Ο Σίρλε αποσύρθηκε στα 29 του χρόνια (pic & vids)

Gazzetta team
Ο Σίρλε αποσύρθηκε στα 29 του χρόνια (pic & vids)

bet365

Τίτλους τέλους σε μια σημαντική καριέρα έβαλε ο Άντρε Σίρλε, αποφασίζοντας να κρεμάσει παπούτσια μόλις στα 29 του χρόνια, αφότου έμεινε ελεύθερος από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Νωρίς αποφάσισε να πει το «αντίο» στα ποδοσφαιρικά γήπεδα ο Άντρε Σίρλε.

Ο Γερμανός πλάγιος χαφ, ένας από τους παίκτες που βρίσκονταν στο «πάνω ράφι» στα μέσα της περασμένης δεκαετίας και είχε για highlight τις εμφανίσεις του με τα Πάντσερ στο Μουντιάλ του 2014, «κρέμασε τα παπούτσια» του σε ηλικία μόλις 29 χρονών (γεν. 1990).

Με σημαντική καριέρα σε Λεβερκούζεν, Τσέλσι και Ντόρτμουντ, η πορεία του Σίρλε τα τελευταία δύο χρόνια πήρε την κατιούσα και έχοντας περάσει περνώντας από τη Φούλαμ και τη Σπαρτάκ Μόσχας έριξε τους τίτλους τέλους μετά την οριστική αποδέσμευση από τους Βεστφαλούς.

Στο παλμαρέ του ξεχωρίζει η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Γερμανίας στα γήπεδα της Βραζιλίας, όπου έδωσε την ασίστ για το «χρυσό» γκολ του Μάριο Γκέτσε, μία Premier League με την Τσέλσι (2015), ένα Λιγκ Καπ Αγγλίας (2015) και δύο Κύπελλα Γερμανίας με Βόλφσμπουργκ (2014/15) και Ντόρτμουντ (2016/17).

Την απόσυρση ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησαν και οι πρώτες του δηλώσεις στο «Spiegel», εξηγώντας μερικούς από τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση:

«Το μόνο πράγμα που μετράει στο γήπεδο είναι η απόδοση. Απαγορεύεται να είσαι αδύναμος ή ευάλωτος. Αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στον σύλλογο και παίζει σαν σκουπίδι, δεν έχεις το κουράγιο να περπατάς μέσα στην πόλη. Τα χαμηλά γίνονταν ακόμη χαμηλότερα και τα ψηλά έρχονταν πολύ πιο σπάνια στην πορεία. Πάντα πρέπει να παίζεις συγκεκριμένο ρόλο για να επιβιώσεις στη βιομηχανία. Διαφορετικά, θα χάσεις τη δουλειά σου και δεν θα ξαναβρείς άλλη».

Hallo zusammen, Ich möchte euch mitteilen, dass ich meine aktive Karriere beende! Im Namen von mir und meiner Familie will ich danke sagen, an alle, die ein Teil dieser phenomenalen Jahre waren! Eure Unterstützung hat das alles möglich gemacht!! Ich freue mich auf neue Herausforderungen und kann es kaum erwarten dieses neue Kapitel zu beginnen Euer André Hi all, I want to let you know that I’m stepping away from playing professional football !! On behalf of myself and my family I want to thank everybody who was a part of these phenomenal years! The support and love you shared with me was unbelievable and more I could have ever asked for! Now I’m ready and open for all the beautiful possibilities that are coming towards me André

A post shared by Andre Schürrle (@andreschuerrle) on

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα