Βέρντερ Βρέμης - Κολωνία 6-1: «Σάρωσε» και είναι ακόμα ζωντανή (vid)

Βέρντερ Βρέμης - Κολωνία 6-1: «Σάρωσε» και είναι ακόμα ζωντανή (vid)

bet365

Πολύ σκληρή για να υποστεί «Game Over» μετά από 40 χρόνια. Η Βέρντερ Βρέμης ήταν καταιγιστική στο ματς «ζωής και θανάτου» κόντρα στην Κολωνία (6-1) και σε συνδυασμό με την ήττα της Φορτούνα θα διεκδικήσει την παραμονή στα μπαράζ. Τεσσάρα «ντροπής» η Ντόρτμουντ από τη Χόφενχαϊμ.

Τι κι αν βρέθηκε στα «σχοινιά» για σχεδόν μια ολόκληρη σεζόν; Τι κι αν οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος της πριν από την τελευταία «στροφή»; Η Βέρντερ ανέτρεψε προγνωστικά και την κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας, διέλυσε με 6-1 την Κολωνία και έστειλε στην Τσβάιτε Λίγκα την Φορτούνα, η οποία ηττήθηκε από την αδιάφορη βαθμολογικά Ουνιόν Βερολίνου (3-0).

Η ομάδα του Φλόριαν Κόχφελντ πριν από την έναρξη του ματς βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και ήθελε νίκη σε συνδυασμό με ήττα της Φορτούνα, ή και ισοπαλία αν μπορούσε να νικήσει με 4 τέρματα διαφορά τους Τράγους. Τελικά, όχι απλά ήταν ικανή, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία και συνέτριψε τον αντίπαλό της, την ίδια ώρα που η ομάδα από το Ντίσελντορφ έπεφτε με «κάτω τα χέρια» από τους πρωτευουσιάνους και στερούσε το αμφίρροπο φινάλε.

Χάρη στα δύο γκολ του Οσάκο (22', 58'), την επιστροφή του Ράσιτσα στα τέρματα (27') και τις καλές εμφανίσεις και τους Φούλκρουγκ (29'), Σάρτζεντ (68') καθώς και τον μεγάλο αρχηγό της, Κλάασεν (55'), οι Πράσινοι της Βρέμης απέτρεψαν έστω και στο 90' της σεζόν τον απευθείας υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία και θα έχουν την ευκαιρία να γλιτώσουν μια και καλή από την «μαύρη» σελίδα μετά το 1980, αν επικρατήσουν στο μπαράζ παραμονής. Τον αντίπαλό της θα τον μάθει οριστικά την Κυριακή (28/6), με την Χάιντενχαϊμ να έχει πλεονέκτημα έναντι του Αμβούργου.

Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ, μία μέρα μετά την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Λισιέν Φαβρ, ολοκλήρωσε με ντροπιαστική ήττα τη φετινή σεζόν, γνωρίζοντας ήττα με 4-0 εντός έδρας από τον... Άντρεϊ Κράμαριτς. Ο Κροάτης φορ της Χόφενχαϊμ εκτέλεσε τους Βεστφαλούς με καρέ τερμάτων και έγραψε ιστορία, ως ο πρώτος παίκτης του συλλόγου που σκοράρε τετράκις σε ένα ματς και ο μοναδικός ever που το πράττει στην έδρα της Μπορούσια.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα