Bundesliga: Καμία νίκη γηπεδούχου σε πέντε ματς! (vid)

Gazzetta team
Bundesliga: Καμία νίκη γηπεδούχου σε πέντε ματς! (vid)

bet365

Οι φίλαθλοι επέστρεψαν στις εξέδρες, αλλά καμία γηπεδούχος ομάδα δεν κατάφερε να πάρει τρίποντο στα πέντε απογευματινά ματς της Bundesliga. Διπλό για Χόφενχαϊμ στο 90+2' με χατ-τρικ Κράμαριτς, επιβλητική η Χέρτα.

Η Bundesliga επέστρεψε και μαζί της και οι φίλαθλοι στα γήπεδα μετά από έξι μήνες, έστω και σε μια μικρή μερίδα. Ωστόσο, στα πρώτα πέντε παιχνίδια όπου επιτράπηκε η είσοδος κόσμου, καμία γηπεδούχος δεν γεύτηκε τη νίκη.

Τεσσάρα... υποσχέσεων της Χέρτα

Η Χέρτα Βερολίνου ψάχνει φέτος την σταθερότητα που δεν είχε πέρυσι, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις και μέχρι το τέλος το εισιτήριο για το Europa League. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία άφησε πολλές υποσχέσεις, με το εμφατικό 4-1 επί της Βέρντερ (στον πάγκο ο Στέφανος Καπίνο) στην Βρέμη.

Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν μετά το πρώτο ισορροπημένο ημίωρο και, χάρη στα γκολ των Πέτερ Πέκαρικ (42'), Ντόντι Λουκεμπάκιο (45'+2'), Ματέους Κούνια (63') και του νεοαποκτηθέντος Τζον Κόρδοβα (90'), πήραν μια πολύ πειστική νίκη. Για την απογοητευτική και τρομερά ευάλωτη στην άμυνα Βέρντερ, ο Ντάβι Σέλκε σημείωσε το γκολ της... τιμής (69').

Με Κράμαριτς και το... δεξί στη σεζόν η Χόφενχαϊμ

Ιδανικό ξεκίνημα στη νέα σεζόν με πρωταγωνιστή τον Αντρέι Κράμαριτς έκανε η Χόφενχαϊμ του Κώστα Σταφυλίδη. Η ομάδα του νεοφερμένου coach, Σεμπάστιαν Χένες (ανιψιός του Ούλι Χένες), επικράτησε με 3-2 στην έδρα της Κολωνίας, που προσεχώς θα έχει στο ρόστερ της τον Δημήτρη Λημνιό και το οφείλει εν πολλοίς χάρη στο πρώτο της «κανόνι». Ο Κροάτης φορ, περσινός τοπ-σκόρερ της, έδωσε προβάδισμα στο 4' και στο 45+3', οι Τράγοι απάντησαν με Άντερσον (22') και Ντρέξλερ στο 86', όμως, ο Κράμαριτς πέτυχε χατ-τρικ στο 90+2' και σφράγισε το «one-man» show του με το διπλό της ομάδας.

Χαλάρωσε, δεν το πλήρωσε η Φράιμπουργκ

Για 50 λεπτά, η Φράιμπουργκ έκανε περίπατο στην έδρα μιας Στουτγκάρδης (χωρίς τον τραυματία Ντίνο Μαυροπάνο στην άμυνά της), η οποία δεν έπειθε ότι διαθέτει τα προσόντα για να παλέψει με αξιώσεις για την παραμονή της στην Bundesliga.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 3-0 (8' Πέτερσεν, 26' Σάλαϊ, 48' Γκρίφο), αλλά στη συνέχεια χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα η Στουτγκάρδη να μειώσει σε 3-2 (71' Κάλατζιτς, 81' Βαμαντζιτζούκα), χωρίς όμως να ολοκληρώσει το comeback.

Μεγάλο διπλό στην πρεμιέρα η Άουγκσμπουργκ

Δίκαιη επικράτηση, απέναντι σε μία από τις ομάδες που θα πρέπει να βάλει «από κάτω της» στη μάχη της παραμονής πήρε η Άουγκσμπουργκ στην πρεμιέρα. Η ομάδα της Βαυαρίας έφυγε από την έδρα της Ουνιόν Βερολίνου με το διπλό (1-3) χάρη σε δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο από Γκρέγκοριτς (82') και Χαν (89') κι επανήλθαν έτσι μετά την προσωρινή ισοφάριση του Μπούλτερ στο 75' (είχε ανοίξει το σκορ ο Βάργκας στο 41').

Ισόπαλη η Άιντραχτ, 6500 θεατές στη Φρανκφούρτη

Δεν μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα η Άιντραχτ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στη Φρανκφούρτη με την Αρμίνια. Στο Deutsche Bank Park, παρουσία 6.500 θεατών, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν, αλλά Ντα Κόστα, Κόστιτς και Σίλβα δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Ο Χιντερέγκερ είχε δοκάρι στο 47' για την Άιντραχτ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Στο 51' από πάσα του Κόρντομπα, ο Σουκου πέτυχε το 1-0. Η Άιντραχτ αντέδρασε και στο 62' ο Αντρέ Σίλβα διαμόρφωσε το 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, αλλά δεν είχαν τις ευκαιρίες για να πάρουν κάτι περισσότερο.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα