Ουνιόν – Ντόρτμουντ 2-1: Η νέα σφαλιάρα καπέλωσε το ρεκόρ (vids)

Gazzetta team
Ουνιόν – Ντόρτμουντ 2-1: Η νέα σφαλιάρα καπέλωσε το ρεκόρ (vids)

bet365

Μετά το νικηφόρο ντεμπούτο του Έντιν Τέρζιτς, η Μπορούσια Ντόρτμουντ επέστρεψε στις ήττες (2-1 από την Ουνιόν στο Βερολίνο), παρά το ιστορικό γκολ του Γιουσουφά Μουκοκό.

Ευχάριστο διάλειμμα ήταν και πάει... Το ντεμπούτο με νίκη του Έντιν Τέρζιτς στον πάγκο της Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν είχε ανάλογη συνέχεια, αφού οι Βεστφαλοί ήταν κακοί, αναποτελεσματικοί και ηττήθηκαν στο Βερολίνο από την Ουνιόν με 2-1.

Στο ματς που άνοιξε την 13η αγωνιστική της Bundesliga, η ομάδα του Ουρς Φίσερ έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική της πορεία και ανέβηκε στην πέμπτη θέση, μόλις έναν βαθμό πίσω από την αποψινή της αντίπαλο, η οποία ήδη έχει χάσει σημαντικό έδαφος σε σχέση με την πρώτη τριάδα (Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μπάγερν Μονάχου και Λειψία).

Ανοιχτό ματς στο πρώτο ημίχρονο, με ευκαιρίες για γκολ εκατέρωθεν, αλλά την Ουνιόν να αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική και ουσιαστική στο δεύτερο μέρος, όπου προηγήθηκε με κοντινή κεφαλιά του Ταϊβό Αβονίγι, ύστερα από κόρνερ του Κρίστοφερ Τρίμελ και κεφαλιά – πάσα του Γκρίσα Πρέμελ (57').

Η Ντόρτμουντ απάντησε πολύ γρήγορα, αφού τρία λεπτά αργότερα ο Ραφαέλ Γκερέιρο βρήκε με κάθετη πάσα τον Γιουσουφά Μουκοκό και ο 16χρονος, ο οποίος είχε νωρίτερα δοκάρι, κατάφερε με καταπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή, να γίνει ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga.

Δεν το χάρηκε, όμως, όσο θα το ήθελε ο (βασικός για δεύτερο διαδοχικό ματς και αντί του τραυματία Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ) Μουκοκό αφού στο 78' ο Μάρβιν Φρίντριχ με νέα κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Σεντρίκ Τεουχέρ (τεράστιο το πρόβλημα της Ντόρτμουντ στην άμυνα σε στατικές φάσεις), χάρισε τη νίκη στην Ουνιόν και μια ακόμα απογοήτευση στην Μπορούσια.

Ουνιόν Βερολίνου (Ουρς Φίσερ): Λούτε – Τρίμελ (72' Ρίερσον), Φρίντριχ, Κνόχε, Λεντς – Μπέκερ, Γκρίσμπεκ, Πρέμελ, Μπίλτερ (66' Έντο) - Αβονίγι (86' Γκότζια) - Τεουχέρ (85' Γκίσελμαν).

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Μπούρκι – Μενιέ (80' Μορέι), Ακάντζι (85' Σουλτς), Χούμελς, Γκερέιρο – Βίτσελ – Σάντσο, Τσαν (80' Μπέλινγκχαμ), Ρόις (72' Μπραντ), Ρέινα - Μουκοκό.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα