Αουγκσμπουργκ – Μπάγερν 0-1: Με ασταμάτητο Λεβαντόφσκι (vids)

Gazzetta team
Αουγκσμπουργκ – Μπάγερν 0-1: Με ασταμάτητο Λεβαντόφσκι (vids)

bet365

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έφτασε τα 22 γκολ φέτος και οδήγησε την Μπάγερν στο 0-1 επί της Αουγκσμπουργκ, διατηρώντας τη στο +4 από τη Λειψία (1-0 την Ουνιόν). Ανάσα για Μπίλεφελντ, Κολωνία, πνίγεται η Σάλκε.

Αποδείχτηκε δύσκολο το εγχείρημα. Η Μπάγερν άλλωστε δεν είναι καιρό τώρα στα καλύτερά της και ζορίζεται. Κάπως έτσι πήγε και το τοπικό βαυαρικό ντέρμπι (ο Θεός να το κάνει τέτοιο) κόντρα στην Αουγκσμπουργκ. Για το τρίποντο φρόντισε ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος ευστόχησε νωρίς (13') σε πέναλτι και έφτασε τα 22 γκολ σε 17 αγωνιστικές της Bundesliga. Με το τέρμα του Πολωνού φορ, η ομάδα του Χάνζι Φλικ πέρασε με 0-1 από τη “WWK Arena” και διατηρήθηκε στο +4 από τη μοναδική διώκτριά της πλέον, Λειψία.

Στο ματς ο Μάνουελ Νόιερ διατήρησε ανέπαφη την εστία του 196η φορά σε αγώνα πρωταθλήματος και ισοφάρισε το θρυλικό ρεκόρ του Ολιβερ Καν. Ενα ακόμα clean sheet δηλαδή και θα γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος. Όσο για τη 2η, Λειψία, επίσης δύσκολα (1-0) κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της εξαιρετικής Ουνιόν Βερολίνου. Ο Φόρσμπεργκ (70') χάρισε το τρίποντο στους Ταύρους.

Έχασε την ευκαιρία για εξάδα η Άιντραχτ

Στο καθοριστικό ματς της αγωνιστικής για τη «μάχη» της Ευρώπης, Φράιμπουργκ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης μοιράστηκαν τον λογαριασμό και έμειναν στο 2-2. Ένα αποτέλεσμα που δεν άφησε καμία ικανοποιημένη. Κι αυτό διότι η Φράιμπουργκ έχασε βαθμούς αν και ανέτρεψε προς στιγμή το εις βάρος της 1-0 του Γιουνές (6’) με τα γκολ των Σάλαϊ (32’) και Πέτερσεν (63’), ενώ οι Αετοί θα μπορούσαν με νίκη να προσπεράσουν την Ουνιόν Βερολίνου και τη Γκλάντμπαχ και να κλείσουν τον πρώτο γύρο στην πρώτη εξάδα. Τελικά, περιορίστηκαν στην ισοπαλία, χάρη στο αυτογκόλ του Σλότερμπεκ στο 76’.

«Αυτοκτονία» για Σάλκε στο 90+3’

Η απόλυτη ευκαιρία για την αντεπίθεση της Σάλκε μετατράπηκε σε «αυτοχειρία». Απέναντι στη 16η Κολωνία και μάλιστα, εντός έδρας, οι Βασιλικοί Μπλε έδειχναν ικανοί να πάρουν τη 2η νίκη τους και να μειώσουν στο -2 από τη θέση των μπαράζ. Αντ’ αυτού, όμως, έκλεισαν τον πρώτο γύρο ουραγοί και στο -8, με τους Τράγους να αποδρούν με 2-1 χάρη σε νικητήριο buzzer-beater στο 90+3’. Το γκολ του «καυτού» Ματ Χόπε (5 τέρματα σε τρία ματς) για την ισοφάριση στο 57’ δεν είχε αντίκρισμα, καθώς οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Λημνιού (εκτός αποστολής) που είχαν προηγηθεί με τον Τσίχος (31’), σφράγισαν το μεγάλο διπλό με τον Τίλμαν στις τελευταίες στιγμές του αγώνα και βγήκαν προσωρινά εκτός επικίνδυνης ζώνης.

Τριάρα – ανάσα για την Αρμίνια

Σε έναν αγώνα βγαλμένο από την... δεύτερη κατηγορία, στην οποία αγωνίζονταν πέρυσι και οι δύο ομάδες, η Αρμίνια Μπίλεφελντ πήρε άνετη εντός έδρας νίκη επί της Στουτγκάρδης (3-0) του Ντίνου Μαυροπάνου, ο οποίος έμεινε και πάλι στον πάγκο.

Φάμπιαν Κλος (27'), Μαρκ – Όλιβερ Κεμπφ (47' αυτογκόλ) και Ρίτσου Ντοάν (86') σημείωσαν τα γκολ των γηπεδούχων, οι οποίοι έκλεισαν τον πρώτο γύρο στην 15η θέση και στο +10 από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά μόλις στο +2 από την θέση των μπαράζ παραμονής. Δέκατη παραμένει η άνετη Στουτγκάρδη.

17η αγωνιστική – Τα αποτελέσματα

Τρίτη 19/01

Γκλάντμπαχ – Βέρντερ Βρέμης 1-0

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1

Χέρτα Βερολίνου – Χόφενχαϊμ 0-3

Μάιντς – Βόλφσμπουργκ 0-2

Τετάρτη 20/01

Σάλκε – Κολωνία 1-2

Αρμίνια Μπίλεφελντ – Στουτγκάρδη 3-0

Άουγκσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 0-1

Λειψία – Ουνιόν Βερολίνου 1-0

Φράιμπουργκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-2

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα