Φράιμπουργκ – Λειψία 0-3: Βλέπει το «Klassiker» από την κορυφή! (vid)

Gazzetta team
Φράιμπουργκ – Λειψία 0-3: Βλέπει το «Klassiker» από την κορυφή! (vid)

bet365

Με τριάρα κόντρα στη Φράιμπουργκ και την έκτη σερί της νίκη στο πρωτάθλημα (0-3), η Λειψία πέρασε στην κορυφή της Bundesliga και περιμένει άνετη το μεγάλο ντέρμπι Μπάγερν – Ντόρτμουντ. Μεγάλο διπλό για Λεβερκούζεν, «έσπασε» το ρόδι η Χέρτα, έχασαν έδαφος Άιντραχτ-Βόλφσμπουργκ.

Τα «απειλητικά» μηνύματα τα είχε στείλει προ πολλού. Η Λειψία είχε φροντίσει να τιμωρήσει τις απρόσμενες γκέλες της Μπάγερν Μονάχου, δίνοντας νέο «χρώμα» στην κούρσα της σαλατιέρας και πλέον, θα παρακολουθήσει το «Klassiker» Βαυαρών και Βεστφαλών από τη μοναξιά της κορυφής.

Παρά τις σημαντικές απουσίες (Ανχελίνιο, Ζάμπιτσερ, Χάλστενμπεργκ, Όρμπαν), οι Ταύροι του Γιούλιαν Νάγκελσμαν πέρασαν δια περιπάτου από την έδρα της Φράιμπουργκ, με σκόρερ τους Νκουνκού (41’), Σόρλοθ (64’) και Φόρσμπεργκ (79’) και κομβική παρουσία αυτή του Καμπλ. Έτσι, προσπέρασαν προσωρινά τους πρωταθλητές στο +1 και περιμένουν την έκβαση του ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ για να εξακριβώσουν αν θα παίξουν ρεβάνς με τη Λίβερπουλ μεσοβδόμαδα στο Champions League (10/3) ως πρωτοπόροι της Bundesliga!

Διπλό ελπίδας για τετράδα η Λεβερκούζεν

Είχε να κρατήσει «καθαρό» το παθητικό της έντεκα παιχνίδια στη Bundesliga. Κόντρα στην σταθερά ντεφορμέ Γκλάντμπαχ από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο Μάρκο Ρόζε αποχωρεί στο τέλος της σεζόν, η Λεβερκούζεν έσπασε το κακό σερί για την άμυνά της και, μάλιστα, έφυγε με το διπλό. Χάρη στο γκολ του Σικ στο 76’, οι Ασπιρίνες επέστρεψαν στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες απώλειες και σε συνδυασμό με τα αρνητικά αποτελέσματα των Άιντραχτ-Βόλφσμπουργκ, πλησίασαν ξανά σε απόσταση τριπόντου από την τετράδα.

Έχασε έδαφος η Βόλφσμπουργκ

Όλα τα σερί κάποτε τελειώνουν, ακόμα και για τη φετινή Βόλφσμπουργκ. Η τρομερά συνεπής ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ ηττήθηκε στην έδρα της Χόφενχαϊμ, σε ένα ματς που κρίθηκε εν πολλοίς από το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές με Μπαουμγκάρντνερ (8’) και Κράμαριτς (41’), ο συνήθης ύποπτος Βουτ Βέγκχορστ ισοφάρισε ενδιάμεσα (23’), αλλά έχασε 1-2 σπουδαίες ευκαιρίες στο 1-1 για να κάνουν την ανατροπή οι Λύκοι. Στο 90+’, ο Οτάβιο τούς άφησε και με 10 παίκτες, μετά από σκληρό τάκλιν-«αποστολή» με τα δύο πόδια στον Νταμπούρ, ο οποίος είχε φύγει στην αντεπίθεση για το 3-1 σε κενή εστία. Αυτό δεν έγινε ποτέ, αλλά ακόμη κι έτσι οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν μετά από εννέα ματς. Κρατούν, όμως, την 3η θέση και απόσταση ασφαλείας εντός τετράδας (+5).

«Κόλλησε» η Άιντραχτ

Φρένο στην Άιντραχτ έβαλε η Στουτγκάρδη η οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Φρανκφούρτη και στέρησε την ευκαιρία από τους γηπεδούχους να κάνουν ένα ακόμα βήμα για την τετράδα. Η ομάδα του Μαυροπάνου - αγωνίστηκε βασικός- ήταν πιο επικίνδυνη και πήρε το προβάδισμα στο 68' με τον Κάλαϊτζιτς. Ωστόσο, η απάντηση ήταν άμεση κι ένα λεπτό αργότερα ο Κόστιτς έφερε το ματς στα ίσα. Η Άιντραχτ πίεσε στο τελευταίο 20λεπτο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο.

Ανάσα για τη Χέρτα

Η Χέρτα πήρε ανάσα στο Βερολίνο, επικράτησε 2-1 της Άουγκσμπουργκ και βρέθηκε στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Παράλληλα, έβαλε τέλος σε εννέα διαδοχικά ματς χωρίς στη Βundesliga. Mόλις στο 2ο λεπτό ο Μπένες άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Η Χέρτα πίεσε, έκανε φάσεις, και κατάφερε να κάνει την ανατροπή! Στο 62ο Πιόντεκ πέτυχε το 1-1 και ο Λουντεμπάκιο στο 89' διαμόρφωσε το 2-1.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα