Τσούπο-Μοτίνγκ)

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΚΑΙ 3η Η ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΣΑΛΚΕ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΖΗ

Βόλφσμπουργκ για Champions League. Αυτή η πρόταση αρχίζει να... εμπεδώνεται για τα καλά στη φετινή Bundesliga, αφού οι Λύκοι δείχνουν ασταμάτητοι προς την επιστροφή τους στα «αστέρια» και το εμπόδιο της «αυτοκτονικών διαθέσεων» Σάλκε δεν γινόταν να ανακόψει την πορεία της. Αντ' αυτού, η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ επιφύλασσε πεντάρα-καλωσόρισμα στον Δημήτρη Γραμμόζη, με τον Σκοντράν Μουστάφι που αποκτήθηκε ως σοβαρή μονάδα για την αποφυγή του υποβιβασμού να είναι αρνητικός πρωταγωνιστής. Αυτογκόλ στο 32' για το 1-0, δικό του λάθος στην περιοχή για το 3-0 του Μπάκου και οι Βέγκχορστ, Μπρέκαλο, Φίλιπ «διέλυσαν» τους φιλοξενούμενους στο 2ο ημίχρονο, γκρεμίζοντάς τους στο -11 πια από τη θέση των μπαράζ...

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ Η ΟΥΝΙΟΝ

Το έργο της ευρωπαϊκής εξόδου καθίσταται όλο και πιο δύσκολο για την Ουνιόν Βερολίνου στον 2ο γύρο, αλλά η ανατροπή κόντρα στην Κολωνία κρατά ζωντανές τις όποιες ελπίδες. Οι πρωτευουσιάνοι τα βρήκαν σκούρα για ένα ημίχρονο, μένοντας, μάλιστα, πίσω στο σκορ στο 45+2' από εύστοχο πέναλτι του Ντούντα. Ωστόσο, ο σπεσιαλίστας, Μαξ Κρούζε απάντησε με το ίδιο νόμισμα σε χρόνο... ρεκόρ (48'), για να έρθει ο καταλυτικός, Τρίμελ στο 67' και να σφραγίσει την ανατροπή που διατηρεί την Ουνιόν στο -1 από την εξάδα και το Conference League, αλλά με ματς περισσότερο από Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν.

ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕ ΚΟΥΑΪΖΟΝ

Η Μάιντς υποδέχτηκε τη Φράιμπουργκ και πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 1-0, η οποία την κρατάει «ολοζώντανη» στη μάχη για την παραμονή της στην Bundesliga. Το ματς στην «Opel Arena» ήταν ισορροπημένο, αλλά η τελευταία λέξη ανήκε στον Ρόμπιν Κουάιζον. Ο Σβένσον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον 27χρονο Σουηδό στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης κι αυτός έλυσε το γόρδιο δεσμό των φιλοξενούμενων ύστερα από 12 λεπτά (84'). Η Μάιντς έπιασε την Χέρτα (φιλοξενείται από την Ντόρτμουντ) στους 21 βαθμούς και μείωσε στον ένα βαθμό από την Κολωνία. Διεκδικεί πλέον για τα καλά την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν στις ευρωπαϊκές θέσεις.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα