Ντόρτμουντ – Αρμίνια Μπίλεφελντ 3-0: Ξεκούραστο τρίποντο και στο -3 απ’ την τετράδα (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ντόρτμουντ – Αρμίνια Μπίλεφελντ 3-0: Ξεκούραστο τρίποντο και στο -3 απ’ την τετράδα (vid)

bet365

Ο Σάντσο ευστόχησε στο πρώτο του πέναλτι στη Bundesliga, ο Χάαλαντ έγινε δημιουργός για το παρθενικό γκολ του Ρεϊνιέρ και η Ντόρτμουντ πλησίασε στο -3 από την τετράδα, νικώντας ξεκούραστα την Αρμίνια (3-0). Ασταμάτητη και 3η η Βόλφσμπουργκ, σάρωσε τη Σάλκε η Στουτγκάρδη.

Το μομέντουμ περνά ξανά, δειλά-δειλά στα χέρια της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Μετά τον θρίαμβο στο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ και με βασική πηγή αυτοπεποίθησης το διπλό κόντρα στη Σεβίλλη για το Champions League, οι Βεστφαλοί έκαναν σερί νίκες για πρώτη φορά από τις αρχές του 2021, επικρατώντας άνετα της Αρμίνια Μπίλεφελντ (3-0) και πλησίασαν σε απόσταση μίας νίκης από την τετράδα.

Μπορεί μετά το άγονο πρώτο μέρος η Αρμίνια να έβαλε την κασέτα «Μπάγερν», απειλώντας με νέα «ζημιά» σε μεγάλο της Bundesliga, όμως, από την αρχή του 2ου μέρους οι γηπεδούχοι έθεσαν τις βάσεις για την επικράτηση. Ο Σάντσο στο 48’ μοίρασε την 50η ασίστ του στη Γερμανία με αποδέκτη τον Νταούντ, ο οποίος άνοιξε το σκορ με υπέροχο σουτ, όπως είχε κάνει και απέναντι στου Ανδαλουσιανούς.

Ο Βρετανός σταρ ήταν ο πρωταγωνιστής και στο 58’ «κλείδωσε» τη νίκη, ευστοχώντας στο παρθενικό πέναλτι που εκτελεί στο γερμανικό πρωτάθλημα. Κι αφού η μπαγκέτα ήταν στα χέρια του, ο Έρλινγκ Χάαλαντ το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ήταν να δημιουργήσει το πρώτο γκολ του Ρεϊνιέρ με τη φανέλα της Μπορούσια (δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης), το οποίο και σφράγισε τη νίκη στο 81’.

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς, Μόρεϊ (80’ Μενιέ), Τσαν, Χούμελς (85’ Χούμελς), Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ, Νταούντ (84’ Μπραντ), Ρέινα (69’ Αζάρ), Ρόις (80’ Ρεϊνιέρ), Σάντσο, Χάαλαντ

Αρμίνια Μπίλεφελντ (Ούβε Νόιχαους): Ορτέγκα, Μπρούνερ, Πίπερ, Νίλσον, Λάουρσεν, Κίντσε (75’ Σόιφερτ), Πριτλ, Κόρδοβα (62’ Σίπλοκ), Ντόαν (75’ Οκουγκάβα), Φογκλζάμερ (62’ Γκεμπάουερ), Κλος (62’ Φλαπ)

Ασταμάτητη και μόνη 3η η Βόλφσμπουργκ

Για ένατο σερί παιχνίδι αγνόησε την ήττα, για ακόμη μία αγωνιστική δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για επιστροφή στο Champions League. Η Βόλφσμπουργκ εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Άιντραχτ, έκανε το δικό της καθήκον νικώντας πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό 2-0 τη Χέρτα και αποσπάστηκε μόνη στην 3η θέση της βαθμολογίας και στο +6 από την πεντάδα! Το αυτογκόλ του Κλούντερ έλυσε τον γρίφο για τους Λύκους στο 38’, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και είχαν μεγάλες ευκαιρίες στο 2ο μέρος με αποκορύφωμα το δοκάρι του Πιόντεκ στο 84’ κι αφού η ισοφάριση δεν σημειώθηκε ποτέ, ο Λακρουά διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 89’. Η αποβολή του Πόνγκρατσιτς στις καθυστερήσεις δεν επηρέασε ούτε στο ελάχιστο, με την ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ να συνεχίζει απτόητη προς την έξοδο στα «αστέρια».

Πεντάρα της Στουτγκάρδης στο «φάντασμα» της Σάλκε

Η χτυπημένη από τη μοίρα Σάλκε είχε τις στιγμές της, μα δεν είχε (εκ νέου) τύχη και έγινε έρμαιο στις ορέξεις της Στουτγκάρδης. Η ομάδα του Ντίνου Μαυροπάνου (βασικός και στα 90’) διέσυρε με πεντάρα τους Βασιλικούς Μπλε, σκοράροντας τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο (10’, 26’ Έντο, 34’ Κάλαϊτζιτς). Η Σάλκε βρήκε άμεσα το γκολ της μείωσης με τον Κολάσινατς στο 40’ και θα μπορούσε να κυνηγήσει τη μεγάλη ανατροπή, αλλά στο 72’ ο Μπενταλέμπ νικήθηκε στην εκτέλεση πέναλτι. Αυτό που ακολούθησε ήταν η άνευ όρων παράδοση στους γηπεδούχους, οι οποίοι με Κλεμέντ (88’) και Ντινταβί (90+2’) πέτυχαν δύο γκολ, έχασαν κάμποσα ακόμη και σφράγισαν εμφατική νίκη που τους έστειλε προσωρινά στο -5 από την 6η θέση. Στην αντίπερα όχθη, η Σάλκε μετράει αντίστροφα για να υποβιβασθεί και μαθηματικά…

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα