Λειψία – Κολωνία 0-0: Χαμένη ευκαιρία κορυφής για Ταύρους (vids)

Gazzetta team
Λειψία – Κολωνία 0-0: Χαμένη ευκαιρία κορυφής για Ταύρους (vids)

bet365

Η Λειψία έμεινε στο 0-0 με την Κολωνία και δεν ανέβηκε μόνη στην 1η θέση. Συνεχίζει χωρίς νίκη από τον Γενάρη η Σάλκε. Διπλά για Αρμίνια, Χόφενχαϊμ, Αϊντραχτ, Βέρντερ.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε διαδοχικές αγωνιστικές αήττητη εκτός έδρας παρέμεινε η Κολωνία. Οι Τράγοι άντεξαν στην τρομερή πίεση που τους άσκησε η Λειψία και πήραν το 0-0. Οι γηπεδούχοι μέτρησαν συνολικά 18 δημιουργίες για γκολ, αλλά δεν ολοκλήρωσαν καμία. Ετσι έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν έστω και για λίγο μόνοι στην κορυφή της Bundesliga, καθώς Λεβερκούζεν και Μπάγερν θα είχαν λίγο αργότερα τη δική τους κρίσιμη μάχη.

Διπλό – ανάσα για την Άιντραχτ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εννέα διαδοχικά ματς χωρίς νίκη (εφτά ισοπαλίες – δύο ήττες) μετρούσε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία είχε νικήσει τελευταία φορά στις 3 Οκτωβρίου (2-1 εντός έδρας την Χόφενχαϊμ). Οι Μαύροι Αετοί τα κατάφεραν εντέλει στην Βαυαρία με 2-0 (53' αυτ. Φράμπεργκερ, 87' Ιλσάνκερ) εις βάρος της Άουγκσμπουργκ, την οποία ξεπέρασε στην ένατη θέση της βαθμολογίας.

Ανατροπή-σοκ και νέα απώλεια για τη Γκλάντμπαχ

Η αντιφατική εικόνα της Γκλάντμπαχ στη Γερμανία σε σχέση με την Ευρώπη δεν είναι πια… αστείο. Τα Πουλάρια όχι μόνο απέτυχαν να νικήσουν για 4ο σερί ματς, αλλά υπέστησαν και ανατροπή-σοκ στο φινάλε από τη Χόφενχαϊμ εντός έδρας, χάνοντας και τον βαθμό. Το πέναλτι του αποκλειστικού σκόρερ της στα δύο τελευταία ματς, Λαρς Στιντλ, της άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, όμως, η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες γύρισε το ματς στο τελευταίο τέταρτο. Ο Κράμαριτς ισοφάρισε στο 75’, ακολούθησε η αποβολή του Τιράμ στο 79’ που έγειρε την πλάστιγγα και στο 86’, ο Σεσενιόν σφράγισε τη σπουδαία ανατροπή για τους φιλοξενούμενους. Στο -4 από την τετράδα η Μπορούσια, τυχερή αφού η συνονόματη Ντόρτμουντ ηττήθηκε και από την Ουνιόν.

Ήττα... 40ετίας από την Αρμίνια η Σάλκε

Ούτε την 16ηΑρμίνια, εντός έδρας, δεν μπόρεσε να «χρησιμοποιήσει» η Σάλκε για να βάλει τέλος στο προσεχώς χείριστο σερί στην ιστορία της Bundesliga. Οι Βασιλικοί Μπλε ηττήθηκαν με 1-0 από το γκολ που σημείωσε ο Κλος στο 53’ και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο «Γκελζενκιρχεν» από την Αρμίνια μετά το 1971, επεκτείνοντας έτσι το σερί χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα στα 29 ματς. Το πιο άσχημο νέο, όμως, είναι ότι ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα με Χέρτα (εκτός), Χόφενχαϊμ (εντός), Άιντραχτ (εκτός) και Κολωνία (εντός), προκειμένου να το σπάσει πριν να είναι αργά, πριν δηλαδή ισοφαρίσει το all-time αρνητικό ρεκόρ της Τασμάνια Βερολίνου (33).

«Xρυσό» ντεμπούτο Ντινκτσί, νίκη στο 90’ η Βέρντερ

Τον λένε Ερέν Ντινκτσί, είναι σέντερ φορ γεννηθείς το 2001 και με την Κ-19 της Βέρντερ Βρέμης έχει σκοράρει 24 γκολ σε 23 ματς (μαζί με 12 ασίστ). Αυτά είδε ο Φλόριαν Κόχφελντ και τον πήρε στην αποστολή για το ματς με τη Μάιντς, ρίχοντας τον, μάλιστα, στο ματς ως αλλαγή και ο 19χρονος ανερχόμενος στράικερ του ανταπέδωσε την πίστη με τη νίκη! Στο 86’ πήρε τη θέση του Σμιντ και στο 90’, ο Ντινκτσί πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τη Βέρντερ, που την έστειλε στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη και σφράγισε το ονειρεμένο ντεμπούτο του στη Bundesliga.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα