Βέρντερ Βρέμης – Ντόρτμουντ 1-2: Αντίδραση και με το… δεξί στην εποχή Τέρζιτς (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Βέρντερ Βρέμης – Ντόρτμουντ 1-2: Αντίδραση και με το… δεξί στην εποχή Τέρζιτς (vid)

bet365

Η Βρέμη προσφέρθηκε για το «restart» της Ντόρτμουντ στη μετά-Φαβρ εποχή, με τους παίκτες του Έντιν Τέρζιτς να φεύγουν με το διπλό κόντρα στη Βέρντερ (1-2), χάνοντας, όμως, και πάλι με τραυματισμό τον Ματς Χούμελς. Αλύγιστη η Στουτγκάρδη στο φινάλε, ισόπαλες Χέρτα-Μάιντς.

Στη σκιά του «διαζυγίου» με τον Λουσιέν Φαβρ, η Ντόρτμουντ επισκέφτηκε τη Βρέμη, εκεί όπου δεν είχε ηττηθεί από τη Βέρντερ τα τελευταία έξι χρόνια. Ωστόσο, το νέο ξεκίνημα υπό τις οδηγίες του Έντιν Τέρζιτς ήταν αναγκαίο να στεφθεί από νικηφόρα αρχή. Έτσι κι έγινε, με τον Μάρκο Ρόις να δίνει τη λύση στους Βεστφαλούς στο 79’ και να σφραγίζει την επιστροφή στα τρίποντα μετά τα τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα, που ουσιαστικά έστειλαν τον Ελβετό προκάτοχο του πάγκου στην έξοδο.

Έχοντας τον Γιουσουφά Μουκοκό για πρώτη φορά βασικό, η Ντόρτμουντ κατάφερε να ανοίξει το σκορ από νωρίς με τον εκ των κορυφαίων σκόρερ της φέτος, Ράφαελ Γκερέιρο. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να επενδύσει στο προβάδισμα, καθώς η ομάδα του Φλόριαν Κόχφελντ βρήκε άμεσα απάντηση, ισοφαρίζοντας με τον Μούβαλντ στο 28’. Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων ήταν εμφανής, με την παρουσία του 16χρονου Γερμανού στην κορυφή της επίθεσης να δίνει νέα πνοή δημιουργικά, ωστόσο, έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 79’ για να πάρουν ξανά κεφάλι και, μάλιστα, με περιπέτεια.

Ο Μάρκο Ρόις ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι, νικήθηκε σε πρώτο χρόνο από τον Παβλένκα, αλλά στάθηκε τυχερός με τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του με κενή εστία, για το τελικό 1-2. Έτσι, η Μπορούσια ανέβηκε μεν στους 22 βαθμούς, παραμένει δε 4η και εστιάζει σε σταθερή συνέχεια με τον Βόσνιο στον πάγκο της.

Βέρντερ Βρέμης (Φλόριαν Κόχφελντ): Παβλένκα, Γκρος, Τόπρακ (86’ Άγκου), Φριντλ, Γκέμπρε-Σελασιέ, Έγκεσταϊν, Μούβαλντ (65’ Μπίτενκουρτ), Αουγκούστινσον, Μπομ (86’ Σμιντ), Οσάκο (73’ Εράς), Σάρτζεντ (65’ Βόλτεμαντε)

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Μπούρκι, Μόρεϊ (85’ Πίστσεκ), Χούμελς (85’ Ζαγκαντού), Ακάντζι, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ (73’ Μπραντ), Βίτσελ, Σάντσο, Ρόις, Ρέινα, Μουκοκό (80’ Τσαν)

Αλύγιστη η Στουτγκάρδη, έσωσε τον βαθμό

Η Στουτγκάρδη εντυπωσιάζει διαρκώς κι όχι μόνο με εμφατικές νίκες όπως η πεντάρα κόντρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Αυτή τη φορά, έδειξε μέταλλο ομάδας με υψηλούς στόχους, αρνούμενη να ηττηθεί εντός έδρας από την Ουνιόν Βερολίνου, παρά το γεγονός ότι μέχρι το 85’ βρισκόταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Οι εξίσου θετικοί φέτος Πρωτευουσιάνοι φαινόταν να έχουν βάλει το ματς «για ύπνο», φτάνοντας στο 2-0 με τα γκολ των Φρίντριχ στο 4’ και του Αβονιγί στο 77’. Ωστόσο, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κάλαϊτζιτς που μείωσε στο 85’ και έφερε το ματς στα ίσα στο 90’, η ομάδα του βασικού απόψε, Ντίνου Μαυροπάνου, έσωσε τον βαθμό κι έμεινε παρέα με την Ουνιόν στην 6η θέση της βαθμολογίας.

«Λευκός» λογαριασμός για Χέρτα-Μάιντς

Χωρίς τέρματα και ούτε μία τελική εντός στόχου ολοκληρώθηκε το ματς στο Βερολίνο, με τη Χέρτα να έχει μεν τον έλεγχο, αλλά να μη βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει κόντρα στους Καρναβαλιστές. Οι φιλοξενούμενοι είναι, μάλλον, οι κερδισμένοι της υπόθεσης, αφού τουλάχιστον πήραν έναν βαθμό στη μάχη της σωτηρίας (17η, 6 βαθμοί).

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα