Ντόρτμουντ – Βόλφσμπουργκ 2-0: «Λύτρωση» Σάντσο κι επιστροφή στην τετράδα (vid)

Ντόρτμουντ – Βόλφσμπουργκ 2-0: «Λύτρωση» Σάντσο κι επιστροφή στην τετράδα (vid)

bet365

Νέα χρονιά, νέος Σάντσο. Με τον Βρετανό να ανοίγει λογαριασμό στη φετινή Bundesliga με γκολάρα και να μοιράζει και ασίστ, η Ντόρτμουντ «ίσιωσε» εντός έδρας κόντρα στη Βόλφσμπουργκ (2-0) κι έκανε ποδαρικό με το δεξί, επιστρέφοντας στην πρώτη τετράδα.

Το 2020 άφησε πικρή γεύση στο φινάλε για τον Τζέιντον Σάντσο και ως εκ τούτου και για τη τη Ντόρτμουντ. Ο κορυφαίος δημιουργός-εκτελεστής της περασμένης αγωνιστικής περιόδου δεν μπορούσε να βρει τον εαυτό του στις πρώτες 13 αγωνιστικές και όντας σχεδόν ανενεργός, οι Βεστφαλοί καλούνταν να τα βγάλουν πέρα χωρίς τον «εγκέφαλο» της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ωστόσο, στο πρώτο ματς του 2021, ο 21χρονος Βρετανός επιφύλασσε το καλύτερο δώρο και χάρη στη δική του συνεισφορά, η Μπορούσια βρήκε τα δύο γκολ με τα οποία επικράτησε της Βόλφσμπουργκ, σπάζοντας το τραγικό σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη εντός έδρας, που εν πολλοίς οδήγησε στην απόλυση του Λουσιέν Φαβρ.

Μπορεί να έχασε το… άχαστο στο τέλος του ημιχρόνου, κάνοντας τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος επανήλθε στη δράση, να… απορεί, αλλά ο Σάντσο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο 2ο μέρος. Από δική του σέντρα, ο Ακάντζι άνοιξε το σκορ στο 66’ και αφαίρεσε το βάρος για το σύνολο του Έντιν Τέρζιτς, ενώ στις καθυστερήσεις, ο ίδιος ήταν που «έληξε» το πρέσινγκ των Λύκων και σφράγισε τη νίκη, με το highlight του αγώνα: Αφού πήρε τη μπάλα στη σέντρα και ξέφυγε μόνος στην αντεπίθεση, άδειασε με «άρρωστη» ντρίμπλα τον Οτάβιο και πλάσαρε ιδανικά, ανοίγοντας επιτέλους λογαριασμό στη φετινή Bundesliga. Όσο για τη Ντόρτμουντ; Επέστρεψε στην 4η θέση, αλλά ακόμη έχει δρόμο για να ορθοποδήσει και να κοιτάξει ξανά στα μάτια τη Μπάγερν Μονάχου (+5 με ματς λιγότερο).

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Μπούρκι, Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Βίτσελ, Ντιλέινι, Σάντσο, Ρόις (85’ Τσαν), Ρέινα, Χάαλαντ (81’ Τίγκες)

Βόλφσμπουργκ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Καστέελς, Μπάκου, Μπρουκς, Πόνγκρατσιτς (78’ Λακρουά), Οτάβιο, Γκέραρντ (71’ Μεχμέντι), Άρνολντ, Μπρέκαλο (71’ Βίκτορ), Σλάγκερ (87’ Μπίαλεκ), Στέφεν (87’ Γκίντσεκ), Βέγκχορστ

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα