Σάλκε – Χόφενχαϊμ 4-0: Νίκησε, ξέσπασε, γλίτωσε! (vids)

Gazzetta team
Σάλκε – Χόφενχαϊμ 4-0: Νίκησε, ξέσπασε, γλίτωσε! (vids)

bet365

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την τελευταία νίκη, η Σάλκε πρόλαβε στο… παρά πέντε το all-time αρνητικό ρεκόρ της Ταζμάνια με τεσσάρα κόντρα στη Χόφενχαϊμ (4-0) και πρωταγωνιστή τον 19χρονο Χοπ, που άνοιξε λογαριασμό με χατ-τρικ! Γκέλα η Λεβερκούζεν, πεντάρα η Φράιμπουργκ, ισόπαλες Ουνιόν-Βόλφσμπουργκ.

Πέρασαν σχεδόν 365 μέρες, όπου η νίκη είχε καταντήσει κάτι μεταξύ ανέκδοτου και μακρινού ονείρου για τη Σάλκε. Για την ακρίβεια, 357, από τις 17 Ιανουαρίου και το τελευταίο τρίποντο πρωταθλήματος κόντρα στη Γκλάντμπαχ. Έκτοτε, ακολούθησαν 30 σερί απώλειες, ένας ζωντανός εφιάλτης για τους Βασιλικούς Μπλε, που έπρεπε πάση θυσία να νικήσουν τη Χόφενχαϊμ, για να μην ισοφαρίσουν το χειρότερο σερί όλων των εποχών που άνηκε στην Ταζμάνια Βερολίνου (31 ματς). Έστω και στο… παρά πέντε, τα κατάφερε. Ο Κρίστιαν Γκρος έγινε ο προπονητής που τελικά οδήγησε ξανά στις νίκες τη Σάλκε, απέναντι στη Χόφενχαϊμ και μάλιστα, με την ευρύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο του 2016 (4-0)!

Μεγάλος πρωταγωνιστής της λύτρωσης ήταν ο 19χρονος Μάθιου Χοπ, ο οποίος αν και δεν είχε σκοράρει ξανά με την πρώτη ομάδα, σημείωσε ΧΑΤ-ΤΡΙΚ (!) και έβαλε τις βάσεις για τον θρίαμβο με γκολ στο 42’, στο 57’ και το 63’. Το τελικό 4-0 έγραψε ο άνθρωπος που δημιούργησε τα πρώτα τρία, ο Αμίν Χαρίτ, σφραγίζοντας τη μεγάλη επιστροφή των Βασιλικών Μπλε στις επιτυχίες.

Τρίτη σερί απώλεια για Λεβερκούζεν

Η ήττα-αυτοκτονία από τη Μπάγερν Μονάχου στο φινάλε του 2020 χάλασε το αήττητο και έριξε από τη Λεβερκούζεν από την κορυφή, αλλά και πάλι θα μπορούσε στη συνέχεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Ωστόσο, οι Ασπιρίνες έχουν κάνει προβληματική εκκίνηση και στο νέο έτος, αφού μετά την ήττα στην έδρα της Άιντραχτ, έχασε βαθμούς κι εντός έδρας κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, προηγήθηκαν με τον άλλοτε παίκτη της Μπάγερ, Τόπρακ και έβαλαν πολύ δύσκολα στους μεταμορφωμένους προς το χειρότερο γηπεδούχους. Ευτυχώς για αυτούς, ο Πάτρικ Σικ έφερε το ματς στα ίσα στο 70’, δίχως, όμως, να ακολουθήσει το γκολ της ανατροπής, που θα έστελνε τη Λεβερκούζεν στο -2 από την κορυφή. Προς το παρόν, παραμένει 3η και στο -4, εν αναμονή του ντέρμπι Λειψία-Ντόρτμουντ.

Ο διψήφιος Σίλβα «καθάρισε» για την Άιντραχτ

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία σημείωσε την τρίτη σερί της νίκη με διπλό στην έδρα της Μάιντς. Για ακόμη μία φορά φέτος, πρωταγωνιστής χρίστηκε ο Αντρέ Σίλβα, ο οποίος ευστόχησε σε δύο πέναλτι (24’, 71’) και έγινε μόλις ο τρίτος μετά τους Λεβαντόφσκι, Χάαλαντ που ξεπερνά το ορόσημο των 10 γκολ στη φετινή Bundesliga. Έτσι, οι Αετοί πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής από την πεντάδα, μειώνοντας στο -2 τη διαφορά από Ουνιόν και Βόλφσμπουργκ! Ουραγός αντίθετα πέρασε η Μάιντς έπειτα από τη νίκη της Σάλκε.

Ισοπαλία στα... ψηλά για Ουνιόν και Βόλφσμπουργκ

Είναι δύο ομάδες που πείθουν ότι μπορούν μέχρι το τέλος της σεζόν να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με συνεχείς εναλλαγές, Ουνιόν και Βόλφσμπουργκ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 (29' Σεράλντο Μπέκερ, 52' Άντριχ – 10' Στέφεν, 66' πέν. Βέγκχορστ) στο Βερολίνο. Οι πρωτευουσιάνοι βρίσκονται οριακά κάτω από την πρώτη τετράδα, μαζί με τους ισόβαθμους Λύκους, οι οποίοι έπαιζαν με δέκα από το 50', λόγω αποβολής του Μαξιμίλιαν Άρνολντ.

Πεντάρα και πέμπτη σερί νίκη η Φράιμπουργκ

Φόρα... ανηφόρα έχει πάρει η Φράιμπουργκ. Στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση, διέλυσε εντός έδρας την Κολωνία με 5-0 (18' Ντεμίροβιτς, 39' Χέφλερ, 59' Σάλαϊ, 69' Λίνχαρτ, 79' Χέλερ), έφτασε τις πέντε διαδοχικές νίκες και εδραιώνει την θέση της στην πρώτη οκτάδα. Σταθερά χαμηλά οι Τράγοι του Δημήτρη Λημνιού (εκτός αποστολής για τεχνικούς λόγους), οι οποίοι βρίσκονται οριακά πάνω από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα