Μπάγερν - Φράιμπουργκ 3-1: Πάρτι ο Λέβα και... έξι γκολ για το ρεκόρ (vid)

Μπάγερν - Φράιμπουργκ 3-1: Πάρτι ο Λέβα και... έξι γκολ για το ρεκόρ (vid)

bet365

Ο Λεβαντόφσκι έκανε ξανά... πάρτι, πέτυχε δυο γκολ και η Μπάγερν νίκησε 3-1 τη Φράιμπουργκ! Σούπερ η Ντόρτμουντ, νίκη για σεντόνι η Γκλάντμπαχ.

Η Μπάγερν είχε κατακτήσει το 8ο διαδοχικό πρωτάθλημα στη Βρέμη, όμως το ρεκόρ γκολ ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για το ματς με τη Φράιμπουργκ. Αλλωστε, η τελευταία ήθελε μόνο θετικό αποτέλεσμα στο Μόναχο για να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Με αυτόν τον Λεβαντόφσκι όμως, η Μπάγερν δεν χαρίζεται... Οι Βαυαροί επικράτησαν 3-1 στο ρελαντί κι έδειξαν πως βρίσκονται στα καλύτερά τους ενόψει Κυπέλλου, αλλά και Champions League. Πλέον, στην τελευταία στροφή με τη Βόλφσμπουργκ εκτός ψάχνει... έξι γκολ για να σπάσει το απίθανο δικό της ρεκόρ (101 τέρματα) που κρατά από τη σεζόν 1971-72 στη Bundesliga.

H Μπάγερν πίεσε με το... καλημέρα, έβαλε την αντίπαλο στην εστία της και στο 16΄άνοιξε το σκορ. Ο Λεβαντόφσκι έκανε την 4η ασίστ στη σεζόν και ο Κίμιχ με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0. Oι Βαυαροί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 24' ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Γκορέτκσα έκανε το σουτ, ο Σβόλοβ έδιωξε, αλλά ο Πολωνός σταρ πέτυχε το 2-0. Σε μια φάση η Μπάγερν έχασε την αμυντική της συγκέντρωση και το πλήρωσε, μιας και στο 34' ο Χέλερ από κοντά σημείωσε το 2-1. Οι Βαυαροί πάντως φρόντισαν στο 36' να βάλουν τέλος στα όνειρα της Φράιμπουργκ για ανατροπή! Ο Λεβαντόφσκι με ανατροπή πέτυχε το 3-1 και με τα 33 τέρματα ξαναέγραψε ιστορία, αφού είναι ο κορυφαίος σε μία σεζόν μη Γερμανός σκόρερ όλων των εποχών για τη Bundesliga. Σίγουρα θα ήθελε να πιάσει και το απόλυτο ρεκόρ του θρυλικού Γκερντ Μίλερ με τα 40 γκολ (1971-’72),αλλά με μία αγωνιστική να απομένει ακόμα, φαντάζει ακατόρθωτο.

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν είχε καμία σχέση με το α' μέρος. Η Μπάγερν είχε τον έλεγχο, όχι όμως και τις εκρήξεις. Οι Βαυαροί πίεσαν για ένα τέταρτος γκολ, είχαν στιγμές, αλλά Λεβαντόφσκι, Μίλερ και Κομάν δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Ο Πολωνός είχε και στο 90' μεγάλη ευκαιρία να βρει δίχτυα, όμως αστόχησε!

Μπάγερν: Ουλράιχ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Ερναντές, Παβάρ, Μαρτίνες (84΄ Ρίτσαρντς), Γκορέτσκα, Σινγκ (64' Κομάν), Κουζάν (64΄Ζίρκζεε), Μίλερ (88' Μουσιάλα), Λεβαντόφσκι

Φράιμπουργκ: Σβόλοβ, Χάιντς, Γκίντερ (87' Αμπράσι), Λίνχαρτ, Χέφλερ, Σμιντ, Γκρίφο (75' Ιτερ), Κεϊτέλ (64΄Φραντς), Πέτερσεν, Χέλερ (64΄Βάλτσμιντ), Σαλάι (Τσανγκ)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα