Ντόρτμουντ – Χόφενχαϊμ 2-2: Το τρένο της τετράδας απομακρύνεται... (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ντόρτμουντ – Χόφενχαϊμ 2-2: Το τρένο της τετράδας απομακρύνεται... (vid)

bet365

Οι Σάντσο-Χάαλαντ στάθηκαν στο ύψος τους (ένα γκολ έκαστος), αλλά η Ντόρτμουντ ως σύνολο απογοήτευσε ξανά κόντρα στη Χόφενχαϊμ (2-2) και κινδυνεύει να μείνει στο -6 από την τετράδα, Βαθμός-χρυσάφι στο 90’ για Μάιντς, καρέ της ισοπαλίας.

Η Χόφενχαϊμ είχε εξελιχθεί σε κακό μπελά την τελευταία τριετία. Η νίκη του πρώτου γύρου εκτός έδρας (0-1), είχε λήξει αρνητικό σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη, μέσα στο οποίο σημειώθηκε και η τεσσάρα στο «Signal Iduna Park» την περσινή σεζόν, με απόλυτο θύτη τον Κράμαριτς που είχε πετύχει καρέ. Και μπορεί ο Κροάτης να μην αγωνίστηκε αυτή τη φορά, ωστόσο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν ανήμπορη να επικρατήσει της ομάδας από το Σίνσχαϊμ για τρίτη διαδοχική σεζόν (2-2), σε μία ακόμη απώλεια (4η στα τελευταία 5 ματς) που απομακρύνει τους Βεστφαλούς ολοένα περισσότερο από την τετράδα και το Champions League.

Παρά το αρχικό 1-0 του Σάντσο στο 24’, η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς ήταν ξανά ευάλωτη αμυντικά και ισοφαρίστηκε άμεσα, με το πλασέ του Νταμπούρ στο 31’. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μπεμπού καλωσόρισε τους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο με ολική ανατροπή (51’), προκαλώντας τον Έρλινγκ Χάαλαντ να βγει μπροστά.

Ο Νορβηγός δέχθηκε την πρόκληση, απάντησε με γκολ στο 57’ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στο 81’ έσωσε τον βαθμό, σκοράροντας το 39ο γκολ στα 40 παιχνίδια του με τη Ντόρτμουντ! Ακόμη και το «Haaland Effect» δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει τη Μπορούσια από το στραβοπάτημα, δίνοντας ευκαιρία στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης να ξεφύγει με +6 στην 4η θέση.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς, Τσαν, Χούμελς, Ακάντζι, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ (71’ Σουλτς), Ντιλέινι (59’ Νταούντ), Μπραντ (60’ Μουκοκό), Ρέινα (59’ Ρόις), Σάντσο, Χάαλαντ

Χόφενχαϊμ (Σεμπάστιαν Χένες): Μπάουμαν, Καντεράμπεκ (64’ Γκατσίνοβιτς), Πος, Φογκτ, Γιον, Ρούντι, Σαμασέκου, Γκρίλιτς, Μπαουμγκάρντνερ, Μπεμπού, Νταμπούρ (88’ Σκοβ)

Πονοκέφαλος στο τέλος για Λεβερκούζεν

Μετρούσε έξι διαδοχικές νίκες κόντρα στη Μάιντς. Και στο 89’ φαινόταν ότι με το καθαρό προβάδισμα του 2-0 είχε εξασφαλίσει και το έβδομο τρίποντο. Αλάριο (14’) και Σικ (86’) καθάριζαν για τις Ασπιρίνες, που στο φινάλε του αγώνα θα χρειαστούν ένα ισχυρό παυσίπονο. Γκλάτσελ (89’) και Στέγκερ (90’+2’) έστησαν το fight back των φιλοξενούμενων και το 2-2, το οποίο σημαίνει ότι με μία νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές η Λεβερκούζεν χάνει ακόμα περισσότερο έδαφος για την τετράδα.

Χ-αμένη ευκαιρία της Φράιμπουργκ

Η Φράιμπουργκ παραμένει σταθερά στη πρώτη οκτάδα της Bundesliga, αλλά έχασε την ευκαιρία να πιάσει στην 6η θέση τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με λίγες καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν (για την ακρίβεια, μια πολύ καλή για κάθε ομάδα), έμεινε στο 0-0 στη Βρέμη με την Βέρντερ, η οποία με την σειρά της βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας και σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.

Παραμένει χαμηλά η Χέρτα!

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Στουτγκάρδη και Χέρτα στη «Mercedes-Benz-Arena». Οι γηπεδούχοι με δυο πρόσωπα, ένα καλό στο α' μέρος όπου προηγήθηκαν και κακό στην επανάληψη, όπου έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν. H Xέρτα έμεινε για έβδομο ματς χωρίς νίκη, έβαλε πάντως τέλος στο σερί των τεσσάρων ηττών. Ωστόσο, παραμένει στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Καλάιτζιτς στις καθυστερήσεις του α' μέρους πέτυχε το 1-0 για τη Στουτγκάρδη, ωστόσο, ο Νετζ στο 82' έφερε το ματς στα ίσα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα